Inloggen

Uw vermogensdoelen realiseren

Om later te kunnen doen wat u nu voor ogen heeft, is tijdig inzicht in uw financiële situatie en wensen van groot belang. Wij geven u het advies dat u nodig heeft. U krijgt een slim plan in handen waarmee u gestructureerd uw vermogen kunt opbouwen.

Vrijblijvende afspraak maken

VvAA advies vermogen

Wij helpen u met vermogens­advies

De adviseurs van VvAA staan voor u klaar met advies over vraagstukken rondom de opbouw en inzet van uw vermogen. Ook helpen zij met de juiste keuzes te maken afgestemd op uw situatie.

Wat u kunt verwachten:

 • We brengen uw financiële wensen en doelen in kaart. U krijgt inzicht in wat u al heeft opgebouwd (ook met welke voorzieningen) en wat er nodig is voor de toekomst.
 • U ontvangt een persoonlijk advies waaruit blijkt welke maatregelen u kunt nemen om uw wensen voor nu en de lange termijn te realiseren.
 • Periodiek checken we of uw situatie is veranderd en aanpassingen nodig zijn.

Vrijblijvende afspraak maken ▹

Wat zijn uw doelen?

 • Uw vermogen beschermen en/of laten groeien?
 • Eerder met pensioen gaan of extra pensioen opbouwen met fiscaal voordeel?
 • Sparen voor uw (klein)kinderen?
 • Uw woningschuld (versneld) af te kunnen lossen?

Vermogensbeheer

Welke mogelijkheden biedt vermogensbeheer?

Als u uw vermogen uit handen wil geven, dan zijn er twee vormen van vermogensbeheer waaruit u kunt kiezen.

 • Bij individueel vermogensbeheer krijgt u persoonlijke begeleiding om uw risicoprofiel te bepalen. U heeft ook periodiek persoonlijk contact over uw situatie. Houdt u wel rekening met een wat hogere minimale inleg van bijvoorbeeld € 50.000,-
 • Bij online vermogensbeheer opent u zelf een online beleggingsrekening. Er is geen of veel minder sprake van persoonlijke begeleiding. De inleg is vaak lager, denk aan bijvoorbeeld minimaal € 5.000,-.

Zelf beleggen

Wilt u liever zelf beleggen in aandelen van bedrijven, beleggingsfondsen of index­fondsen? Dat kan natuurlijk ook. U opent zelf via een online broker een rekening. om vervolgens zelf keuzes te maken en alle benodigde handelingen te verrichten.

Lijfrente

Fiscaal voordelig vermogen voor uw pensioen opbouwen

Met een lijfrente kunt u uw pensioen met fiscaal voordeel opbouwen of aanvullen. Daarbij geldt: hoe eerder u begint, des te minder u maandelijks opzij hoeft te zetten.

Bent u zelfstandige? Lijfrente is dan vaak de enige vorm om uw pensioen fiscaal vriendelijk op te bouwen.

Uw jaarruimte berekenen

Met een aantoonbaar pensioentekort kunt u uw lijfrentepremies aftrekken van de belasting. Daarvoor moet u uw jaarruimte berekenen. Op belastingdienst.nl kunt u dat zelf doen.

Uiteraard helpt uw adviseur u ook graag met het berekenen van uw fiscale voordeel.

Vrijblijvende afspraak maken ▹

VvAA advies en SFDR regelgeving

Deze Europese regelgeving verplicht aanbieders en adviseurs van onder andere lijfrenteproducten met een beleggingscomponent om u informatie te verstrekken over hoe duurzaamheid een plek krijgt in de advisering. Wanneer u kiest voor een lijfrente met belegging dan is dit voor u relevant. Lees hoe VvAA hiermee omgaat. 

Opnemen van uw lijfrente

Uw lijfrente komt tot uitkering als u met pensioen gaat. Op dat moment gaat u belasting betalen over de uitgekeerde bedragen. Wilt u al eerder over uw lijfrentekapitaal beschikken, dan heeft dat fiscale gevolgen.

Persoonlijke Financiële Advies­service

Bij VvAA staan uw wensen en dromen centraal. Dat gaat verder dan alleen vermogens­advies. U kunt rekenen op een totaal advies als onder­deel van VvAA Persoonlijke Financiële Advies­service. Daarin worden bijvoor­beeld ook uw arbeids­ongeschikt­heids- en overlijdens­risico mee­genomen. Met deze abonnements­dienst krijgt u inzicht in uw complete per­soon­lijke financiën om uw situatie te optima­liseren en up-to-date te houden.

Meer informatie ▹

Veelgestelde vragen en downloads

Veelgestelde vragen

1. Heeft u genoeg pensioen of een pensioentekort?

Als zelfstandige zult u zelf een pensioen op moeten bouwen. Werkt u in loondienst, dan bouwt u via uw werkgever waarschijnlijk al aan uw pensioen. Dan nog is een eigen aanvulling vaak verstandig omdat u bijvoorbeeld eerder met pensioen wilt of een pensioentekort hebt. Als u één of meer van onderstaande vragen met 'ja' beantwoordt, dan is het zeer waarschijnlijk dat u een pensioentekort hebt:

 • Bent u na uw 25e gestart met werken? 
 • Bent u vaak veranderd van werkgever? 
 • Werkte u ooit niet of parttime? 
 • Is uw salaris de afgelopen jaren gestegen? 
 • Hebt u een jongere partner die na 1950 is geboren? 
 • Bent u eerder gescheiden? 
 • Hebben u en uw partner allebei een inkomen? 
 • Werkte of woonde u op enig moment in het buitenland? 
 • Wilt u eerder stoppen met werken?

2. Kan ik mijn lijfrentepremie aftrekken bij gebruik van de Oudedagreserve?

Als ondernemer kunt u onder voorwaarden gebruikmaken van de Oudedagsreserve. Hiermee geniet u belastingvoordeel. Hoewel de Oudedagsreserve zelf geen echte reserve is, kunt u deze wel omzetten in een lijfrente. Als de lijfrente voldoet aan de eisen die de fiscus hieraan stelt, kunt u de premie aftrekken. Daar staat tegenover dat de onttrekking aan de Oudedagsreserve belastbaar is. De ontrekking aan de Oudedagsreserve en de aftrekbaarheid van lijfrentepremie vallen tegenover elkaar weg.


3. Loop ik met beleggen niet te veel risico?

Beleggen kent risico’s. Uw vermogen kan minder worden. Maar met het accepteren van risico loopt u ook kans op een hoger rendement. Daarom is een goede spreiding van uw beleggingen ook van groot belang. Hiermee wordt het risico verlaagd.

4. Is het nu verstandig om te sparen of om te beleggen?

Het voordeel van sparen is dat het risico laag is. Het nadeel is dat de rente op dit moment erg laag staat. Als u gaat beleggen dan stopt u vermogen in aandelen of obligaties. Daar zit een mate van risico aan, omdat beleggingen kunnen dalen. Door een goede spreiding kan het risico beperkt worden, vooral als u uw geld voor langere termijn kunt beleggen.

scroll verder