Uw praktijk overdragen? Begin er tijdig mee

Hebt u al eens nagedacht over het juiste moment om uw praktijk over te gaan dragen? Misschien lijkt dit nog ver weg. Maar onze ervaring is dat zorgprofessionals die u voorgingen achteraf aangeven dat zij liever eerder hadden willen starten met voorbereiden. Ons advies: start uw oriëntatie rond uw 55ste. 

Adviesgesprek aanvragen

Praktijk overdragen of beëindigen

U bent zelfstandig praktijkhouder. Als ondernemer komt u gedurende uw carrière voor diverse keuzes te staan. U krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een andere praktijk over te nemen. Of u wenst zelf uw praktijk over te dragen aan een opvolger. In beide gevallen zijn er een hoop vragen te beantwoorden. Bij een overname: hoe kan ik de overname financieren, hoe bepaal ik de juiste samenwerkingsvorm, wat zijn mijn plichten met betrekking tot het personeel. En bij de verkoop van uw praktijk: wanneer begin ik dit voor te bereiden, kan ik een goodwill vragen, wat moet er in een overdrachtscontract opgenomen worden.

VvAA heeft een ruime ervaring in het begeleiden van praktijkhouders. Ook op het gebied van praktijkaankoop- en overdracht staan wij u bij. Van de voorbereidende gesprekken tot het contractueel vastleggen van de afspraken kunnen onze bedrijfskundig adviseurs en specialisten u verder helpen.

Uw adviseur als vertrouwenspersoon

U beschikt over uw eigen persoonlijke adviseur die u helpt, adviseert en begeleidt. Hij of zij is uw vertrouwenspersoon, kent uw persoonlijke situatie en komt op voor uw belangen.

Adviesgesprek aanvragen ▸

Advies of vraag?

Uw praktijk overdragen? Doe het samen met VvAA. Wij helpen u graag.

Vraag of advies? Zoek de zakelijk adviseur bij u in de buurt