Inloggen

Loopbaanadvies

Bereid je goed voor op je coschap of nieuwe job. VvAA helpt je daar graag bij. Ben je nog geen lid? Geen probleem, een lidmaatschap is gratis! Lid worden

4 loopbaantips voor geneeskundestudenten

Voorbereiding op de praktijk

Stap 1

Sollicitatietraining

Natuurlijk bereid je je goed voor op een sollicitatiegesprek. Maar óók het schrijven van een sterke brief en onderhandelingen over je salaris verdienen extra aandacht. Speciaal voor VvAA-leden geven we een individuele sollicitatietraining, waarin je 2 uur aan de slag gaat met een loopbaancoach.

Check de training ▹


Stap 2

Loopbaanwijzer

Het kiezen van een specialisatie is een belangrijk moment in je carrière. Tenslotte heeft deze beslissing invloed op hoe jij de rest van je leven inricht. De loopbaanwijzer van onze samenwerkingspartner BKV is een professionele beroepskeuzetest voor studenten geneeskunde en laat zien welke functie goed bij je past.

Doe de test ▹


Stap 3

Salariswijzer

Wat ga jij straks verdienen na je studie? Om antwoord te geven op deze veelgehoorde vraag, ontwikkelde onze samenwerkingspartner BKV de salariswijzer. De salariswijzer geeft je binnen 10 minuten een kijkje in jouw financiële toekomst.

Naar de salariswijzer ▹


Stap 4

Medical traineeship

Ben je (bijna) basisarts en op zoek naar een manier om je te onderscheiden van andere ANIOS? Of wil je meer zijn dan alleen arts? Kies dan voor het Medical Traineeship van onze samenwerkingspartner BKV en doe unieke werkervaring op.

Bekijk het traineeship ▹


Student belt met adviseur

Snel starten: 3 tips


VvAA helpt je ook met een afstudeergesprek, cv-check en een checklist waarmee jij je nieuwe contract controleert.

Bekijk de tips