Inloggen

Voordelen VIM Platform

 • Veilige administratie die voldoet aan de wettelijke eisen
 • Inzicht in oorzaak, gevolg, ernst en impact
 • Elk kwartaal trends, casuïstiek en preventieadvies
Probeer 6 maanden gratis

Veilig Incidenten Melden (VIM)

Waarom kiezen voor het VIM Platform?

Via het VIM Platform meldt u gemakkelijk en veilig online uw (bijna) incidenten. U ontvangt ieder kwartaal trends, casuïstiek en preventieadvies van onze preventiespecialisten. Op die manier voldoet u aan de Wkkgz-verplichting en profiteert u optimaal van de collectieve leerervaring van alle aangesloten deelnemers.

Uw gegevens zijn gegarandeerd beschermd

Uw persoonsgegevens en incidentinformatie zijn beschermd, omdat uw gegevens veilig worden opgeslagen bij onze VIM-partner The Patient Safety Company (TPSC). TPSC levert in binnen- en buitenland al meer dan 10 jaar ICT-oplossingen voor het veilig incidenten melden in organisaties binnen de gezondheidszorg.

Meldingen delen met een collega

U kunt eenvoudig uw VIM-meldingen delen met een collega. Verder kunt u gebruikmaken van een online bibliotheek (kenniscentrum) waar u handige TPSC Ebooks en artikelen vindt.

  Start uw gratis proefperiode

  Bel mij terug voor advies >

  VIMPlatform


  Uw VIM-melding maken

  Om het u als deelnemer aan het VIM Platform makkelijk te maken kunt u met uw gegevens inloggen om direct een VIM-melding te maken.

  Direct inloggen

  Nog geen account?

  Probeer vrijblijvend het VIM Platform nu de eerste 6 maanden gratis. U zit niet aan een abonnement vast. U bent vrij om vervolgens te kiezen voor een jaarabonnement van slechts € 6,- per maand per persoon (exclusief btw).


  Voorkomen is zoveel beter dan genezen

  VIMPlatform | VvAA

  Vergeten uitslagen van het laboratorium

  Een bloeduitslag die te lang bij de post blijft liggen en een vergeten telefoontje naar een patiënt over zijn laboratoriumuitslag. Uit de binnengekomen meldingen op het VIM Platform blijkt dat laboratoriumuitslagen soms blijven liggen of zelfs worden vergeten.
  Medisch dossier

  Diagnosefout belangrijke oorzaak medische misser

  Het verlenen van zorg is een uitdagende en complexe taak met veel risicomomenten. Als daarbij iets misgaat, kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de patiënt. Wat kunnen we er samen aan doen?

  VIMPlatform | VvAA

  Waarom een incident in een klein hoekje zit

  U herkent het misschien. Een drukke dag, veel afspraken, telefoontjes tussendoor, snel nog even een dossier bijwerken en daar komt uw volgende afspraak alweer binnen. U ziet nog net dat het snoertje van uw computer onder de stoel van uw patiënt zweeft. Te laat. De vrouw blijft met haar hak steken en valt ongelukkig op haar pols.

  Maak kennis met het VIM-team

  Vayip Öztürk

  Sabine Muntinga | VvAA

  Sabine Muntinga

  Gezondheidsjuriste VvAA


    Bekijk mijn profiel

  Neem contact op met VvAA  06 - 12 74 34 98

  contactformulier  sabine.muntinga@vvaa.nl