Opbrengsten schrapsessies

(Ont)Regel de Zorg

Arts trekt haar medische handschoenen aan

Direct verschil maken voor patiënt en zorgverlener. Met dat doel stelden medisch specialisten, huisartsen, (wijk)verpleegkundigen, fysiotherapeuten, apothekers, psychiaters in 2018 hun eigen schrappunten op. Dat deden ze tijdens schrap- en verbetersessies in samenwerking met verschillende partijen.

Overhandiging schrappunten VWS

Basis voor Actieplan (Ont)Regel de Zorg

De 62 schrappunten, opgesteld met behulp van de Trechter van Verdunning, dienden als basis voor het actieplan (Ont)Regel de Zorg van het ministerie van VWS. In maart 2018 nam minister Bruins voor Medische Zorg de schrappunten in ontvangst. De overhandiging ging gepaard met de oproep (pdf) namens 200.000 zorgprofessionals en hun beroepsorganisaties; "Kabinet; halveer de 40% van de tijd die zorgverleners besteden aan administratie."

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nam de meeste van onderstaande 62 schrappunten op in het actieplan (Ont)Regel de Zorg. De actuele status van de actiepunten uit dit plan, is in te zien op ordz.nl.

Schrappunten fysiotherapeuten

Fysiotherapeutenkwamen in januari, februari en maart 2018 bijeen om de belangrijkste schrappunten vast te leggen en deze te koppelen aan een actieagenda. Deze vormden mede de basis van het Actieplan (Ont)Regel de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Video

Schrappunten huisartsen

Huisartsen kwamen in januari, februari en maart 2018 bijeen om de belangrijkste schrappunten vast te leggen en deze te koppelen aan een actieagenda. Deze vormden mede de basis van het Actieplan (Ont)Regel de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Video

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen