Persbericht

VvAA versterkt vereniging

27 januari 2022
Leestijd 3 min

Met gynaecoloog en ziekenhuisbestuurder Hans van der Schoot als nieuwe verenigingsdirecteur en kinderverpleegkundige Conny van Velden per 1 februari 2022 als nieuw bestuurslid zet VvAA in op de verdere versterking van de vereniging. Ook is het bestuur voornemens om Willem Veerman, die momenteel de functie vervult van voorzitter a.i., te benoemen tot vaste voorzitter bestuur Vereniging VvAA.

Portretfoto van Conny va Velden
Hans van der Schoot

Stevig fundament voor stem en steun

“Structureel invulling blijven geven aan het betrekken van onze leden in de vorm van ledenparticipatie, een intensievere samenwerking realiseren met VvAA Groep en een nog betere afspiegeling van onze diversiteit aan leden binnen ons bestuur. Daar hebben we met de komst van Hans van der Schoot en Conny van Velden een nog steviger fundament voor gelegd. Ook ben ik zeer verheugd over het vertrouwen dat ik van het bestuur heb gekregen. Ik heb er wederom veel zin in, en binnenkort als vaste voorzitter, om samen met het bestuur, onze medewerkers en leden een bijdrage te blijven leveren aan het bundelen van onze krachten op belangrijke thema’s in de zorg die onze leden raken in hun huidige zorgpraktijk. Nu, morgen en overmorgen”, aldus Willem Veerman, voorzitter Vereniging VvAA.

Ik vind het een prachtige missie dat ik als bestuurder van VvAA mijn collega’s mag vertegenwoordigen, het is goed dat zij meer invloed krijgen.

Met een bestuurspost voor de verpleegkundige beroepsgroep voor Conny van Velden, verbreedt en versterkt VvAA de vertegenwoordiging van de achterban in het verenigingsbestuur. Van Velden ziet er naar uit om aan de slag te gaan: “Verpleegkundigen behoren tot de grootste beroepsgroep in ziekenhuizen, zorginstellingen en de wijkverpleging. Zij spelen een essentiële rol in de continuïteit van goede zorg. De uitdagingen van deze tijd, zoals de toename van complexe patiënten, samenwerking in de regio en de permanente focus op kwaliteit zorgen er ook voor dat er een steeds groter beroep wordt gedaan op verpleegkundigen. Die veranderende rol zie zien we ook terug in adviesraden van ziekenhuizen en instellingen. Verpleegkundigen beslissen in toenemende mate mee over de zorg. Het is dan ook mooi dat VvAA hierin volgt en ook via dit sterke collectief de stem van de verpleegkundige wil laten horen. Ik vind het een prachtige missie dat ik als bestuurder van VvAA mijn collega’s mag vertegenwoordigen, het is goed dat zij meer invloed krijgen. Ook zie ik veel kansen om samen met verwante stakeholders uit het zorgveld te werken aan een betere positie van deze beroepsgroep. Ik geloof ook in de complementaire kracht die ons daarbij kan versterken.“

Sámen werken en verbinding zoeken staan wat mij betreft daarbij centraal.

Een van de belangrijkste taken van verenigingsdirecteur Van der Schoot is om, samen met VvAA Groep B.V. invulling te geven aan de missie van VvAA om de stem en steun te zijn van de ruim 125.000 zorgverleners die lid zijn van VvAA. Van der Schoot: “Zorgverleners doen hun werk in een steeds complexere omgeving. Ontwikkelingen als digitalisering, administratieve lasten en de toenemende complexiteit van organisaties, gaan meer en meer ten koste van de professionele vrijheid van zorgverleners en de tijd die zij aan hun patiënt kunnen besteden. Haar historie heeft bewezen dat Vereniging VvAA, als beroepsgroep overschrijdend collectief, als geen ander in de positie is om de stem van zorgverleners te laten horen op díe thema’s die de uitoefening van hun vak in de weg staan. In het zorgveld, de maatschappij en bij de politiek. Sámen werken en verbinding zoeken staan wat mij betreft daarbij centraal. Ik kijk ernaar uit om samen met de leden van VvAA invulling te geven aan deze eervolle taak.”

Meer lezen?

9 juli 2024
Leestijd 4 min

Informed consent: waarom het zo belangrijk is

Een jonge vrouw krijgt na een behandeling aan haar nek door een manueel therapeut een herseninfarct.

Marijn Houwert Jacqueline Joppe
9 juli 2024
Leestijd 2 min

En toen waren er twee voorzitters

“Twee voorzitters? Dat is wel heel modern!”, aldus een lid op het jubileumcongres. Jacqueline Joppe en ik zijn samen voorzitter van Vereniging VvAA.

8 juli 2024
Leestijd 2 min

Een ontmoet­ing met Nice Nailante Leng'ete in Kenia

Tijdens haar bezoek aan Kenia ontmoet VvAA Legal directeur Sigrid Stevens mensenrechtenactiviste Nice Nailante Leng'ete en bezoekt ze A Nice Place.

8 juli 2024
Leestijd 2 min

Herstel stimuleren met gezamen­lijke maaltijd­en

Zin in Zorg-ambassadeur Lynn Derks deelt haar ervaring met het eerste gezamenlijke ontbijt voor chirurgische patiënten in het VieCuri Medisch Centrum.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen