Nieuwsbericht

Nieuwe zzp-wet geen abc’tje

18 oktober 2023
Leestijd 2 min

Demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte op 6 oktober 2023 het wetsvoorstel ‘Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ (Vbar) bekend. Het voorstel beschrijft een nieuw toetsingskader om te bepalen of er sprake is van een arbeidsovereenkomst. Maar helaas lijkt het geen ‘abc’tje’ te worden.

Man en vrouw doen administratie in praktijk

Het voorstel biedt misschien meer structuur en houvast dan het huidige kader, maar de onderliggende indicaties en weging blijven voer voor discussie. Daarnaast wordt het zorgverleners bijna onmogelijk gemaakt om als zzp’er in de zorg te werken.

Samenvatting

Van Gennip wil meer duidelijkheid bieden in de beoordeling of er sprake is van 'werken in dienst van', het onderscheidende kenmerk van het bestaan van een arbeidsovereenkomst. Verder is er een rechtsvermoeden van een arbeidsovereenkomst opgenomen in de wet voor de bescherming van zzp’ers met minder hoge tarieven.

Duidelijkheid over beoordeling

In de kern beschrijft het wetsvoorstel voor de beoordeling 'werken in dienst van' het volgende:

  • Structurering van de beoordeling op basis van hoofdelementen:
  1. Werkinhoudelijke aansturing
  2. Organisatorische inbedding
  3. Werken voor eigen rekening en risico
  • Verdere verduidelijking van deze elementen op basis van limitatieve indicaties.
  • Toetsing door de hoofdelementen die gaan over gezag (A en B) af te zetten tegen het hoofdelement dat gaat over ondernemerschap (C).

Om de 'basis van de arbeidsmarkt' te beschermen is nog een laatste element opgenomen:

  • Rechtsvermoeden (omgekeerde bewijslast) van een arbeidsovereenkomst bij een maximumuurtarief van € 32,24.

Hoe werkt de toetsing?

Ligt het zwaartepunt bij gezag? Dan is er sprake van een arbeidsovereenkomst. Andersom is de zzp’er daadwerkelijk zelfstandig. En ligt het zwaartepunt in het midden? Pas dan wordt bekeken hoe de zzp’er zich ook buiten de betreffende arbeidsrelatie in economische zin gedraagt (als ondernemer).

Pijnpunten

  • Het inbeddingscriterium lijkt het bijna onmogelijk te maken om als zzp'er in de zorg te werken. Hiermee komt de smeeroliefunctie van zzp'ers in de zorg in gevaar.
  • De eenvoudige rekensom (A+B > C?) zal in de praktijk niet zo eenvoudig blijken. De onderliggende indicaties en de weging daarvan blijven een discussiepunt.
  • Een opvallend hoog uurtarief voor het rechtsvermoeden, om de 'basis' van de arbeidsmarkt te beschermen. Hiermee lijkt het z'n doel voorbij te schieten.

U kunt hier een overzicht vinden van de hoofdelementen en indicaties voor het toetsingskader.

Deel uw mening

Meer weten en uw mening geven? U kunt het wetsvoorstel hier lezen. De meeste informatie kunt u vinden in de memorie van toelichting. U kunt tot uiterlijk 10 november 2023 uw mening geven over het wetsvoorstel via de internetconsultatie.

Meer lezen?

Wtza aanmelden - arts registreert medicijnen
30 november 2023
Leestijd 1 min

Overgangsrecht Wtza loopt af

Het overgangsrecht van de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) loopt af, dus vergeet niet om uw zaken op tijd in orde te maken.

Huisarts besteedt tijd aan financiën, praktijkorganisatie en arbeidsovereenkomsten.
6 juli 2023
Leestijd 4 min

De harde kant van praktijkvoering: voor betere huisartsenzorg

Een succesvolle praktijk vraagt organisatie. Zorg voor inzicht en handvatten qua praktijkorganisatie, financiën, juridische aspecten en arbeidsovereenkomsten.

Huisarts werkt in prettige omgeving met een optimale teamdynamiek.
23 juni 2023
Leestijd 3 min

Aandacht voor de zachte kant: de sleutel tot een vitale praktijk

In de huisartsenzorg is vitaliteit van patiënten het doel. Daarvoor is een gezonde praktijk noodzakelijk, ook op het gebied van teamdynamiek en communicatie.

VvAA-expert verzorgt de personeelsadministratie en neemt praktijkhouder hierin mee.
2 januari 2023
Leestijd 2 min

Meer tijd voor uzelf en uw medewerkers: 5 tips

Zorgorganisaties en praktijken moeten continu meerdere ballen in de lucht houden. Maar hoe maakt u ruimte voor u en uw personeel? Wij delen 5 toepasbare tips.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen