Praktijk overdragen

VvAA Praktijkadvies

Uw praktijk overdragen - Een vrouw draagt praktijk over aan man en geeft hem een handdruk.

U denkt erover na om uw praktijk over te dragen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? En wanneer is het juiste moment om te stoppen? Een VvAA-adviseur denkt met u mee en begeleidt u bij de te ondernemen stappen. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen met advies en begeleiding op maat? Vraag dan vrijblijvend een verkennend telefonisch gesprek aan.

Verkennend gesprek aanvragen

Voordelen

  • Een volledig stappenplan toegespitst op uw situatie

  • Inzicht in de financiële gevolgen van de praktijkoverdracht

  • Al uw gemaakte afspraken juridisch vastgelegd

Frank Brusche is een goede adviseur. Die wil je niet kwijtraken. Hij is waardevol voor je organisatie.

Stappenplan op maat

Als u overweegt te stoppen met uw praktijk is een voorbereiding nodig van één tot drie jaar. Uw VvAA-adviseur maakt met u een overzicht van alle activiteiten die nodig zijn voor een goede praktijkbeëindiging of overdracht. Uw persoonlijke wensen zijn daarbij het uitgangspunt.

1. Goede voorbereiding

Uw adviseur maakt een stappenplan waarin alle financiële, juridische, administratieve en communicatieve facetten zijn meegenomen.

2. De financiële kant van de overdracht

In deze fase wordt met u gekeken of het financieel mogelijk is om te stoppen met werken. De adviseur berekent de waarde van uw praktijk. U krijgt inzicht in de financiële verrekening van de investeringen, inkomsten en uitgaven. Ook krijgt u inzicht in uw eigen inkomen nadat u (gedeeltelijk) gestopt bent met werken.

3. Een opvolger vinden

Om uw praktijk onder de aandacht te brengen van potentiële kopers maakt uw adviseur een verkoopprospectus van uw praktijk. Hierin vindt u zaken als economische meerwaarde, inventaris en praktijkplan. VvAA kan uw praktijk onder de aandacht brengen van medisch professionals die mogelijk interesse hebben in uw praktijk.

4. Afspraken juridisch vastleggen

De gemaakte afspraken met uw opvolger legt u vast in een overdrachtscontract. Ook moeten bestaande afspraken met uw maten, medewerkers, leveranciers en zorgverzekeraars goed afgewikkeld worden. Uw adviseur helpt u hierbij.

5. Communiceren over uw vertrek

Uw medewerkers, patiënten en relaties wilt u tijdig op de hoogte brengen van uw vertrek. U kunt hiervoor verschillende communicatiemiddelen inzetten.

6. Administratieve zaken afwikkelen

Het afsluiten van uw boekhouding, uw zakelijke bankrekening en het opzeggen/omzetten van uw verzekeringen. Dit zijn enkele administratieve zaken waarbij uw adviseur u helpt.

Jeroen Renkema is zakelijk, to the point en heeft kennis van zaken.

Onze adviseurs

Bij VvAA werken betrokken adviseurs en zij kennen uw werkveld als geen ander. Benieuwd wie gespecialiseerd is in uw beroepsgroep? Bekijk dan alle adviseurs.

Alfred de Jong

Medisch specialisten en mondzorg

Frank Brusche

Medisch specialisten, mondzorg & GGZ

Pascal Schouteten

Paramedici en huisartsen

Straks onbezorgd stoppen met werken?

Wilt u weten wat stoppen in uw situatie betekent? Vraag een verkennend gesprek aan met een VvAA-adviseur. Wij helpen u graag.

Informatie

Wilt u eerst meer informatie over de hulp die VvAA u biedt bij het overdragen van uw praktijk? U kunt onze uitgebreide brochure downloaden, maar ook de handige praktijkoverdrachtskaart en de pensioenspecial.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen