Inloggen

Uw praktijk overdragen met hulp van VvAA

  • Een volledig stappenplan toegespitst op uw situatie
  • Inzicht in de financiële gevolgen van de praktijkoverdracht
  • Al uw gemaakte afspraken juridisch vastgelegd

Stoppen met werken doet u niet alleen
Vrijblijvend gesprek aanvragen

Praktijk overdragen

Onbezorgd stoppen met werken

U denkt erover na om uw praktijk over te dragen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? En wanneer is het juiste moment om te stoppen? Een VvAA-adviseur denkt graag met u mee en begeleidt u bij de verschillende te ondernemen stappen. Van de voorbereiding tot de afwikkeling van de contractuele en administratieve zaken.

Waarom een VvAA-adviseur?

Als u overweegt te stoppen met uw praktijk is een voorbereiding nodig van één tot drie jaar. Uw VvAA-adviseur maakt met u een overzicht van alle activiteiten die nodig zijn voor een goede praktijkbeëindiging of overdracht. Uw persoonlijke wensen zijn daarbij het uitgangspunt.

Stap 1 Een goede voorbereiding
Uw adviseur maakt een stappenplan waarin alle financiële, juridische, administratieve en communicatieve facetten zijn meegenomen.

Stap 2 De financiële kant van de praktijkoverdracht
In deze fase wordt met u gekeken of het financieel mogelijk is om te stoppen met werken. De adviseur berekent de waarde van uw praktijk. U krijgt inzicht in de financiële verrekening van de investeringen, inkomsten en uitgaven. Ook krijgt u inzicht in uw eigen inkomen nadat u (gedeeltelijk) gestopt bent met werken.

Stap 3 Een opvolger vinden
Om uw praktijk onder de aandacht te brengen van potentiële kopers maakt uw adviseur een verkoopprospectus van uw praktijk. Hierin vindt u zaken als economische meerwaarde, inventaris en praktijkplan. VvAA kan uw praktijk onder de aandacht brengen van medisch professionals die mogelijk interesse hebben in uw praktijk.

Stap 4 Afspraken juridisch vastleggen
De gemaakte afspraken met uw opvolger legt u vast in een overdrachtscontract. Ook moeten bestaande afspraken met uw maten, medewerkers, leveranciers en zorgverzekeraars goed afgewikkeld worden. Uw adviseur helpt u hierbij.

Stap 5 Communiceren over uw vertrek
Uw medewerkers, patiënten en relaties wilt u tijdig op de hoogte brengen van uw vertrek. U kunt hiervoor verschillende communicatiemiddelen inzetten.

Stap 6 Administratieve zaken afwikkelen
Het afsluiten van uw boekhouding, uw zakelijke bankrekening en het opzeggen/omzetten van uw verzekeringen. Dit zijn enkele administratieve zaken waarbij uw adviseur u helpt.

Vragen? We staan voor u klaar!

Doordeweeks bereikt u ons tussen 8:30 en 17:30 uur. We helpen u met al uw vragen.

VvAA-leden over de adviseurs


"Jeroen Renkema is zakelijk, to the point en heeft kennis van zaken."

"Frank Brusche luisterde goed naar mijn wensen en gaf eerlijk en volledig advies."

"Frank Brusche is een goede adviseur. Die wil je niet kwijtraken. Hij is waardevol voor je organisatie."

Straks ook onbezorgd stoppen met werken?

Wilt u weten wat stoppen in uw situatie betekent? Maak vrijblijvend een afspraak met een VvAA-adviseur. We helpen u graag verder!

Extra informatie

Wilt u eerst meer informatie over de hulp die VvAA u biedt bij het overdragen van uw praktijk? U kunt onze uitgebreide brochure downloaden, maar ook de handige praktijkoverdrachtskaart én de Welverdiend pensioenspecial.