Nieuwsbericht

Webinar medisch strafrecht: dilemma's voor de zorg

3 oktober 2023
Leestijd 2 min

Moet je aangifte doen als jouw patiënt een strafbaar feit heeft gepleegd? Ben je als beroepsbeoefenaar verplicht om te getuigen in een rechtszaak? Wanneer mag een zorgorganisatie aangifte doen? Dit zijn 3 van de dilemma’s die zorgprofessionals en zorgorganisaties tegenkomen in de praktijk. Experts van VvAA Legal bespreken medisch strafrecht in het gratis webinar Gezondheidsrecht.

Webinar medisch strafrecht: dilemma's voor zorgprofessionals en zorgorganisaties

In de webinars van de Academie voor de Rechtspraktijk behandelen advocaten en juristen van VvAA Legal diverse juridische onderwerpen. In deze editie spreken statutair directeur Sigrid Stevens, advocaat Josine Janson en advocaat Valéry Daniels over vraagstukken in medisch strafrecht voor zorgprofessionals en zorgorganisaties.

Gratis webinar

Wilt u meer weten over de dilemma’s in het medisch strafrecht voor zorgverleners en zorgorganisaties?

Bekijk het webinar

Blijf juridisch op de hoogte

De ontwikkelingen en uitdagingen in de Nederlandse gezondheidszorg hebben vaak een juridische kant. Zorgorganisaties moeten hier rekening mee houden om klachten, claims en boetes te voorkomen. Wilt u als zorgmanager of zorgbestuurder op de hoogte blijven van juridische aspecten van de zorg? Kijk dan het Journaal Gezondheidsrecht, waarin advocaten en juristen van VvAA Legal maandelijks een actueel juridisch thema bespreken.

Het webinar van oktober gaat over zorgcontractering, vrije artsenkeuze en materiële controles.

Webinars terugkijken

Onderzoek bij grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

In het webinar van juli staan we stil bij wat grensoverschrijdend gedrag nu precies inhoudt. Is dat geweld of valt een 'sociaal onveilige omgeving' daar ook onder? En hoe handel je als werkgever bij een verdenking of een ingediende klacht?

E-health: aan welke regels moeten zorgorganisaties en zorgverleners voldoen?

In het webinar van mei leggen we uit aan welke regelgeving u moet voldoen om met behulp van e-health zorg te mogen verlenen. Zowel vanuit het perspectief van zorgverleners als van (bestuurders van) zorgorganisaties. En wie waarvoor aansprakelijk kan worden gesteld als er iets misgaat. 

Kijk de webinars terug

Over de webinars van de AvdR

De Academie voor de Rechtspraktijk (AvdR) biedt sinds 2011 webinars. Het Journaal Gezondheidsrecht met experts van VvAA Legal duurt circa 45 minuten. De webinars zijn zowel live als on demand te bekijken. Naast theorie gaan de webinars ook over recente ontwikkelingen in een rechtsgebied en bieden ze handvatten om de kennis toe te passen in de praktijk.

We helpen u graag

VvAA Legal is hét advocatenkantoor van Nederland met hart voor de zorg. Heeft u een juridische vraag? Neem dan contact op met VvAA Legal.

Meer lezen?

16 mei 2024
Leestijd 6 min

Aansprakelijkheid bij AI-implemen­tatie: risico's en verplichting­en

Artificial Intelligence (AI) heeft de potentie om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren en de werkdruk te verlichten.

Regelgeving rond duurzaamheid en gevolgen voor zorgorganisaties
13 mei 2024
Leestijd 3 min

Regelgeving duur­zaam­heid: wake-up call voor zorg­organisaties

Wat zijn gevolgen van wetgeving rond duurzaamheid voor uw zorgorganisatie? VvAA Legal geeft tips op het congres ‘Duurzame en circulaire zorg’ op 12 juni 2024.

vrouw achter computer met papierwerk
15 april 2024
Leestijd 5 min

Kopie, wijziging of vernietig­ing van medisch dossier

Ontdek hoe u moet handelen wanneer patiënten of hun vertegenwoordigers verzoeken om een kopie, wijziging of vernietiging van een medisch dossier.

2 april 2024
Leestijd 2 min

Kozijnen­kwestie: huis­eigenaar klaagt aannemer aan

In een poging om zijn huis nieuw leven in te blazen, besluit een enthousiast VvAA-lid om een renovatie te starten en nieuwe kozijnen te laten plaatsen.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen