Inloggen

Maak werk van uzelf én uw team met GRIP

Als u als zorgverlener zelf de verantwoordelijkheid hebt om ‘duurzaam inzetbaar’ te blijven; hoe doet u dat dan?

Bekijk de video

GRIP

De online zelfcoaching tool voor zorgprofessionals

Waarom GRIP bij VvAA?

Uit het VvAA-bezielingsonderzoek 2019 blijkt, net als in 2014, 2015 en 2017, dat één op de vijf Nederlandse zorgprofessionals bezield aan het werk is. Is die 20% nu veel of weinig?

Uw stressfactoren verminderen én energiebronnen vergroten

Uit de bezielingsonderzoeken blijkt dat passend werk, en leer- en ontwikkelmogelijkheden grote energiebronnen zijn. En dat de meeste stress ontstaat door de emotionele belasting, de disbalans werk-privé en de productiedruk. Daarnaast blijkt passend werk, leren en ontwikkelen, trots en waardering, naast het hebben van regelruimte, onverminderd hoog van invloed op uw energie in uw werk. Voor ons zijn dit redenen om de ontwikkelingen van bezieling in de zorg te blijven onderzoeken.

Door uw energiebronnen te vergroten, nemen de stressfactoren af. Zo werkt u aan uw bezieling. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Daarom helpt VvAA u met het zelfcoachingtool GRIP. Ontwikkeld voor u als individu en ook effectief als teamontwikkeling binnen vakgroepen of praktijken.

Meer weten over GRIP?

Wij staan voor u klaar. U kunt ons bellen op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur.

Duurzame inzetbaarheid, wat hebt u eraan?

Duur: 2:02 minuten

Meer weten over duurzame inzetbaarheid? Download de gratis whitepaper.

Hoe werkt GRIP in uw praktijk?

Hoe werkt GRIP?

Met GRIP gaat u zelf aan de slag om uw energie én effectiviteit te vergroten en uw stress te verlagen. Dat doet u in een online omgeving in uw eigen tempo, op uw eigen manier, met of zonder hulp van een online coach die zelf ook arts is (geweest) of jarenlange ervaring heeft in de samenwerking met artsen. Doe de test om binnen 1 minuut te weten te komen of GRIP iets voor u is.

Aan de slag met GRIP

U kiest voor GRIP only of GRIP coaching. In beide gevallen start u altijd met een online energiemeting. Direct daarna ontvangt u uw persoonlijke rapport met overzicht van uw energiebalans. Op basis van die uitkomst krijgt u direct een voorstel voor uw persoonlijke ontwikkelpad. Gekozen uit ruim 55 modules. De geselecteerde modules zijn gevuld met reflectie, inspiratie en praktische oefeningen.

Direct starten

Positieve psychologie

GRIP is prak­tisch ingestoken en weten­schappelijk opge­bouwd volgens het Job Demands-Resources (JD-R) Model. Dit model is ont­wikkeld door prof. dr. Wilmar Schaufeli en drs. Elco Schaufeli. GRIP werkt vanuit een positieve benadering aan het versterken van uw effecti­viteit als mens en bezield zorg­professional.

Nieuws en blogs

Ilona van Nispen tot Pannerden- Moorrees | VvAA

Ilona van Nispen tot Pannerden- Moorrees 

Huisarts

“Keuzes maken doe ik de hele dag, vooral voor anderen. Keuzes maken voor mijzelf moet ik leren.”

Laurine

Lauriene Alderlieste

AIOS huisartsgeneeskunde

“Tijd voor de test. Twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet, ligt uit het spel. Behalve de Mol, die hoeft nooit naar huis. Aan deze zinnen moest ik denken bij het maken van de zelfscan, de startmeting van GRIP.”

Lees de blogs van Laurine op artsenauto.nl

Zelfcoaching met GRIP | VvAA

Yuni

waarnemend huisarts

“Ik ben grenzeloos met tijd. Ik heb er geen gevoel voor en heb geen discipline om de tijd, die ik nodig heb voor mijn taken, in te perken.”

Trainer GRIP Moniek de Boer | VvAA

Moniek de Boer

  

“Jonge artsen stappen vaak vol enthousiasme in diverse commissies en besturen om hun steentje bij te dragen. En jammer genoeg haken velen na enkele jaren af. De zorg heeft ons als arts echt nodig, dus hoe zorg je dat je in dit stukje (medisch) leiderschap bevlogen blijft?”

Lees de blog van Moniek

  • Bevlogen leiderschap

Marga Gooren | VvAA

Marga Gooren

  

“We zijn van nature heel verantwoordelijk, neigen naar perfectionisme, werken hard en willen graag zorgen voor anderen en aardig gevonden worden. Daarnaast studeren en werken we in een cultuur waar deze eigenschappen nog eens worden versterkt. Waar de competitie hard is en waar hulp vragen ”

Lees de blog van Marga

Trainer GRIP Tineke Detering | VvAA

Tineke Detering

“Ik hoor vaak bij de mensen die ik begeleid, allerlei leefregels doorklinken die nogal in de weg zitten bij het functioneren en professionele groei. Dat leidt ook tot veel stress. Door te reflecteren en inzicht te krijgen in je eigen leefregels en overtuigingen kun je werken aan verandering.”

Lees de blog van Tineke


GRIP voor uw team

Maak werk van uw mensen

Met GRIP in uw team, in de praktijk of vakgroep hebt u een tool dat écht inzicht geeft, teams verbindt en verbetert.

  • Met online ontwikkeling en teamcoaching of persoonlijke coaching
  • Positief, praktisch, effectief en wetenschappelijk onderbouwd
  • Met GRIP als teamonderzoek en benchmark tussen bijvoorbeeld vakgroepen
  • Inzicht in duurzame inzetbaarheid en performance

Om GRIP in uw praktijk, vakgroep en/of organisatie te krijgen nemen wij graag binnen twee werkdagen contact met u op om uw wensen door te spreken. Zodat u snel een offerte op maat ontvangt.

Ik wil informatie
Zelf-coaching met GRIP | VvAA
scroll verder