Inloggen

De zorg ontdoen van onnodige bureaucratie

Meer tijd voor de patiënt en meer werkplezier voor zorgverleners. Dat is het doel van (Ont)Regel de Zorg. Op de website van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vindt u overzicht en helderheid over te schrappen en geschrapte regels in het actieplan (Ont)Regel de Zorg. Ga zelf ook aan de slag!

naar ordz.nl (VWS)

(Ont)Regel de Zorg

Het doel

De zorg ontdoen van overbodige bureaucratie. Dat is het doel van de beweging (Ont)Regel de Zorg. Zo ontstaat er meer tijd voor de patiënt en meer werkplezier voor de zorgverlener. Actiecomité Het Roer Moet Om en VvAA startten deze beweging, waarna het complete zorgveld de handen ineensloeg. 

Belangrijke momenten:

2018 - Schrappunten
Medisch specialisten, huisartsen, (wijk)verpleegkundigen, fysiotherapeuten, apothekers en psychiaters stelden begin 2018 in samenwerking met verzekeraars, beroepsverenigingen en toezichthouders hun eigen schrappunten op.
2018 - Overhandiging
In maart 2018 nam minister Bruins voor Medische Zorg 62 schrappunten in ontvangst. De overhandiging ging gepaard met de oproep aan het kabinet om de tijd die zorgverleners aan administratie besteden te halveren.
2018 - Actieplan ORDZ
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nam de meeste van onderstaande 62 schrappunten op in het actieplan (Ont)Regel de Zorg. De actuele status van de actiepunten uit dit plan is in te zien op ordz.nl.
Nu - voortgang ORDZ
De regiegroep (Ont)Regel de Zorg jaagt de uitvoering van het actieplan (Ont)Regel de Zorg verder aan. VvAA monitort de voortgang en resultaten van (Ont)Regel de Zorg in de dagelijkse praktijk, samen met beroepsorganisaties.

scroll verder