Nieuwsbericht

Boeklancering 'Zó werkt de zorg in Nederland': een helder overzicht, mythes doorprikken en meer

  • 31 maart 2023
  • Leestijd 1 min

Hoe werkt het zorgstelsel eigenlijk? Hoe lopen de geldstromen? En welke mythes over de zorg zijn (on)juist? De herziene uitgave van 'Zó werkt de zorg in Nederland' is sinds 27 maart overal verkrijgbaar en geeft antwoord op deze en andere vragen. De feestelijke boeklancering vond 24 maart plaats in het auditorium van SBOH in Utrecht.

Sprekers ontvangen boek 'Zo werkt de zorg'

V.l.n.r.: Hans van der Schoot (Vereniging VvAA), Ties Janssen (huisarts i.o. en LOVAH-bestuurslid), Marianna Abadier (arts en apotheker), Hans Schmidt (SBOH) en Bernard Leenstra (huisarts).

Het platform 'Zó werkt de zorg' is in 2015 opgericht door VvAA en De Argumentenfabriek. Inmiddels wordt het ondersteund door verschillende partners uit de zorg.

Nieuwe informatie

De geheel herziene uitgave van het gelijknamige boek uit 2018 biedt nieuwe informatie en visualisaties, gaat in op actuele thema’s en heeft een nóg duidelijkere indeling. Het doel van het boek is echter niet veranderd: heldere, toegankelijke en neutrale informatie over het Nederlandse zorgstelsel verspreiden. Er is daarnaast een Mythenkaart gelanceerd. Hierop staan elf mythen, inclusief feitelijke onderbouwing van hoe het echt zit.

Voor wie is het boek nuttig?

Het boek is nuttig voor iedereen die in de zorg werkt, gaat werken of een zorggerelateerd beroep heeft. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning of beleid. Als u in de privésfeer met zorg in aanraking komt, kan de informatie ook van pas komen. Het boek wordt tevens gebruikt in verschillende opleidingen, waaronder de Huisartsenopleiding, de Specialistenacademie en Universitair Medisch Centra (UMC). Door de fraaie visualisaties en korte bondige tekst, is de informatie toegankelijk voor iedereen.

Aanschaf boek

'Zó werkt de zorg in Nederland' is verkrijgbaar in de (online) boekhandel en via De Argumentenfabriek. Het boek kost € 25,00. Het e-book (geschikt voor laptops en tablet) kost € 12,50 en is beschikbaar via managementboek.nl.

Meer informatie

Het platform brengt diverse boeken uit. Voor meer informatie en inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen via: info@zowerktdezorg.nl. U kunt ook onze themapagina raadplegen.

Meer lezen?

Huisarts is bezig met administratie van haar huisartsenpraktijk.
30 november 2023
  • 30 november 2023
  • Leestijd 2 min

Zonder passende administratie geen passende zorg

De ervaren regel- en administratiedruk is toegenomen, zo blijkt uit de (Ont)Regelmonitor van VvAA. Ziet een nieuw kabinet de noodzaak voor verandering?

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen