Inloggen

Bij de start alles in één keer geregeld

Als je net begint als zelfstandig tandarts, merk je dat er veel te regelen valt. VvAA weet wat je te doen staat. Om ervoor te zorgen dat jij gebruik kan maken van onze jarenlange kennis en onze ervaring met het begeleiden is speciaal het VvAA tandartsenpakket samengesteld.

Meer informatie

Aan de slag als tandarts

De zakelijke kant van een tandarts

Als jong professional én zelfstandig ondernemer komt er veel op je af. Wil je de zakelijke kant goed en gemakkelijk regelen? Het VvAA tandartsenpakket biedt advies en diensten speciaal voor jong professionals. Wat het beste bij jou past, bespreek je met je persoonlijk adviseur. Zo ben je verzekerd van goed advies en zijn je zaken goed en voordelig geregeld.


Vraag een gesprek aan

Voordelen Tandartsenpakket

  • Alle ondersteuning en advies voor de jong professional bij één adviseur
  • Alle zakelijke beslommeringen rondom je beroep nemen we van je over
  • Zakendoen met de marktleider in advies op maat voor jong professionals

Antwoorden op veelgestelde vragen

Aangezien je net begint met waarnemen kan het zijn dat er veel nieuwe zaken op je afkomen die vragen op kunnen roepen. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

1. Wat zijn aftrekbare kosten voor mijn onderneming?

Alle kosten die je maakt voor jouw onderneming zijn zakelijke en dus aftrekbare kosten. Hierin kan je een onderscheid maken tussen kosten en investeringen. Investeringen zijn uitgaven aan zaken die langer meegaan dan 1 jaar (laptop/telefoon). Aan deze investeringen is een grens van minimaal € 450,- gesteld.
Alle andere uitgaven zijn kosten en geheel of gedeeltelijk (bijv. representatie- en congreskosten) aftrekbaar. Sommige uitgaven hebben een privékarakter (bijv. verkeersboetes en veelal kleding) en zijn daarom helemaal niet aftrekbaar.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

2. Wat betekent beroepsarbeidsongeschiktheid en waarom is deze dekking belangrijk?

Er zijn veel verschillen in dekking tussen verschillende AO-verzekeraars. VvAA raadt je altijd een beroepsdekking aan. Uitgangspunt van deze dekking is dat als je jouw beroep als huisarts niet kunt uitoefenen, je een uitkering krijgt van uw verzekeraar. Er zijn ook AO-verzekeringen die uitgaan van een mindere dekking op basis van gangbare of passende arbeid.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

3. Moet ik een gezondheidsverklaring invullen of moet ik voor de AOV gekeurd worden?

Dit hangt af van de keuze van de verzekeraar. Een keuring is meestal niet vereist, voor de meeste verzekeraars geldt dat je een volledige gezondheidsverklaring dient in te vullen. Een aantal verzekeraars zoals Movir en Interpolis biedt echter ook een mogelijkheid dat je je met een verkorte vragenlijst verzekert. Of je hiervoor in aanmerking komt hangt af van jouw gezondheid en bespreken wij graag met je.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

4. Wat is middeling van inkomen?

Bij middeling van inkomen bekijkt de fiscus wat je over drie jaren hebt betaald aan inkomstenbelasting. Vervolgens maakt die dan een berekening hoeveel belasting je verschuldigd zou zijn geweest over het gemiddelde inkomen van die drie jaren. Omdat de inkomstenbelasting werkt met belastingschijven die hoger worden, kun je met een middeling uiteindelijk geld terugkrijgen van de Belastingdienst. Hiervoor dient er wel actie richting de Belastingdienst te worden ondernomen.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

5. Inbreng privévermogen in onderneming:

Bij de start van een onderneming kun je zaken die je in het verleden hebt aangeschaft voor de dagwaarde inbrengen in de onderneming. Van belang is dat je dergelijke zaken ook gebruikt voor de onderneming.


Is dit een antwoord op uw vraag?  
Tandartsinstrumenten