Peer Support in de zorg

Zorg voor de zorgverlener

  • Laagdrempelige, collegiale opvang
  • Vertrouwelijk en persoonlijk
  • Onafhankelijke, professionele coaches
Meer informatie

Zorgverlener als 'second victim' na medisch incident

Bijna elke zorgverlener krijgt in zijn of haar carrière te maken met een medisch incident. Deze ingrijpende gebeurtenis heeft in meer dan 50% van de gevallen gevolgen voor de gezondheid en bevlogenheid van de zorgverlener.

Peer Support biedt collegiale opvang

Peer Support in de zorg geeft u de steun die zo hard nodig is na een incident of calamiteit om het evenwicht als mens en professional snel te herstellen. Daarmee vermindert u de kans op:

  • Verergering van emotionele klachten
  • Langdurige uitval
  • Nieuwe incidenten
Lilian Knol | VvAA

Lilian Knol

senior adviseur preventie

“De impact van een medisch incident op de zorgverleners wordt enorm onderschat. Velen praten er niet over met een vertrouwd persoon of professional, maar hebben er wel behoefte aan.”

Steun van deskundige en onafhankelijke coaches

De steun die u na een incident krijgt van uw collega’s en medewerkers is prettig. Maar is dit wel de professionele steun die u echt nodig hebt? En belangrijker nog: wilt u uw collega’s en medewerkers er wel mee belasten? Vertrouw daarom op een onafhankelijke coach met ruime ervaring die u bij incidenten deskundig helpt, zodat u snel weer in balans komt.

Starten met Peer Support

Wij bieden u Peer Support door speciaal getrainde zorgprofessional coaches. Onze coaches bieden u een luisterend oor en praktische ondersteuning. Verder zijn zij getraind om eventuele moeilijkheden bij de verwerking van medische incidenten te signaleren.
Peer Support in de zorg | VvAA

Meer weten over Peer Support

Hebt u behoefte aan aan ondersteuning bij een incident of wilt u meer informatie over Peer Support voor u als zorgverlener? Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    

*
*
*
*Peer Support in uw organisatie

Gebruikt u Peer Support al in uw zorg­organisatie? Met het Leernetwerk Peer Support in de zorg, speciaal voor medisch specialisten in ziekenhuizen, kunt u als organisatie hieraan deelnemen. Lees meer >