Zelfcoaching met GRIP

De online zelfcoaching tool voor zorgprofessionals

Een man met een bril zit aan een bureau achter een laptop met zijn telefoon in zijn handen en zijn markeerstiften, plantje, kopje, lamp staan op tafel.

Als u als zorgverlener zelf de verantwoordelijkheid hebt om ‘duurzaam inzetbaar’ te blijven; hoe doet u dat dan?

Bekijk de video

GRIP bij VvAA

Stressfactoren verminderen en energiebronnen vergroten

Uit de bezielingsonderzoeken blijkt dat 1 op de 5 Nederlandse zorgprofessionals bezield aan het werk is. Is die 20% nu veel of weinig?

Passend werk, en leer- en ontwikkelmogelijkheden zijn grote energiebronnen. En dat de meeste stress ontstaat door de emotionele belasting, de disbalans werk-privé en de productiedruk. Daarnaast blijkt passend werk, leren en ontwikkelen, trots en waardering, naast het hebben van regelruimte, onverminderd hoog van invloed op uw energie in uw werk. Voor ons zijn dit redenen om de ontwikkelingen van bezieling in de zorg te blijven onderzoeken.

Door uw energiebronnen te vergroten, nemen de stressfactoren af. Zo werkt u aan uw bezieling. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Daarom helpt VvAA u met het zelfcoachingtool GRIP. Ontwikkeld voor u als individu en ook effectief als teamontwikkeling binnen vakgroepen of praktijken.

Duurzame inzetbaarheid

Meer weten over duurzame inzetbaarheid? Download de gratis whitepaper. 

GRIP in uw praktijk

Hoe werkt GRIP?

Met GRIP gaat u zelf aan de slag om uw energie én effectiviteit te vergroten en uw stress te verlagen. Dat doet u in een online omgeving in uw eigen tempo, op uw eigen manier, met of zonder hulp van een online coach die zelf ook arts is (geweest) of jarenlange ervaring heeft in de samenwerking met artsen. Doe de test om binnen 1 minuut te weten te komen of GRIP iets voor u is.

Aan de slag met GRIP

U kiest voor GRIP only of GRIP coaching. In beide gevallen start u altijd met een online energiemeting. Direct daarna ontvangt u uw persoonlijke rapport met overzicht van uw energiebalans. Op basis van die uitkomst krijgt u direct een voorstel voor uw persoonlijke ontwikkelpad. Gekozen uit ruim 55 modules. De geselecteerde modules zijn gevuld met reflectie, inspiratie en praktische oefeningen.

Direct starten

Positieve psychologie

GRIP is prak­tisch ingestoken en weten­schappelijk opge­bouwd volgens het Job Demands-Resources (JD-R) Model. Dit model is ont­wikkeld door prof. dr. Wilmar Schaufeli en drs. Elco Schaufeli. GRIP werkt vanuit een positieve benadering aan het versterken van uw effecti­viteit als mens en bezield zorg­professional.

Door uw energiebronnen te vergroten, nemen de stressfactoren af. Zo werkt u aan uw bezieling. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet

Blogs

GRIP in het nieuws

Resultaten Quickscan Bezieling 2019Download de whitepaper over duurzmame inzetbaarheid in de zorgWerk zou energie moeten opleveren (LAD magazine)De zorg is alle overbodige regels, procedures en checklists zat (NRC)Laat de dokter weer dokterenHet is nú tijd voor actie (Arts en Auto)Zorgelijk (De Groene Amsterdammer)Ken jezelf (Arts en Auto)
Keuzes maken doe ik de hele dag, vooral voor anderen. Keuzes maken voor mijzelf moet ik leren.

GRIP voor uw team

Met GRIP in uw team, in de praktijk of vakgroep heeft u een tool dat écht inzicht geeft, teams verbindt en verbetert.

  • Met online ontwikkeling en teamcoaching of persoonlijke coaching
  • Positief, praktisch, effectief en wetenschappelijk onderbouwd
  • Met GRIP als teamonderzoek en benchmark tussen bijvoorbeeld vakgroepen
  • Inzicht in duurzame inzetbaarheid en performance

Om GRIP in uw praktijk, vakgroep en/of organisatie te krijgen nemen wij graag binnen twee werkdagen contact met u op om uw wensen door te spreken. Zodat u snel een offerte op maat ontvangt.

Informatie aanvragen

Een vrouw met blonde krullen zit op een stoel en op de achtergrond is een teamcoach met drie personen aan het praten.

Vragen? Wij helpen graag

U kunt ons bellen op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur.

GRIP
030 601 63 00
Bel ons
E-mail
grip@vvaa.nl