Peer support

Professionele ondersteuning na incident of calamiteit

Drie ziekenhuismedewerkers nemen deel aan de Peer Support .

Krijg steun van een deskundige na een incident of calamiteit. Wij werken met vertrouwelijke coaches met ervaring als zorgverleners.

Informatie aanvragen

Peer support in de zorg

Zorgverlener als 'second victim' na medisch incident

Bijna elke zorgverlener krijgt in zijn of haar carrière te maken met een medisch incident. Deze ingrijpende gebeurtenis heeft in meer dan 50% van de gevallen gevolgen voor de gezondheid en bevlogenheid van de zorgverlener.

Peer support biedt collegiale opvang

Peer support in de zorg geeft u de steun die zo hard nodig is na een incident of calamiteit om het evenwicht als mens en professional snel te herstellen. Daarmee vermindert u de kans op:

  • verergering van emotionele klachten
  • langdurige uitval
  • nieuwe incidenten

Steun van deskundige en onafhankelijke coaches

De steun die u na een incident krijgt van uw collega’s en medewerkers is prettig. Maar is dit wel de professionele steun die u echt nodig hebt? En belangrijker nog: wilt u uw collega’s en medewerkers er wel mee belasten? Vertrouw daarom op een onafhankelijke coach met ruime ervaring die u bij incidenten deskundig helpt, zodat u snel weer in balans komt.

Starten met Peer support

Wij bieden u Peer support door speciaal getrainde zorgprofessional coaches. Onze coaches bieden u een luisterend oor en praktische ondersteuning. Verder zijn zij getraind om eventuele moeilijkheden bij de verwerking van medische incidenten te signaleren.

Voordelen peer supporter

  • Persoonlijke benadering en een luisterend oor.

  • Praktische ondersteuning speciaal voor zorgverleners.

  • Signalering en hulp bij het verwerken van medische incidenten.

Bekijk de peer supporters

Peer support in uw organisatie

Gebruikt u Peer support al in uw zorg­organisatie? Met de training Peer support voor zorgverleners, speciaal voor medisch specialisten in ziekenhuizen, kunt u als organisatie deelnemen.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen