Inloggen

Uw winst van financiële planning

  • Persoonlijke analyse voor u én uw partner, eenvoudig periodiek te actualiseren
  • Ondersteuning bij grote (financiële) beslissingen in uw leven
  • U krijgt inzicht in de haalbaarheid van uw wensen
Adviesgesprek aanvragen

Financiële planning 

Houd met financiële planning grip op uw doelen

Met financiële planning kunt u uw financiële toekomst zo inrichten dat u nu én straks kunt doen wat u belangrijk vindt. Privé en zakelijk. Om u daarbij te helpen kunt u vertrouwen op het eerlijke, objectieve en deskundige advies van de gecertificeerde financieel planners van VvAA. Zij houden natuurlijk rekening met uw persoonlijke situatie en wensen.

Adviesgesprek aanvragen ▸

Veelgestelde vragen

1. Wanneer is financiële planning voor mij relevant?

Als u plannen hebt waaraan grote financiële gevolgen verbonden zijn of risico's, dan kan een financieel planningsadvies voor u belangrijk zijn. Denk aan de opbouw van een pensioen, de koop van een tweede woning, het bieden van financiële ondersteuning aan uw kinderen en eerder stoppen met werken. Allemaal onderwerpen met grote financiële belangen waarop ingewikkelde fiscale regels van toepassing zijn.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

2. Heb ik een deskundige nodig voor een financieel planningsadvies?

Onze financieel adviseurs volgen elke dag de vakliteratuur en de wijzigingen in wet- en regelgeving. Zij volgen elk jaar vele cursussen om bij te blijven. De financiële wereld verandert snel en dat vraagt van de professional - net als in uw vakgebied - veel tijd en aandacht. Daarnaast gebruiken onze adviseurs geavanceerde planningprogramma's, waarmee zij ook de grafieken maken die het advies ondersteunen.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

3. Wat heeft de VvAA adviseur nodig om u goed te kunnen adviseren?

Tijdens de inventarisatiefase zal de adviseur veel van u willen weten. U kunt een gesprek met de financieel adviseur zelf goed voorbereiden door alle relevante stukken vast te verzamelen. Denkt u aan uw inkomensgegevens of de jaarcijfers, een overzicht van uw vaste lasten, uw pensioenopgave (uniform PensioenOverzicht) en uw verzekeringen.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

4. Wat houdt financiële planning precies in?

Een gecertificeerd financieel planner van VvAA maakt op basis van uw persoonlijke vragen en wensen een volledige analyse voor u. Hij kijkt daarbij niet alleen naar uw huidige en toekomstige inkomsten en uitgaven, maar ook naar uw vermogen en de opbouw daarvan. U ziet direct de gevolgen van uw wensen. Dit biedt een solide uitgangspunt voor uw beslissingen op korte en lange termijn.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

5. Wat krijgt u precies bij een financieel planningsadvies?

Bij een financieel planningsadvies krijgt u een compleet én concreet financieel planningsrapport met aanvullend pensioenadvies. Hierin worden vragen beantwoord over uw financieringsvraagstukken gedurende uw levensloop. Bijvoorbeeld of u inderdaad eerder kunt stoppen met werken als u dat wilt. Maar ook of u nu een (tweede) woning kunt aankopen of uw hypotheek beter kunt aflossen.

Is dit een antwoord op uw vraag?  
Elma van Vulpen | VvAA

Wij helpen u graag

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie? Belt u dan met financieel planner Elma van Vulpen.