Nieuwsbericht

Uw huis duurzamer maken: wat zijn de mogelijkheden?

  • 14 juli 2023
  • Leestijd 2 min

Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen. Denk aan de isolatie van muren en daken, plaatsing van zonnepanelen of installatie van een warmtepomp. Banken en overheden ondersteunen de verduurzaming van woningen met ruimere hypotheken, ‘groene’ leningen en subsidies. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Uw huis duurzamer maken (en financieringsmogelijkheden) met zonnepanelen op uw dak.

Verduurzamen via de hypotheek

Steeds meer hypotheek­verstrekkers bieden de mogelijkheid om energie­besparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek. U kunt dan tot 106% van de waarde van uw woning lenen, terwijl de maximale hypotheek normaal gesproken 100% van de waarde is. Het extra hypotheek­bedrag komt in een depot en de bank controleert of u het besteedt aan energie­besparende maat­regelen.


Komt u met het extra hypotheek­bedrag boven het maximale bedrag uit dat u kunt lenen? Dan kunt u tot € 9000 extra hypotheek opnemen. Maar als u van uw woning een huis wilt maken dat net zoveel stroom opwekt als het verbruikt (een NulopdeMeter-woning), dan kunt u tot € 25.000 boven uw maximale hypotheek lenen.

Eigen geld

De rente op spaargeld stijgt, maar is nog steeds laag. Het kan aantrekkelijk zijn om met uw eigen geld energie­besparende maat­regelen te treffen, omdat het u op termijn ook weer geld oplevert. De hoge energie­prijzen zorgen er bovendien voor dat de terug­verdien­tijd op uw investeringen korter is geworden.

VvAA Ledenvoordeel

Gratis verduur­zamings­plan en € 100 korting

U wilt uw huis verduurzamen, maar u weet niet hoe u moet beginnen? Als VvAA-lid krijgt u een gratis verduur­zamings­plan ter waarde van € 189 en € 100 korting per installatie.

Bekijk het aanbod

Een groene lening afsluiten

U kunt ook overwegen om een ‘groene’ lening af te sluiten om uw huis energie­zuiniger te maken. Een aantal banken biedt persoonlijke leningen die bedoeld zijn om woningen te verduurzamen. Overheid en gemeenten bieden daarnaast de Energie­bespaar­lening waarmee u tegen aantrekkelijke voorwaarden kunt lenen. Ga naar warmtefonds.nl voor meer informatie.

Subsidie

Met de Investerings­subsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) krijgt u subsidie op bijvoorbeeld de installatie van een zonneboiler of warmtepomp, isolatie­maatregelen of aansluiting van uw woning op een warmtenet. U vraagt de subsidie aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor een koopwoning die uw hoofd­verblijf is. Ook via uw gemeente zijn er subsidies mogelijk. U kunt daarvoor terecht bij het Energieloket.

Advies

Wist u dat VvAA ook hypotheek­advies biedt? Door ons goede track­record en contacten met hypotheek­verstrekkers krijgen we vaak een hypotheek voor u rond. Bent u bijvoorbeeld starter in de zorg, zzp’er of A(N)IOS met een tijdelijk contract? Of heeft u een contract getekend bij een maatschap? Via ons kunt u een hypotheek krijgen op basis van toekomstige inkomsten.

Ook wanneer uw rente­vaste periode op uw huidige hypotheek bijna is afgelopen of wanneer u uw bestaande hypotheek wilt afkopen, aanpassen of omzetten kunt u bij ons terecht voor advies. Wij helpen u graag.

Hypotheekadvies
030 247 40 25
Bel ons
Hypotheekadvies
Website

Meer lezen?

Jonge vrouw checkt de fiscale eindejaarstips voor 2022 op haar computer.
6 november 2023
  • 6 november 2023
  • Leestijd 6 min

Fiscale eindejaarstips 2023

Van welk fiscaal voordeel kunt u dit jaar nog profiteren? Of loont het om tot 2024 te wachten? Bekijk nu de 15 tips van fiscaal specialist Ferdy de Wijs.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen