Inloggen

Goed verzekerd na je studie?


Tijdens de overgang van het studenten- naar het werkende leven moet je aan veel dingen denken: ov-chipkaart inleveren, studiefinanciering stopzetten, een baan zoeken en wat al niet meer. Kortom: je hebt het druk. Het goed regelen van je verzekeringen is dan misschien wel het laatste waar je aan denkt.
Daarom helpen we jou graag een handje. Er is namelijk een grote kans dat het einde van je studententijd consequenties heeft voor de dekking van jouw (student)verzekeringen. Als je zelf verzekeringen hebt afgesloten of nog valt onder de verzekering van je ouders, is het handig om dit even te checken.
We hebben de drie belangrijkste verzekeringen voor jou op een rijtje gezet. Zo hoef je daar verder niet over na te denken.

Reisverzekering

Loopt je reisverzekering nog bij je ouders? Let dan goed op of de dekking vervalt op het moment dat je niet meer studeert. Twijfel je? Neem dan contact op met jouw verzekeraar. Je leest dit vaak in de polisvoorwaarden .

TIP: Heb jij een reisverzekering lopen bij VvAA en klaar met je studie? Dan kan je Young Professional-korting krijgen. Bekijk de pagina van de reisverzekering voor meer informatie.
Bekijk de reisverzekeringAansprakelijkheidsverzekering

Dit is naast je zorgverzekering de belangrijkste verzekering die je moet afsluiten. In bijna alle gevallen vervalt de dekking van deze verzekering als je nog onder je ouders valt of een eigen studentenverzekering hebt. Kijk dit dus goed na. Het zou zonde zijn als je premie betaalt en niet kunt terugvallen op je verzekering als er iets gebeurt. Een aansprakelijkheidsverzekering is gelukkig niet duur.
Bij VvAA ben je al vanaf € 3,19 per maand weer goed verzekerd. Sluit hem dus binnen één minuut af.

Bekijk de aansprakelijkheidsverzekering


Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade als je per ongeluk iemand verwondt (letsel) of spullen van een ander beschadigt – en als je volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade. Een voorbeeld: Freek (27) is AIOS in Rotterdam. Hij woont in een appartement aan de Coolsingel. Omdat zijn laptop bij de reparateur is, leent hij er tijdelijk een van een vriend. Tijdens het werken thuis staat hij op om de deur open te doen voor een pakketbezorger. Per ongeluk trekt hij hierbij de laptop mee aan de kabel van de oplader. De laptop valt op de grond en het beeldscherm is kapot. Gelukkig is hij verzekerd en wordt de schade aan de laptop van zijn vriend gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering.

Inboedelverzekering

Woon je op kamers en heb je een inboedelverzekering? Kijk dan goed in de voorwaarden of je nog gedekt bent op het moment dat je geen student meer bent. Inboedelverzekeringen voor studenten gaan er namelijk vanuit dat je op een klein oppervlakte woont met weinig kostbare spullen. Dat kan natuurlijk veranderen als jij straks gaat verhuizen. Is je inboedelverzekering niet meer geldig op het moment dat je student-af bent? Sluit ‘m dan over. Anders betaal je straks premie voor niks. Zonde van je geld! Bovendien ontvang je tot wel tien procent korting op je inboedelverzekering in de eerst vijf jaar nadat je bent afgestudeerd.

Bekijk de inboedelverzekering


3 verzekeringen in 1 pakket

Wil je er zeker van zijn dat je in één keer helemaal goed verzekerd bent? Dan ga je voor ons verzekeringspakket voor studenten. Vanaf € 2,76 per maand krijg je een:

  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Ongevallenverzekering
Bekijk het studentenpakketVragen?

Heb je nog andere vragen over dingen je geregeld met hebben voor je afstuderen? Plan dan gratis een afspraak in met een van onze adviseurs.

Plan een afspraak