Blog

5 tips voor je cv

  • 18 juni 2018
  • Leestijd 1 min

Je cv is je ultieme visitekaartje om te laten zien dat jij de beste kandidaat voor de functie bent. Zo kun je ervoor zorgen dat je opvalt ten opzichte van je concurrent. Wij helpen je graag. Dat doen we onder andere met deze 5 handige tips.

Studente staat buiten en lacht.

Tip 1: zorg voor een foutloos cv

Laat je cv door een ander (als second opinion) checken. Op schrijffouten die je misschien over het hoofd hebt gezien, maar ook op logische opbouw, duidelijkheid en overzichtelijkheid.

Tip 2: houd je cv beknopt en overzichtelijk

Een beknopt cv bestaat uit maximaal twee A4’tjes. Benoem daarin alles wat relevant voor de functie die je op het oog hebt.

Naast alle feitelijke informatie over wat je hebt gedaan, maak je je cv persoonlijker door een persoonlijk profiel met een (zakelijke) foto toe te voegen. Beschrijf daarin jezelf in maximaal twee tot vier zinnen. Koppel dit bijvoorbeeld aan het specialisme dat je wilt. Hiermee trek je de aandacht en maak je lezer nieuwsgierig om de rest van je verhaal te lezen.

Zet je meest recente werkervaring bovenaan. Doe dat puntsgewijs, want dat leest veel makkelijker. Hetzelfde geldt voor je opleidingen en cursussen. Laat vooral weg wat niet relevant en logisch is voor de functie waarnaar je solliciteert. Beschrijf ook kort wat een functie inhoudt, een functietitel zegt niet alles.

Cv-check

Met een goed cv ziet een potentiële werkgever gelijk wat jouw kwaliteiten zijn. Het is de basis van je nieuwe baan. Wij helpen je met het maken van een goed cv.

Doe de cv-check

Tip 3: vermeld je neven­­activiteiten

Vergeet niet je relevante nevenactiviteiten in je op te nemen. Die zijn ook zeker waardevol. Vooral omdat je daarmee aangeeft wat je belangrijk en leuk vindt en of je bijvoorbeeld maatschappelijk betrokken, dus actief, bent. Twijfel je of een nevenactiviteit een goed beeld van jou geeft? Laat deze dan gewoon weg.

Tip 4: gebruik LinkedIn als je online visitekaartje

Vermeld je LinkedIn profiel als link/url in je cv. Een werkgever kan deze dan eenvoudig overnemen. In een pdf kun je de link ook clickable, dus interactief, maken.

Weet ook dat kandidaten, dus ook jij, vaak door potentiële werkgevers via Google worden gecheckt. Het is daarom handig om je LinkedIn-profiel up-to-date te hebben.

Tip 5: gebruik termen uit de vacature

Termen in de vacaturetekst over bijvoorbeeld werkervaring, kennis en vaardigheden kun je goed laten terugkomen in je cv. Daarin herkent de potentiële werkgever zich, dus is de kans groter dat jij opvalt in plaats van je concurrent.
Deel dit artikel

Meer lezen?

Winst van goed vergaderen
3 augustus 2023
  • 3 augustus 2023
  • Leestijd 3 min

De winst van goed vergaderen: betere besluiten, minder frustratie en meer tijd voor de patiënt

Hoe denken uw medewerkers over de vergadercultuur in uw zorgorganisatie? Een incompany training voor effectief vergaderen helpt te bespreken wat er beter kan.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen