Interview Bibiane en Lisanne

VvAA Persoonlijke Financiële Adviesservice

Klant: Bibiane

“Pensioen opbouwen en het regelen van verzekeringen was eigenlijk altijd iets ‘voor later’. Nu ik een eigen praktijk heb, denk ik daar anders over. Ik wil meer zekerheid en alles goed regelen voor nu én voor later. Maar dan wel graag op een gemakkelijke en overzichtelijke manier en ook liever niet alles tegelijk. Stap voor stap de juiste stappen zetten. Bij VvAA-adviseur Lisanne was ik gelukkig precies aan het juiste adres. Zij helpt met duidelijke uitleg en advies op maat."

Bibiane is logopediste, nu 10 jaar geleden afgestudeerd aan de hogeschool. Na haar afstuderen werkte zij eerst in loondienst in een vrije vestigingspraktijk. Nu heeft zij een eigen praktijk, die zij combineert met werkzaamheden op een school. Een fijne combinatie vindt ze. “Van mijn cliënten is 95% kind en dat vind ik echt fantastisch. De glimlach op het gezicht van een kind als de communicatie goed is gegaan en ze begrepen worden is hartverwarmend. Je ziet de kinderen echt verder ontwikkelen."

Meer behoefte aan zekerheid met een eigen praktijk

Bibiane heeft de praktijk overgenomen van een praktijkhouder die met pensioen ging. Een mooie kans die zij met beide handen aangreep, vertelt ze enthousiast. “De overname van de praktijk was het moment waarop ik ook meer ging nadenken over pensioen en andere verzekeringen. Je wilt het toch allemaal goed regelen. Ik had me al eens verdiept in beleggen en advies ingewonnen bij een adviseur. Toen ik ook eens in mijn omgeving informeerde hoe anderen dit hadden aangepakt, viel regelmatig de naam VvAA. Omdat mijn praktijkverzekeringen daar ook al lopen, was het dus eigenlijk best logisch om ook de rest onder te brengen bij VvAA."

Geen enorme brij aan informatie, maar een duidelijk advies

Bibiane was verrast dat Lisanne direct goed inzicht en advies kon geven. Ze was bang voor een enorme brij aan informatie. “Maar het bleek eigenlijk heel duidelijk te zijn, zelfs best makkelijk. Achteraf had ik er veel eerder aan moeten beginnen in plaats van het vooruit te schuiven."

Jaarlijks een updategesprek

Volgend jaar is er weer een updategesprek. “Ik heb nog niet echt een totaalplan, we bekijken het per moment. Dit jaar zie ik echt als een opstartjaar. De AOV en Hypotheek kan ook nog beter, maar dat komt nog. Pensioen was voor mij nu het belangrijkste om als eerste op te pakken. Op een fiscaal vriendelijke manier sparen en beleggen en een combinatie daarvan."

Welke toekomstdromen heb je?

“Vooral blijven genieten van wat ik nu doe. De werkdruk laag houden, samen met mijn vriend landen zien, vaak erop uit. Een mooi huis. Eigenlijk zijn de dromen al uitgekomen’’ zegt Bibiane lachend. “Ik wil dat het lekker blijft gaan, dat alles geregeld is en dat ik me geen zorgen hoef te maken. Dat is belangrijk."

Adviseur: Lisanne

“Ik hou ervan klanten een uitgebreid advies te geven, de huidige financiële situatie samen goed in kaart te brengen en inzicht te geven in de mogelijkheden om toekomstige doelen te bereiken. In mijn adviesrol help ik klanten écht verder en bouwen we aan een lange termijnrelatie."

Aan het woord is Lisanne, financieel adviseur en financieel planner bij VvAA. Lisanne werkt inmiddels drie jaar bij VvAA, met veel plezier en voldoening. Het was altijd al haar ambitie om financieel planner te worden. En dat is gelukt! Leuk feit is dat Lisanne al tijdens haar studie bij VvAA werkte. ”VvAA is een fijne werkgever."

Lisanne is naast adviseur van de Persoonlijke Financiële Adviesservice ook onderdeel van het team met financieel planners. “Ik vind het fijn een uitgebreid financieel advies te kunnen geven, inzichtelijk te maken op welke wijze klanten hun doelen kunnen bereiken, maar ook wat er bijvoorbeeld in de financiële situatie wijzigt als de persoonlijke situatie plotseling verandert."

Wat heeft Lisanne voor Bibiane gedaan?

‘’Bibiane kwam bij VvAA binnen via haar belastingadviseur. Zij wilde graag meer doen op pensioengebied nadat zij deels als zelfstandige was gaan werken. Als logopediste heb je geen verplichte pensioenregeling, dus dan moet je het, voor het gedeelte dat je niet in loondienst bent, zelf regelen."

Al snel ging het in het adviesgesprek niet alleen over pensioen, maar ook over de AOV. Deze verzekering had ze altijd een beetje vooruit geschoven, omdat ze dacht dat deze heel duur was. Vanuit de insteek pensioen, is een breed financieel advies gegeven over de Persoonlijke Financiële Adviesservice. Zo is er ook, heel belangrijk, gekeken naar de situatie van haar partner. Dan komen onderwerpen aan bod zoals het nabestaandenpensioen en de overlijdensrisicoverzekering. Het is goed om inzicht te verschaffen en te adviseren wat hiervoor geregeld kan worden. “Want mocht er onverhoopt wat gebeuren, dan wil je dat het ook voor je partner financieel goed geregeld is. Alles hangt immers met elkaar samen."

Het onderdeel pensioen is eerst opgepakt, de andere onderdelen volgen later. “Het is voor Bibiane fijn dat alles onder één dak geregeld kan worden."

Mijn advies

“Hoe jonger je begint, hoe beter. Als je start als zelfstandige, is het goed te kijken naar het totale financiële plaatje, want op die manier kun je beter je doelen bereiken. Als je bijvoorbeeld eerder wilt stoppen met werken, is dat het beste te realiseren als je vroeg start."

Meer informatie?

Met de Persoonlijke Financiële Adviesservice maken wij samen met u de balans op, monitoren continu de ontwikkelingen en sturen zo nodig bij.

Vrijblijvend gesprek aanvragen