Blog

5 bespaartips voor de dure wintermaanden

8 november 2021
Leestijd 2 min

Als student kijk je vast nu al uit naar jouw welverdiende kerstvakantie. Lekker ontspannen, mooie cadeaus en gezellige uitjes staan in deze periode centraal. Hartstikke leuk allemaal, maar met die dure wintermaanden heb jij waarschijnlijk een stukje maand over aan het einde van jouw geld. VvAA Student to the rescue: dit jaar ga jij méér pieken voor mínder piek. Kom maar door met die tips!

Student staat buiten en kijkt blij in de camera

1. Profiteer van ledenvoordeel

Wist je dat je als VvAA-studentlid toegang hebt tot het Ledenvoordeel van VvAA? In elke Arts en Auto Student vind je leuke kortingen speciaal voor jou als student! Zo scoor je bijvoorbeeld 20% korting op sokken (doet het altijd goed onder de kerstboom). Check alle ledenvoordelen en bespaar piek.


2. Ruim je kamer op

Heb je tijd over in de kerstvakantie? Een mooi moment om je (studenten)kamer op te ruimen. Verkoop de meubels en accessoires waar je op uitgekeken bent via marktplaats of via een facebook-groep van jouw woonplaats.

Sla vooral je kledingkast niet over: zoek je kleding uit en verkoop de items waar je van af wil via Vinted. Geef je kleding een tweede leven, nieuwe blije eigenaar én ontvang piek.


3. Check je vaste lasten

Meer uitgaven dan inkomsten? Tijd om je vaste lasten te checken. Je hebt echt geen vijf verschillende streamingdiensten nodig voor een leuke film of serie en misschien kan je telefoonabonnement ook een stukkie goedkoper! Denk er ook aan om naar je verzekeringen te kijken. Als student krijg je vaak korting op je verzekeringen.

Zet je vaste lasten in een overzicht en zoek uit waar je op kan besparen. Vraag je ouders om mee te kijken, of maak gebruik van slimme bespaar-apps zoals Dyme

Volg ons op Instagram

Wil je meer piekfijne tips? Volg ons dan via ons Instagramaccount VvAA Student. 
Volg ons op Instagram

4. Treat yourself!

Ken je dat? Voor jezelf een duur cadeau kopen, gewoon, omdat je het waard bent? Lange UB-sessies voor tentamens, coschappen of stagelopen... Het leven van een (para)medisch student gaat niet altijd over rozen (of biertjes). Een goede reden om jezelf te trakteren op een nieuwe gadget.  

Maar hoe zorg je ervoor dat je nog wat ribben in je lijf overhoudt? Bijvoorbeeld door mee te doen aan de winacties op de Instagram van VvAA Student. Om de maand maak je kans op leuke prijzen.

Extra tip: als student krijg je bij onwijs veel winkels en bedrijven korting. Voordelig sporten bij de sportschool, een knipbeurt voor een paar piek minder, koffie met korting ... Zorg ervoor dat je jouw studentenpas altijd op zak hebt.


5. Bespaar op eten en drinken 

Neem een bammetje of salade mee naar college en vul je hippe thermosfles met jouw brandstof. Zo bespaar je stiekem behoorlijk wat euro's op koffie en lunch. En zeg nou zelf, je eigen verse koffie smaakt toch ook beter dan de automaatkoffie uit een papieren bekertje?

Eet vaker met je huisgenoten, (studie)maten, commissie of teamgenoten. Doe om de beurt boodschappen en gooi de uitgaven op WieBetaaltWat. Want waar is een student, zonder deze app? 

Het állervoordeligste is natuurlijk om de trein te pakken (met je studenten-ov) naar je ouders, om daar een hapje te eten. Jij blij én je ouders blij!

Meer lezen?

Renseigneringsverplichting en de Belastingdienst.
20 december 2023
Leestijd 3 min

Verplichte opgave van uitbetaalde bedragen aan derden in 2023

De Belastingdienst verplicht organisaties die met zzp’ers werken een opgave te doen van de uitbetaalde bedragen aan derden (UBD). Wat betekent dat voor u?

Jonge vrouw checkt de fiscale eindejaarstips voor 2022 op haar computer.
6 november 2023
Leestijd 7 min

Fiscale eindejaarstips 2023

Van welk fiscaal voordeel kunt u dit jaar nog profiteren? Of loont het om tot 2024 te wachten? Bekijk nu de 15 tips van fiscaal specialist Ferdy de Wijs.

Koffertje met de Miljoenennota op Prinsjesdag 2022
21 september 2023
Leestijd 5 min

Prinsjesdag 2023: dit zijn de fiscale maatregelen

Wat merkt u in 2024 van het belastingplan dat op Prinsjesdag is bekendgemaakt? VvAA-fiscalist Ferdy de Wijs legt het uit.

Persoonlijk Financieel Advies - Een vrouw en een man praten achter hun laptop
21 augustus 2023
Leestijd 2 min

Pensioenwet: ruime fiscale aftrek voor eigen oude­dags­voor­ziening zelf­standigen

Na jarenlang overleg tussen politiek en sociale partners is op 1 juli 2023 de nieuwe pensioenwet ingegaan. De belangrijkste wijzigingen lichten we graag toe.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen