Blog

6x leuke dingen doen in Amsterdam

2 maart 2023
Leestijd 3 min

Nu ik een tijdje in Amsterdam studeer, ben ik steeds vaker op zoek naar leuke dingen om te doen en te ontdekken. In januari zijn mijn vriendinnen en ik alle 4 jarig en dat wilden we daarom gezamenlijk vieren met een leuk uitstapje in de stad. Zoals elke student – jullie kennen het wel – letten we nogal op ons geld, omdat we vaak iets te veel uit dreigen te geven. Om jullie (en mezelf) een beetje te helpen, ben ik op zoek gegaan naar leuke en betaalbare uitjes in Amsterdam.

uitjes in Amsterdam

Goedkope uitjes in Amsterdam

1. Picknicken in het park

Even lekker met vrienden relaxen en/of picknicken in één van de parken in Amsterdam is een perfect uitje als het mooi weer is. Na de colleges fiets je eerst langs de supermarkt om lekkere dingen in te slaan om vervolgens ergens in het park neer te ploffen. Om de middag nog leuker te maken, kan je ook nog een voetbal en een boxje meenemen. Dan heb je naast relaxen en natuur ook nog spel en muziek.

  • Locatie: Strijk neer in het Vondelpark, Sarphatipark of Rembrandtpark.
  • Prijs: Gratis, op je picknickspullen na.

2. Dagje naar de dierentuin

Een dagje naar de dierentuin kost vaak best wat geld. Voor studenten kost een dagje Artis op het moment € 12,50 euro per persoon (Micropia en het Groote Museum € 10,00 euro). Dieren kijken en gezellig rondlopen met vrienden is een ideale (en goedkope) activiteit om te doen als je het even zat bent om in de collegebanken te zitten. Als je van deze studentenprijs wil genieten, is het wel belangrijk dat je niet vergeet om je studentenkaart mee te nemen 😉.

  • Locatie: Dierentuin Artis Amsterdam.
  • Prijs: Dagkaart voor studenten € 12,50 (Micropia en het Groote Museum € 10,00 euro).

3. Glow(golf) in the dark

Voor een uurtje weer de oh zo gezellige kinderfeestjes herbeleven? Ga dan een middag of avondje glowgolfen. Het kost ongeveer € 12,50 per persoon bij Glow MiniGolf Amsterdam. Als je het nog leuker wil maken, moet je witte of neonkleren aantrekken (dan glow ook jij in the dark) en er een wedstrijd van maken wie de meeste hole in ones kan slaan (mogelijk met een prijs eraan).

  • Locatie: Eén van de twee centraal gelegen locaties van Glow MiniGolf Amsterdam.
  • Prijs: € 12,50 per persoon.

4. Karaoke in Casablanca

Houd je van lekker dansen en zingen én ben je op zoek naar een leuke groepsactiviteit in Amsterdam? Dan is karaoke een leuk uitje voor jou.

Bijna elke dag is er vanaf 20.00 uur tot midden in de nacht (tijden verschillen) een ‘Dansen en Zingen’ activiteit in club Casablanca in Amsterdam. In deze club heb je – zoals de titel al zegt – de mogelijkheid tot zingen en dansen. Op verschillende momenten worden er karaokenummers gedraaid en kun je met vrienden (of in je eentje) losgaan op de muziek.

  • Locatie: Club Casablanca.
  • Prijs: Meezingen is gratis. Je betaald alleen voor je drankjes.

5. Naar de vlooienmarkt in de IJ-hallen

Koopjes, gezelligheid en een wisselend aanbod zijn de kernwoorden van deze activiteit. In de IJ-hallen in Amsterdam is een grote vlooienmarkt. Het kost € 6 om naar binnen te kunnen, maar vervolgens kun je onbeperkt kraampjes afstruinen met je vrienden. Het aanbod varieert van kleding tot kinderspeelgoed en meubels. Het is echter ook een leuke gelegenheid om mensen te kijken en een drankje te doen.

  • Locatie: De IJ-hallen (waar je met het gratis pondje naartoe kan, ook een leuke beleving!)
  • Prijs: € 6 per persoon.

6. Opera & ballet voorstelling

Als je een fan bent van klassieke muziek en ballet, dan is dit een activiteit voor jou. Het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam geeft studenten namelijk de mogelijkheid om voor € 19 euro (en € 2 euro online-servicekosten) voorstellingen te bezoeken. Dit is natuurlijk nét even wat duurder voor ons studenten vergeleken met de andere uitjes. Maar als we het vergelijken met de normaalprijs van een voorstelling, is het een prikkie. Als je je aanmeldt voor het Studenten Alert (via de site), dan kun je aanbiedingen ontvangen via de mail. Na 13.00 uur kun je kaarten bestellen voor die voorstellingen.

  • Locatie: Het Nationale Opera & Ballet gebouw aan de Amstel.
  • Prijs: € 19 per persoon (en € 2 euro online-servicekosten)

Roos Ritmeester

Amsterdam

Studie

  • Gezondheidswetenschappen
  • MSc Health Sciences
  • MSc Beleid, Communicatie en Organisatie

Meer lezen?

14 april 2023
Leestijd 4 min

Werken als verpleegkundige in het buitenland

Je bent verpleegkundige én je hebt een passie voor reizen. Dan is werken als verpleegkundige in het buitenland misschien wel dé ervaring waar je van droomt.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen