Nieuwsbericht

Campagne 'Zorg voor de zorg(professionals)'

10 mei 2023
Leestijd 1 min

Werkplezier staat onder druk. Onderzoek toont aan dat niet alleen jonge dokters maar ook ervaren artsen hebben last van de toenemende werk- en regeldruk en al die andere zaken die werkplezier in de weg staan. Maar ook in andere beroepsgroepen horen we die geluiden. Voor de initiatiefnemers van Zin in Zorg reden tot verdere actie. Dat doen we door de focus op jonge artsen te verleggen naar zorgprofessionals in alle fases van hun carrière en in alle beroepsgroepen.

Zin in Zorg voor álle zorgprofessionals

Bij de nieuwe weg die we inslaan, hoort een hernieuwde boodschap: we móéten beter gaan zorgen voor de zorg en dus voor álle zorgprofessionals. Om deze boodschap kracht bij te zetten, hebben we gewerkt aan een korte film. Deze benadrukt hoe betekenisvol en onmisbaar het vak van zorgprofessional is en hoe belangrijk het is dat zij weer de lucht krijgen waar ze zo naar snakken.

Campagnevideo

Een krachtige boodschap is één, maar we willen meer: via een social mediacampagne gaan we werken aan een groter bereik, oftewel meer volgers. Want hoe groter we zijn, hoe meer impact we kunnen maken. We lanceren daarom de nieuwe film met de titel 'Zorg voor de zorg(professionals)'. Daarnaast is begin mei de nieuwe Zin in Zorg-website live gegaan.

Kracht van de herhaling

In het najaar brengen we de film nogmaals via een campagne onder de aandacht. En gedurende het hele jaar zullen we, net als voorgaande jaren, het land in gaan. Om aandacht te blijven vragen en onze boodschap te blijven herhalen, tot er écht wat verandert. Totdat bevlogenheid, autonomie en vakmanschap weer vanzelfsprekend onderdeel zijn van het vak van zorgprofessional. Zodat zij weer massaal Zin hebben in Zorg. 

Steun ons

Wilt u onze beweging steunen? Dat kan heel eenvoudig door ons te volgen op social media en/of door u in te schrijven als supporter of ambassadeur op de website van Zin in Zorg. U ontvangt dan bovendien maandelijks onze nieuwsbrief boordevol informatie, inspiratie en tips om zelf aan de slag te gaan voor meer werkplezier, meer tijd voor de patiënt en mentale fitheid.

Meer lezen?

beeld: Mariet Mostert
12 juni 2024
Leestijd 3 min

Longarts zet zich in voor een rookvrije generatie

Wanda de Kanter is al bijna 35 jaar longarts en zet zich inmiddels fulltime in als activist tegen de tabaksindustrie.

jurgen fleish in nairobi
15 april 2024
Leestijd 4 min

In Nairobi vliegt de tijd voorbij: ervaring­en bij Amref Flying Doctors

Jürgen Fleisch, anesthesioloog-pijnspecialist bij het LUMC, werkt een maand als vrijwilliger voor Amref Flying Doctors in Kenia.

21 maart 2024
Leestijd 3 min

De elementen­vierhoek

In deze bezielingsbooster geven we inzicht in hoe je vanuit je vuur kan blijven werken en hoe de elementenvierhoek hierbij kan helpen.

man en vrouw kijken in camera
19 maart 2024
Leestijd 3 min

Een stabiele relatie in werk én privé

Tom, een 42-jarige tandarts, runt een gezamenlijke praktijk met zijn vrouw Edith, een huisarts.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen