Inloggen

Uw winst van financiële planning

  • Gericht advies op uw persoonlijke financieel vraagstuk met één enkele nota
  • We nemen de zakelijke en persoonlijke situatie van u en uw eventuele partner mee in de analyse.
  • Persoonlijke analyse voor u én uw partner die eventueel na een periode van enkele jaren ook weer eenvoudig te actualiseren is.
  • Ondersteuning bij grote (financiële) beslissingen in uw leven.
  • U krijgt inzicht in de haalbaarheid van uw wensen.
Adviesgesprek aanvragen

Financiële planning 

Grip houden op uw doelen

Met financiële planning kunt u uw financiële toekomst zo inrichten dat u nu én straks kunt doen wat u belangrijk vindt. Privé en zakelijk. Om u daarbij te helpen kunt u vertrouwen op het eerlijke, objectieve en deskundige advies van de gecertificeerde financieel planners van VvAA. Zij houden natuurlijk rekening met uw persoonlijke situatie en wensen.

Adviesgesprek aanvragen ▸

Gericht advies

Onze financiële planners geven u advies over een afgebakend vraagstuk. Bijvoorbeeld of u in uw huidige situatie eerder kunt stoppen met werken, kijkend naar uw gecombineerde zakelijke- en privésituatie. Zij inventariseren, analyseren uw situatie en adviseren u over de stappen die u kunt zetten om uw wensen te realiseren.

De kosten voor deze dienstverlening zijn afhankelijk van de complexiteit van de vraag en de benodigde adviesuren.

Eventuele bemiddeling van (verzekerings-)producten in de oplossingssfeer zijn in de basis geen onderdeel van Financiële planning. Als u dit wenst, kan VvAA dit natuurlijk wel voor u regelen.

Alternatief aanbod voor persoonlijk financieel advies:  Persoonlijke Financiele Adviesservice

Heeft u meer behoefte aan terugkerend advies op het gebied van uw persoonlijke financiën, omdat er (nog) relatief veel verandert in uw (gezins-)leven? En heeft u meer behoefte aan een vast aanspreekpunt die u als gids kunt gebruiken tijdens al deze veranderingen? En waarbij u ook proactief wordt benaderd voor een periodiek gesprek over de situatie op dat moment? Dan is mogelijk Persoonlijke Financiële Adviesservice een beter passende dienst voor u.

Persoonlijke Financiële Adviesservice is een advies in abonnementsvorm, gericht op de privésituatie. Wij starten met het inzichtelijk maken van uw financiële situatie; uw inkomen, uw vermogen/ pensioen en uw woonsituatie. We analyseren uw situatie en geven u advies om uw wensen en dromen te kunnen realiseren. Ook bemiddelen we in oplossingen om eventuele risico’s af te dekken of om wensen te kunnen realiseren. We blijven vervolgens proactief en periodiek met u in gesprek om te kijken of alles nog loopt volgens plan. En passen eventueel zaken voor u aan, zonder extra kosten. Voor deze dienst betaalt u een instapvergoeding en maandelijks een abonnementsfee.

Meer weten? Ga dan naar Persoonlijke Financiële Adviesservice
Elma van Vulpen | VvAA

Wij helpen u graag

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met financieel planner Elma van Vulpen.

Veelgestelde vragen

1. Wanneer is financiële planning voor mij relevant?

Als u plannen hebt waaraan grote financiële gevolgen verbonden zijn of risico's, dan kan een financieel planningsadvies voor u belangrijk zijn. Denk aan de opbouw van een pensioen, de koop van een tweede woning, het bieden van financiële ondersteuning aan uw kinderen en eerder stoppen met werken. Allemaal onderwerpen met grote financiële belangen waarop ingewikkelde fiscale regels van toepassing zijn.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

2. Heb ik een deskundige nodig voor een financieel planningsadvies?

Onze financieel adviseurs volgen elke dag de vakliteratuur en de wijzigingen in wet- en regelgeving. Zij volgen elk jaar vele cursussen om bij te blijven. De financiële wereld verandert snel en dat vraagt van de professional - net als in uw vakgebied - veel tijd en aandacht. Daarnaast gebruiken onze adviseurs geavanceerde planningprogramma's, waarmee zij ook de grafieken maken die het advies ondersteunen.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

3. Wat heeft de VvAA adviseur nodig om u goed te kunnen adviseren?

Tijdens de inventarisatiefase zal de adviseur veel van u willen weten. U kunt een gesprek met de financieel adviseur zelf goed voorbereiden door alle relevante stukken vast te verzamelen. Denkt u aan uw inkomensgegevens of de jaarcijfers, een overzicht van uw vaste lasten, uw pensioenopgave (uniform PensioenOverzicht) en uw verzekeringen.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

4. Wat houdt financiële planning precies in?

Een gecertificeerd financieel planner van VvAA maakt op basis van uw persoonlijke vragen en wensen een volledige analyse voor u. Hij kijkt daarbij niet alleen naar uw huidige en toekomstige inkomsten en uitgaven, maar ook naar uw vermogen en de opbouw daarvan. U ziet direct de gevolgen van uw wensen. Dit biedt een solide uitgangspunt voor uw beslissingen op korte en lange termijn.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

5. Wat krijgt u precies bij een financieel planningsadvies?

Bij een financieel planningsadvies krijgt u een compleet én concreet financieel planningsrapport met aanvullend pensioenadvies. Hierin worden vragen beantwoord over uw financieringsvraagstukken gedurende uw levensloop. Bijvoorbeeld of u inderdaad eerder kunt stoppen met werken als u dat wilt. Maar ook of u nu een (tweede) woning kunt aankopen of uw hypotheek beter kunt aflossen.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

Argumentenkaarten

In opdracht van VvAA heeft De Argumenten­Fabriek een aantal handige argumenten­kaarten gemaakt. Hier­in vindt u in een helder over­zicht de vragen die een rol spelen bij belang­rijke levens­momenten.