Nieuwsbericht

Ziekenhuizen en VvAA in gesprek over verzekeren aansprakelijkheidsrisico’s

  • 7 maart 2022
  • Leestijd 1 min

VvAA spreekt met diverse ziekenhuizen over de voor hen meest optimale oplossingen rondom de dekking, begeleiding en afhandeling van (medische) aansprakelijkheidsrisico’s. Voor ziekenhuizen is aansprakelijkheid veel meer dan enkel een financieel risico. Als een patiënt ontevreden is en een klacht of een claim indient, heeft dat vaak de nodige impact. Niet alleen op de patiënt zelf, ook op de betrokken arts en (de reputatie van) het ziekenhuis.

Drie chirurgen staan met elkaar te praten

Zekerheid, stabiliteit en samenwerking  

Uit onze gesprekken met ziekenhuizen blijkt dat, naast stabiliteit en zekerheid met betrekking tot de premie en het eigen behoud, een goede oplossing voor ontstane onvrede bij een patiënt belangrijk is. VvAA streeft daarbij naar een vlotte en adequate aanpak van de onvrede bij een patiënt zonder te blijven steken in een te formele benadering. Wij zetten ons hier al jaren samen met onze verzekerden (zorgverleners en zorgorganisaties) voor in. Omdat VvAA ook een rechtsbijstandverzekering voor (para)medici aanbiedt, en dus actief is op het gebied van zowel klachten als claims, nemen wij een unieke positie in. 

VvAA Stoploss aansprakelijkheidsverzekering voor ziekenhuizen 

Het is daarom een logische stap voor VvAA om nu ook specifiek ziekenhuizen een medische aansprakelijkheidsverzekering aan te bieden. Hiermee voegt VvAA de zogenaamde Stoploss aansprakelijkheidsverzekering voor ziekenhuizen toe aan hun brede portfolio. Een maatwerkoplossing tegen een marktconforme prijs, duurzame samenwerking op het gebied van de claimbehandeling van VvAA met de arts, patiënt en het ziekenhuis en een complementaire rol op risico- en kwaliteitsmanagement zijn de uitgangspunten.

Lees meer over de VvAA Stoploss aansprakelijkheidsverzekering voor ziekenhuizen.

Vragen?

Bel ons op werkdagen tussen tussen 8.00 en 17.00 uur. We helpen u graag.

Zakelijk
030 247 40 50
Bel ons
Zakelijk
vvzo@vvaa.nl

Meer lezen?

14 juni 2023
  • 14 juni 2023
  • Leestijd 39 sec

100 jaar VvAA

In 2024 bestaat VvAA 100 jaar. Een jaar waarin we de schijnwerpers gaan richten op onze leden.