Persbericht

Bart Janknegt nieuwe voorzitter hoofddirectie VvAA Groep

  • 16 april 2020
  • Leestijd 2 min

VvAA, het collectief van ruim 124.000 zorgverleners, kondigt een tweetal wijzigingen aan in de hoofddirectie. Bart Janknegt (50) wordt op 12 mei 2020 benoemd tot voorzitter van de hoofddirectie van VvAA Groep. Hij volgt Kees Brouwer (64) op die met pensioen gaat en sinds 2016 aan het roer stond van VvAA Groep. Daarnaast voert VvAA een bestuurlijke aanpassing door en wordt de functie van Chief Financial & Risk Officer (CFRO) aan de hoofddirectie toegevoegd.

Totdat de functie van CFRO definitief is ingevuld neemt de huidige financieel directeur a.i. Menno Harkema deze rol vanaf 21 april tijdelijk waar. Samen met Freek Roelofs, reeds lid van de hoofddirectie, bestaat de nieuwe hoofddirectie uit drie personen die de bedrijfsonderdelen van VvAA rechtstreeks aansturen.

Van verzekeraar naar integrale dienstverlener

“Met de nieuwe samenstelling van de hoofddirectie gaat VvAA een nieuwe fase in. Onder leiding van Kees Brouwer is een zeer belangrijke transitie in gang gezet van verzekeraar naar integrale dienstverlener en is VvAA klaar voor de toekomst. Tijdens zijn voorzitterschap van de hoofddirectie werd VvAA als de stem en steun van zorgverleners stevig op de kaart gezet. We laten de stem van onze leden horen als het gaat om belangrijke, beroepsgroepoverschrijdende ontwikkelingen in het zorgveld. We ondersteunen hen met een divers individueel aanbod van producten en diensten. Zo kunnen zij zich richten op hun primaire taak: uitstekende zorg bieden.

We zijn blij met de benoeming van Bart Janknegt. Hij kent de dynamiek van de markt en met zijn leiderschapskwaliteiten en bewezen ervaring met diverse expertisegebieden kunnen we het VvAA-aanbod en onze service verder verbreden en doorontwikkelen“, aldus Erno Kleijnenberg, voorzitter Raad van Commissarissen VvAA.

Versterken collectief, verbreden aanbod

Bart Janknegt: “Ik dank Kees Brouwer voor zijn belangrijke bijdrage aan de transitie en wendbaarheid van VvAA. Ik kijk er naar uit hier op voort te bouwen en samen met mijn collega’s, onze leden en andere belangrijke partners dit krachtige collectief verder te versterken. Al bijna 100 jaar ondersteunt VvAA vanuit onderlinge solidariteit zorgverleners met maatwerk diensten op financieel, juridisch en bedrijfsmatig vlak.

Mijn focus: we blijven leden ontzorgen. Enerzijds door een breed scala aan relevante en innovatieve diensten van goede kwaliteit te blijven bieden met een persoonlijke service. Anderzijds door het bij elkaar brengen van zorgverleners en het nog krachtiger maken van het collectief."

Twee portretfoto's van mannen naast elkaar

Carrière Bart Janknegt

Bart Janknegt trad op 11 juni 2018 in dienst bij VvAA en was binnen de hoofddirectie reeds verantwoordelijk voor de zogenaamde ‘Expertisegebieden’ van VvAA. Onder 'Expertisegebieden' vallen verzekeringen, juridisch advies waaronder rechtsbijstand, sales en service, financieel en fiscaal advies, consultancy, opleidingen, teamcoaching en bancaire oplossingen waaronder hypotheken en vermogensopbouw. Janknegt was daarvoor ruim 15 jaar werkzaam bij Reaal, onder meer in de functies van Chief Commercial Officer en Chief Operating Officer. Ook was Janknegt de laatste jaren actief als coach bij StartupBootCamp Amsterdam en is lid van de Raad van Toezicht van Stichting AAP.

Meer lezen?

Oud VvAA-kantoor
29 november 2023
  • 29 november 2023
  • Leestijd 1 min

Terugblik 100 jaar VvAA: de Watersnoodramp en meer

Het is weer tijd voor een nieuwe VvAA-door-de-decennia-heen, in aanloop naar ons jubileum in 2024. Deze keer: de Watersnoodramp en meer.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen