Artikel

Rechtsbijstand voor in het verkeer

12 mei 2021
Leestijd 2 min

Met een rechtsbijstandverzekering van VvAA bent u altijd verzekerd van juridische bijstand in het geval van conflict. De module ‘Verkeer en Letsel’ is speciaal ontwikkeld voor schades die ontstaan in het verkeer of bij een geschil met een garage. Waar moet u dan precies denken? Wij vertellen het u graag.

Rechtsbijstand: wat is het?

Een rechtsbijstandverzekering is een speciale verzekering die hulp biedt wanneer u tegen een juridisch probleem aanloopt. Een rechtsbijstandverzekering kan dekking bieden in verschillende situaties: bijvoorbeeld bij een geschil met de gemeente, de leverancier van telefonie, de buren, een arbeidsgeschil met uw werkgever, een verkeersongeval, een conflict met uw aannemer of schilder of natuurlijk een klacht van een patiënt. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u bijstand in natura, dat wil zeggen dat u bijstand krijgt in de vorm van ondersteuning van een van onze juristen of advocaten.

Module Verkeer en Letsel

Conflicten binnen het verkeer vinden regelmatig plaats. Volgens de Consumentenbond lopen er ieder jaar zelfs honderdduizenden Nederlanders letselschade op door een verkeersongeval. Ook bij VvAA zien we regelmatig hulpvragen binnenkomen om schade te verhalen in het verkeer. Hierbij kunt u denken aan:

  • Verkeersongevallen waarbij u als automobilist, fietser of voetganger letsel oploopt waardoor u een tijdlang niet kunt werken.
  • Beschadiging van uw auto na een aanrijding in binnen- of buitenland.
  • Aankoop van een nieuwe of gebruikte auto die allerlei gebreken vertoont.

Wanneer u kiest voor onze rechtsbijstandsverzekering met de module ‘Verkeer en Letsel’ bent u altijd verzekerd van de beste juridische hulp op dit vlak. Wij hebben een team van ruim 50 juridische experts en advocaten voor u klaarstaan om u te ondersteunen.
Wilt u ook altijd goed verzekerd de weg op? Bekijk dan de VvAA Rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstand­verzekering

Wilt u weten wat u betaalt voor de VvAA Rechtsbijstandverzekering? Bereken in slechts 3 minuten uw premie.

Bereken uw premie

Vragen?

Heeft u nog geen rechtsbijstandverzekering of bent u benieuwd naar wat er binnen de VvAA voor uw persoonlijke situatie mogelijk is? Neem dan contact op met Ledenservice.

Voor juridisch inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de Juridische helpdesk.

Ledenservice
030 247 47 89
Bel ons
Juridische helpdesk
030 247 49 99

Meer lezen?

Zorgondernemer zit in haar praktijkruimte achter de computer om haar arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers te regelen.
5 maart 2024
Leestijd 1 min

De meerwaarde van uw jaarlijkse financiële check-up

Het jaarlijkse onderhoudsgesprek is een vast contactmoment met uw persoonlijk financieel adviseur. Samen neemt u uw inkomens-, gezins- en werksituatie door.

Close-up van instrumenten van een tandarts in een tandartsenpraktijk
27 februari 2024
Leestijd 6 min

Uitloop en inloop

Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is inloop en uitloop belangrijk, omdat bij overstappen een hiaat in de dekking kan ontstaan.

Groep studenten op wintersport
7 februari 2024
Leestijd 2 min

Onze tips voor een ontspannen wintersport

De voorjaarsvakantie komt er nu snel aan en met onze tips bent u helemaal klaar voor een ontspannen wintersport.

Chirurgen voeren een operatie uit.
6 februari 2024
Leestijd 4 min

Medische aan­sprakelijk­­heid en werken in of buiten een ziekenhuis

Als medisch specialist of medicus bent u verzekerd via de centrale beroepsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) van het ziekenhuis of van de zorginstelling.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen