Alles voor studenten in de zorg

Word gratis lid én maak een goede start als medisch student

Medisch student leunt tegen muurtje met telefoon in de hand.

(Para)medisch student? Word gratis lid van VvAA en begin goed voorbereid aan je studie, stage, coschappen of specialisatie:

 • Hulp bij praktische zaken rondom je studie
 • Gratis cv-check en loopbaanadvies in een afstudeergesprek
 • Verzekeringspakket vanaf € 2,76 per maand
Word gratis lid

Voordelen als VvAA-studentlid

Tijdens je studie zet je de eerste stappen naar je carrière als zorgprofessional. Iedere dag leer je bij tijdens colleges, coschappen en het uitvoeren van praktische opdrachten. Dit is het fundament voor het toekomstige werk dat je gaat doen.

Loopbaanadvies

Bijna afgestudeerd of op zoek naar een stage? Vraag gemakkelijk een gratis cv-check of afstudeergesprek aan. Zodat jij een goede start maakt als zorgprofessional.

Groot zorgnetwerk

Leer van het grootste zorgnetwerk van Nederland wat je écht kunt verwachten van een carrière in de zorg. Want met meer dan 130.000 leden zijn er volop verhalen en ervaringen van andere zorgprofessionals. 

Verzekeringen voor studenten in de zorg

Maak gebruik van voordelige verzekeringen. Bijvoorbeeld het studentenpakket met de drie belangrijkste verzekeringen. Namelijk de inboedel-, aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering.

 

Bekijk meer voordelen

Blogs voor (para)medisch studenten

Bekijk onze blogs over studeren en starten in de zorg

Student met verhuisdoos in deuropening
4 augustus 2023
Leestijd 3 min

Checklist op kamers gaan (voor een goede start)

Inpakken, meubels uitzoeken en je huisgenootjes leren kennen. De leukste dingen van je eerste studentenkamer. Toch moet je ook een aantal belangrijke zaken regelen. Wat precies? Bekijk onze checklist om goed voorbereid op kamers te gaan.

falen is oké
20 juli 2023
Leestijd 2 min

Falen is oké: ontwikkel je groeimindset

‘Yes, ik heb een onvoldoende op mijn verslag!’ Woorden die je waarschijnlijk niet eerder gehoord hebt. Toch mag het gevierd worden, want van fouten maken kan je (meer) leren. Een goede mindset is hierbij het halve werk. In dit blog bekijken we het verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset!

25 mei 2023
Leestijd 2 min

Goed voorbereid op reis

Heb jij je reisplannen al klaar staan? Of je nu het avontuur gaat opzoeken met je backpack of een stedentrip op het oog hebt; goed voorbereid op pad gaan is het halve werk van een toffe vakantie. Wij helpen je met praktische tips zodat jij onbezorgd op reis gaat.

Medische stage of coschap in het buitenland voor 2 studenten.
27 januari 2020
Leestijd 3 min

Coschap of stage in het buitenland

Het is nogal een stap. Tijdens je studie coschap of stage lopen in het buitenland om daar nóg meer te leren over het vak. Een tijdje rondreizen is daarbij natuurlijk mooi meegenomen. Beter worden in je expertise, leren van het onbekende en genieten van al het mooie dat de wereld te bieden heeft. Kortom, een avontuur waar je je vol overgave in moet kunnen storten. Maar hoe pak je dat aan? Laat je inspireren door twee ervaringsverhalen, en lees alles wat je moet weten over een goede voorbereiding en het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Bekijk alle blogs

Coschap of stage in het buitenland

Work the World

Op zoek naar een coschap of stage in het buitenland? Bekijk dan de website van Work the World. Speciaal voor Work the World hebben we de clausule ‘medische aansprakelijkheid’ toegevoegd aan de aansprakelijkheidsverzekering. Dat betekent dat je goed verzekerd bent als een patiënt jou aanklaagt na medische handelingen die jij hebt uitgevoerd. 

Lees meer

Snel naar

Gegevens wijzigen

Loopbaanadvies

Een goede voorbereiding

Coschappen, stages en afstuderen zijn bij iedere opleiding anders geregeld. Maar één ding is zeker: vroeg of laat maak je kennis met de praktijk. Daarom is het verstandig dat je je goed voorbereidt, zodat je alles uit je coschappen, stage of nieuwe job haalt.

Met ons loopbaanadvies of een afstudeergesprek helpt VvAA jou op weg.

Voordelige verzekeringen

Als studentlid van VvAA maak je extra voordelig gebruik van onze verzekeringen en diensten. Denk aan een autoverzekering met lage premie, of onze reisverzekering. Wil je écht voordelig uit zijn? Kies dan voor het verzekeringspakket voor studenten.

Verzekeringspakket

Vanaf € 2,76 per maand

 • aansprakelijkheidsverzekering

 • inboedelverzekering

 • ongevallenverzekering

Bekijk pakket

Voordelen voor studentleden

 • Gratis cv-check en afstudeergesprek
 • Juridisch advies
 • Webinars en blogs
 • Magazine Arts en Auto Student
 • Voordelige verzekeringen

Dit is VvAA

Volg je ons al?

Blijf op de hoogte van de nieuwste acties, ledenvoordelen en handige informatie voor jou als student in de zorg.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen