Nieuwsbericht

Nieuwe zzp-modelovereenkomsten voor verloskundigen, gz-psychologen en mondzorgverleners

16 februari 2023
Leestijd 1 min

In januari en begin februari van dit jaar deelde de Belastingdienst zijn positieve oordeel met VvAA over de nieuwe zzp-modelovereenkomsten. Deze overeenkomsten voor verloskundigen, gz-psychologen en mondzorgverleners werden eerder aan hen voorgelegd, in samenwerking met een aantal beroepsorganisaties.

Kantoor Belastingdienst

Werken buiten dienstbetrekking

VvAA is sinds de inwerkingtreding van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) in 2016 betrokken bij een groot aantal door de Belastingdienst goedgekeurde zzp-modelovereenkomsten. Werken met (én volgens) zo’n goedgekeurd model betekent werken buiten dienstbetrekking. De opdrachtgever hoeft dan bijvoorbeeld geen loonheffing in te houden. Bij al deze overeenkomsten verviel afgelopen maanden de vijfjaars geldigheidsduur en/of was op onderdelen actualisatie nodig.

Alle zzp-modellen verlengd

Alle modelovereenkomsten waarvan VvAA mede-indiener is, zijn inmiddels opnieuw 'goedgekeurd'. Vorig jaar oordeelde de Belastingdienst positief over de overeenkomsten voor onder meer dierenartsen, paramedici, mondhygiënisten en tandprothetici. VvAA legde de overeenkomsten voor, samen met de betreffende beroepsverenigingen. In januari en februari van dit jaar waren de overeenkomsten voor verloskundigen (samen met de KNOV), gz-psychologen (met onder andere de LVVP en het NIP) en voor de mondzorg (samenwerking tandarts-mondhygiënist, met de KNMT en NVM-mondhygiënisten) aan de beurt.

Beschikbaar via belastingdienst.nl

Alle goedkeurde overeenkomsten zijn in beginsel weer vijf jaar bruikbaar voor partijen om hun eigen overeenkomst mee op te stellen. De overeenkomsten zijn te vinden op de website van de Belastingdienst.  

Nieuw zzp-regime in aantocht?

Medio december 2022 presenteerde het kabinet een nieuwe zzp-aanpak aan het parlement. Een korte duiding daarvan verscheen eerder dit jaar in Arts en Auto. In hoeverre de modelovereenkomsten door de nieuwe plannen geraakt worden, is nog niet duidelijk.

Vragen?

Bent u klant bij VvAA voor uw financiële administratie? Bel ons dan op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur.

Fiscaal advies
030 601 62 00
Bel ons

Meer lezen?

Het hypotheekgesprek: zet deze stappen op weg naar een eigen huis
18 juli 2024
Leestijd 3 min

Het hypotheekgesprek: zet deze stappen op weg naar een eigen huis

Bent u op zoek naar een huis? Dan wilt u natuurlijk precies weten wat uw financiële speelruimte is. Daarvoor is het hypotheekgesprek.

Uw huis duurzamer maken (en financieringsmogelijkheden) met zonnepanelen op uw dak.
22 mei 2024
Leestijd 2 min

Uw woning energiezuiniger maken. Zo pakt u het aan

Hoe financiert u de investering, welke subsidieregelingen zijn er en waar krijgt u goed advies om uw woning energiezuiniger te maken? VvAA helpt u op weg.

Man met VvAA Zorgfit bij de fysiotherapeut
30 april 2024
Leestijd 2 min

Gezond en fit met Zorgfit

Heeft u stress, een conflict op uw werk of klachten omdat u in de overgang zit? Maak dan gebruik van Zorgfit, gratis en exclusief voor verzekeringnemers.

The Mental Move
5 maart 2024
Leestijd 3 min

Nieuwe pensioenwet is een feit

Alle pensioenfondsen moeten uiterlijk op 1 januari 2028 een nieuwe regeling hebben ingevoerd. Wat daarvoor nog moet gebeuren lees je in ons artikel.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen