VvAA Fonds

Draagt bij aan goede gezondheidszorg voor iedereen

Groep zorgprofessionals poseren

Dit jaar bestaat VvAA 100 jaar. Dat vieren we door zorgprofessionals in de schijnwerpers te zetten tijdens onze jubileumevents, maar ook met het VvAA Fonds. 

Over het Fonds

Hartverwarmende initiatieven ontvingen een nominatie in februari en maart. Nu is het aan de jury om te bepalen wie de schenking van € 4.500 wint. De feestelijke uitreiking vindt plaats op 21 juni 2024 tijdens het Jubileumcongres.

Wilt u een initiatief nomineren? Vanaf september is de inschrijving weer geopend. 

U zorgt, u leeft en wij leven met u mee. Niet alleen wanneer u zorg verleent, maar ook wanneer u de zorg verbetert! Met deze gedachte is het VvAA Fonds opgericht. Het doel is om een toegevoegde waarde te bieden aan de zorg door vooruitstrevende initiatieven te steunen. 

Bekijk de genomineerde initiatieven

Schenking van € 4.500

Het winnende initiatief ontvangt een schenking van € 4.500. Dit bedrag mag gebruikt worden voor verdere ontwikkeling of bijvoorbeeld nieuwe materialen. Hulp nodig met de ontwikkeling? U ontvangt daarnaast ook de advies-uren die uw initiatief nodig heeft.

Genomineerde initiatieven

Benieuwd naar de genomineerden? Maak kennis met deze mooie initiatieven uit de zorg.

Begrepen klachten

Begrepen klachten is een zorgcentrum zonder winstoogmerk. Ze zetten zich in om patiënten met onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten op medisch, psychosociaal en praktisch gebied te ondersteunen. Vanuit een biomedische reguliere insteek naar de laatste internationale wetenschappelijke inzichten.

Bekijk website

Kennis zonder grenzen

Kennis zonder grenzen draagt bij aan goede zorg voor iedereen in Burundi. Door het opleiden van zorgverleners en wijkverzorgers in eigen taal én eigen culturele context. Zodat zij patiënten kunnen informeren, begeleiden en behandelen. Het eerste resultaat is er al: Burundezen leiden elkaar nu zelf op!

Bekijk website

Dit is goede zorg

De stichting stimuleert en faciliteert dialoog. Door het horen van alle stemmen (ook de aanvankelijk minder luide stemmen), verminderen ze bewuste en onbewuste uitsluiting. Dit is goede zorg creëert inclusieve(re) zorg door zorgverleners handvatten te geven. Om samen het gelijkwaardige gesprek aan te gaan. 

Bekijk website

Long Covid Toolkit

De Long Covid Toolkit is een online platform dat gevuld wordt met praktijk ervaringen en wetenschappelijke reviews. Dit ondersteunt patiënten en hun behandelaren bij het vinden van veilige en effectieve interventies bij Long Covid. Zodat zij samen goed geïnformeerde keuzes kunnen maken.

Bekijk website

Netwerk zicht op buiten

Het professionele netwerk zicht op buiten houdt zich bezig met het bevorderen van de gezondheid van de jeugd. Door schermgebruik bewegen jongeren steeds minder en komen ze weinig buiten. De gevolgen worden door onderzoek, beleid, onderwijs en praktijk onder de aandacht gebracht.

Bekijk website

NuGroen

In regio NW-Utrecht waait al een duurzame wind. Met behulp van de Quickscan Duurzame Huisartsenpraktijk maken huisartsen aanpassingen in hun praktijk. NuGroen ondersteunt met nascholingen, maandmails, een duurzame kalender en ludieke seizoensfilmpjes. Dit succes wil NuGroen verder door Nederland laten waaien.

Bekijk website

OBUA

OBUA (onderwijs voor Buitenlandse Artsen) ondersteunt artsen met een achtergrond als vluchteling bij hun BIG-registratie. Op vrijwillige basis bieden Nederlandse artsen hulp bij onderwijs en bemiddeling voor bijvoorbeeld stages. Met fondsen wil OBUA de organisatie verder professionaliseren. 

Bekijk website

Psychologiewinkel.nl

Wachtlijsten en schaarste in de ggz? Met de online speciaalzaak kunnen zowel cliënten als verwijzers aan de slag. Want hoe werkt het precies in de ggz? De gratis wegwijsvideo's helpen bij het beantwoorden van vragen en maken van keuzes. De tutorials ondersteunen de preventie en bekorting van de behandeling.

Bekijk website

Samen sterk 058

Samen sterk zet bewegen mét plezier in om zoveel mogelijk mensen te bereiken in Leeuwarden die wel hulp kunnen gebruiken, maar dat via de reguliere circuits niet vinden. Voorbeelden van problematiek zijn onder andere obesitas, sociale angsten, huiselijk geweld, schuldsanering/bijstand en alcohol- of drugsverslaving.

Bekijk website

Vragen?

Wij helpen graag. Stuur ons een bericht.

Vereniging VvAA
vereniging@vvaa.nl
Verstuur e-mail

Voorwaarden initiatief

Jubileumnieuws

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen