Inloggen

Arbeidsongeschikt en dan?

De impact van een ongeval of ziekte kan enorm zijn. VvAA adviseert welke AOV bij u past. Zo bent u altijd verzekerd van inkomen. 

Vraag vrijblijvend advies aan

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Verzekerd van inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Als zorgprofessional weet u het als geen ander: een ongeval of ziekte kan iedereen overkomen. Maar wat als het ú gebeurt? VvAA adviseert u over uw inkomen bij (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid.

Kies de optimale AOV

Uw persoonlijke en financiële situatie bepalen voor een groot deel welke arbeidsongeschiktheidsverzekering bij u past.

Onze adviseurs kennen uw werkveld en zijn op de hoogte van actuele ontwikkelingen per medische beroepsgroep. Wij vergelijken het AOV-aanbod van diverse verzekeraars voor u, zodat u altijd een keuze maakt die aansluit bij uw wensen.

En we gaan verder: VvAA checkt regelmatig of de verzekering nog past bij uw wensen en helpt u om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.
Nieuwe AOV afsluiten

Ongevallen, ziekten, psychische klachten of zwangerschap. Welke (financiële) risico’s wilt u verzekeren?

Bestaande AOV oversluiten

Sluit uw lopende verzekering over naar VvAA. Een overstap kan u geld opleveren.

Persoonlijk advies

Iedere arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt inkomen als u (deels) niet meer kunt werken. Toch zijn er grote verschillen in de voorwaarden en premies bij diverse verzekeraars. Onze adviseurs vinden in 4 stappen de AOV die het beste bij u past.

Wij adviseren u bijvoorbeeld over:

  • de duur van de uitkering: voor bepaalde beroepsgroepen kennen sommige verzekeraars een gemaximeerde leeftijd.
  • een sommen- of schadeverzekering: afhankelijk van uw keuze ontvangt u een volledige of een beperkte uitkering als u arbeidsongeschikt bent en nog wel inkomen geniet.
  • het arbeidsongeschiktheidscriterium: wanneer wilt u een uitkering ontvangen? Als u uw huidige werk niet meer kunt doen óf pas wanneer u ook geen aangepast werk meer kunt verrichten?

Werkt u in loondienst?

(Para)medici
Bent u (para)medicus in loondienst, dan is de eerste twee jaar van uw ziekte de werkgever verplicht om uw loon door te betalen. Na twee jaar kunt u mogelijk aanspraak maken op een uitkering vanuit de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). De hoogte van de uitkering hangt onder andere af van de mate van arbeidsgéschiktheid, de mate waarin u uw verdiencapaciteit benut. Wilt u zekerheid van een bepaald inkomen, sluit dan een aanvullende verzekering af. U kunt bijvoorbeeld uw WIA-uitkering aanvullen tot 70 of 80% van uw laatstverdiende loon. Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen en de mogelijkheden.

Medisch specialisten
Specialisten in loondienst hebben bij ziekte of arbeidsongeschiktheid recht op een uitkering. Dit is vaak minder dan uw huidige salaris. U kunt dit inkomensverlies opvangen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vragen? Neem contact met ons op. 

VvAA geeft extra verzekeringsmogelijkheden

Voor een deel van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen bij Movir en Reaal Verzekeringen fungeren wij als herverzekeraar. Dat betekent dat we een deel van het verzekeringstechnische risico dragen. Daardoor heeft u meer verzekeringsmogelijkheden. 

VvAA biedt ruime keuze in verzekeraars

VvAA is het op 10 na grootste intermediairbedrijf van Nederland. Als u VvAA inschakelt, sluiten wij voor u een arbeidsongeschiktheidsverzekering af bij een van onze samenwerkingspartners. Hierdoor kunnen wij u helpen aan een verzekering op maat. Wij werken samen met een geselecteerd aantal AOV-verzekeraars: 

  • Aegon
  • De Amersfoortse
  • De Goudse
  • Interpolis
  • Movir
  • Reaal

Wat kost AOV-advies?

Voor het advies en afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering rekenen wij eenmalig € 200,- opstartkosten en vervolgens €25,- per maand. 

Advies en bemiddeling

Als u onverhoopt arbeidsongeschikt raakt, wilt u zich geen zorgen hoeven maken over uw inkomen. Wij brengen uw persoonlijke en financiële situatie in kaart en adviseren u de best passende AOV. We regelen het aanvraagproces van A tot Z. U betaalt hiervoor eenmalig € 200,- opstartkosten en vervolgens € 25,- per maand voor administratie, bemiddeling en beheer van uw AOV.

AOV-Service

Veranderingen in uw leven, werk of wet- en regelgeving kunnen van invloed zijn op uw AOV. Met de AOV-Service blijft uw verzekering actueel. Regelmatig checken wij of de uitgangspunten van uw AOV nog aansluiten op uw huidige situatie.En zijn er wijzigingen nodig, dan voeren we die uiteraard voor u door. 

Overstappen?

Is het omwille van premie en/of voorwaarden verstandig om over te stappen naar een andere verzekeraar, dan rekenen we daar eenmalig € 200,- voor.

Preventie: arbeidsongeschiktheid voorkomen

Vermoeidheid, stress of lichamelijke klachten kunnen voortekenen zijn van arbeidsongeschiktheid. Wij helpen u graag om uitval te voorkomen en uw duurzame inzetbaarheid te verhogen.

Met plezier blijven werken in de zorg

Loopt u vast in het werk? Hebt u moeite om werk en privé te combineren? Of wilt u (binnen de maatschap) groeien in uw functioneren en persoonlijke ontwikkeling? Het CarriereCentrumZorg begeleidt zorgprofessionals bij carriere- en ontwikkelingsvraagstukken. Zo blijft u met plezier aan het werk in de zorg.

Meer over CarriereCentrumZorg >

Zelfcoaching met GRIP

GRIP is een digitaal platform voor zelfcoaching. Hiermee kunt u zelf aan de slag om uw energie én effectiviteit te vergroten en uw stress te verlagen. Dat doet u in een online omgeving in uw eigen tempo, op uw eigen manier, met of zonder hulp van een online coach die zelf ook arts is.

Meer over GRIP >

Contact met een expert

Wilt u zeker zijn van inkomen bij arbeidsongeschiktheid? Wij adviseren u graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of bel met VvAA op telefoonnummer 030 247 49 80

Vraag vrijblijvend advies aan

Downloads

Wij helpen u graag

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

Een adviesgesprek

Wilt u meer weten over onze AOV-dienstverlening?
Of wilt u direct een adviesgesprek aanvragen?
Bel 030 247 47 89 of vul het contactformulier in.