Persoonlijke Financiële Adviesservice

Verdiepende verhalen van adviseurs

Herman Bruurmijn

Alles goed geregeld

"In mijn werk krijg ik energie als ik de ogen van mensen kan openen. Tegenwoordig staan, gelukkig, steeds meer mensen stil bij hun financiële situatie in geval van arbeidsongeschiktheid. Ook vragen veel mensen zich af of de hypotheeklasten naar beneden kunnen. Een stuk minder mensen staan stil bij de vraag hoe zij na hun pensioen nog zo kunnen blijven leven als nu. Ook de gevolgen voor het financiële plaatje in het geval van overlijden van henzelf of hun partner is iets wat vaak meer aandacht verdient. Ik ben blij dat ik daar een belangrijke rol in mag vervullen door ervoor te zorgen dat voor mijn klanten alles goed is geregeld."

Uit de praktijk

"Een paar maanden geleden sprak ik een praktijkhouder. Zij was thuis de kostwinner en haar partner nam de zorg voor hun jonge kinderen op zich. Ze had al nagedacht over hun financiële situatie als een van hen zou komen te overlijden. Omdat haar man geen inkomen had, ging ze ervanuit dat een overlijdensrisicoverzekering die de lasten voor het huis dekt, voldoende zou zijn. Zij stond er echter niet bij stil dat er opvang voor de kinderen geregeld zou moeten worden als haar partner weg zou vallen. Deze kosten kunnen ook aardig oplopen, dus dan is het fijn als deze worden meegenomen in de dekking. Natuurlijk kijken we elk jaar opnieuw naar de situatie op dat moment en hoe het er in de nabije toekomst uit zal zien, inclusief eventuele nieuwe wensen en dromen. Daar pas ik het advies en de bijbehorende producten altijd op aan."

Herman Bruurmijn, adviseur
In mijn werk krijg ik energie als ik de ogen van mensen kan openen.

Irene D’hous-Verstraeten

Opbouwen van een relatie

"Het bijzondere aan mijn vak vind ik dat ik met mijn klanten een relatie opbouw voor langere tijd. Jaar in, jaar uit bespreken we hoe alles ervoor staat en hoor ik welke veranderingen er in hun levens hebben plaatsgevonden. Naast het feit dat dit leuk is om te horen, heeft het ook een groot voordeel. Ik weet exact waarom zaken op een bepaalde manier geregeld zijn en met welke dingen ik rekening moet houden in een volgend gesprek. Zo hoorde ik in een gesprek een tandarts vertellen over zijn droom voor een vakantiewoning in de toekomst. Op dat moment was dat nog niet aan de orde, maar in een volgend gesprek kon ik daar wel op terugkomen en hebben we daar de eerste voorbereidingen voor getroffen."

Uit de praktijk

"Soms sta je er niet eens bij stil, maar er verandert zoveel in één jaar. Laatst voerde ik een gesprek met iemand die blij was dat de kinderen naar school gingen en de kosten voor het kinderdagverblijf wegvielen. Echter hadden hij en zijn partner wel de wens om de studie te financieren van beide kinderen. Hoe vroeger je hiermee begint, hoe kleiner de impact op dat moment. Het was prettig om hierover te kunnen meedenken en dit voor hen te regelen.

Een vast onderdeel dat ik met mensen bespreek, is hun pensioen. Hoe zien ze het voor zich en hebben ze inzicht in hoeveel hun inkomsten dalen als zij niks regelen? Dit gaat namelijk vaak niet over honderden, maar eerder over duizenden euro’s per jaar. Als je je daar geen voorstelling van kunt maken, ben je blij als iemand je daarover adviseert, toch? En dat is dan ook precies waar ik zo blij van word."

Irene D’hous-Verstraeten, adviseur
Het bijzondere aan mijn vak vind ik dat ik met mijn klanten een relatie opbouw voor langere tijd.

Lisanne Helder

Totaaladvies

"Binnen Persoonlijke Financiële Adviesservice kan ik klanten een totaaladvies geven op financieel gebied. Ik hoef klanten die ik spreek over een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet door te verwijzen naar een collega voor advies over een nieuwe hypotheek. Dit pak ik zelf op! Voor mij werkt dit fijn, aangezien ik het complete beeld heb van mijn klant. En voor de klant is het waardevol om niet steeds doorgestuurd te worden naar het volgende loket."

Uit de praktijk

"Een paar weken geleden sprak ik een internist die bijna haar specialisatie had afgerond. Samen hebben we haar financiële plaatje inzichtelijk gemaakt rondom haar nieuwe baan, pensioenopbouw en daarnaast ook de gewenste uitbouw van haar huis. Het afronden van een specialisatie, een nieuwe baan of een andere grote levensgebeurtenis heeft impact op verschillende onderdelen van de financiële situatie. Als vaste adviseur houd ik altijd rekening met het totale plaatje.

Het totale inzicht en overzicht kwam ook terug in een gesprek met een fysiotherapeut die volgend jaar met pensioen wil gaan. Hij was benieuwd naar zijn financiële situatie bij pensionering én de mogelijkheden van het kopen van een vakantiewoning op Texel. Dat ik kan helpen bij het realiseren van deze wensen, blijft bijzonder!"

Lisanne Helder, adviseur
Binnen Persoonlijke Financiële Adviesservice kan ik klanten een totaaladvies geven op financieel gebied.