Maak werk van uzelf met GRIP

Loopt uw mentale batterij snel leeg? Krijgt u geen goede balans in uw leven en werk? Wilt u juist grip krijgen op uw energie? Doe dan de test of GRIP werkt voor u.

Test uzelf in 1 minuut

GRIP

De online zelfcoaching tool voor zorgprofessionals

 • Hoe werkt GRIP?
 • Starten met GRIP
 • Grip voor uw team
 • Wie zijn uw coaches?

Waarom GRIP bij VvAA?

Uit het VvAA-bezielingsonderzoek 2017 (eerder gehouden in 2014 en 2015) blijkt dat één op de vijf Nederlandse zorgprofessionals bezield aan het werk is. Net als in 2014 en 2015.

Uw stressoren verminderen én energiebronnen vergroten

Vraag blijft: 1 op de 5, is dat nu veel of weinig? Des te meer reden om de ontwikkelingen van bezieling in kaart te blijven brengen. Voor zorgprofessionals zijn in 2017 passend werk, en leer- en ontwikkelmogelijkheden grote energiebronnen gebleken, en emotionele belasting en dissonantie de grootste stressoren, naast de werk-privébalans. Ook bleek de invloed van regelruimte, regeldruk en productiedruk onverminderd hoog.

Door stressoren te verminderen of energiebronnen te vergroten, werkt u aan uw bezieling. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Daarom helpt VvAA u met GRIP als zelfcoachtool voor u als individu en binnen teams.

Meer weten over GRIP?

Bel voor meer informatie met onze GRIP-specialist Annette van Ginkel. Of stuur een bericht. Zij helpt u graag verder. 

Hoe werkt GRIP in uw praktijk?

Hoe werkt GRIP?

Met GRIP gaat u zelf aan de slag om uw energie én effectiviteit te vergroten en uw stress te verlagen. Dat doet u in een online omgeving in uw eigen tempo, op uw eigen manier, met of zonder hulp van een online coach die zelf ook arts is. Doe de test om binnen 1 minuut te weten te komen of GRIP iets voor u is.

Aan de slag met GRIP

U kiest voor GRIP only of GRIP coaching. In beide gevallen start u altijd met een online energiemeting. Direct daarna ontvangt u uw persoonlijke rapport met overzicht van uw energiebalans. Op basis van die uitkomst krijgt u direct een voorstel voor uw persoonlijke ontwikkelpad. Gekozen uit ruim 50 modules. De geselecteerde modules zijn gevuld met reflectie, inspiratie en praktische oefeningen.

Positieve psychologie

GRIP is prak­tisch ingestoken en weten­schappelijk opge­bouwd volgens het Job Demands-Resources (JD-R) Model. Dit model is ont­wikkeld door prof. dr. Wilmar Schaufeli en drs. Elco Schaufeli. GRIP werkt vanuit een positieve benadering aan het versterken van uw effecti­viteit als mens en bezield zorg­professional.

Bekijk wat GRIP is én voor u doet

Duur: 1:18 minuten


Direct starten met GRIP

Zelf aan de slag

JA, ik kies voor GRIP
Uw keuze

*
Uw gegevens
*
*
*
het toesturen van een factuur voor een jaar lang gebruik van GRIP van mijn keuze*
U krijgt een jaar lang toegang tot GRIP met twee opties:

 • GRIP only zonder persoonlijke coaching: U maakt een jaar lang gebruik van GRIP en loopt daarmee uw eigen ontwikkelpad. 

 • GRIP coaching met persoonlijke coaching: U maakt een jaar lang gebruik van GRIP én u krijgt persoonlijke online begeleiding door een gecertificeerd GRIP-coach die zelf ook arts is.

Plus:

 • Uitgebreide zelfscan inclusief rapportage
 • Persoonlijk ontwikkeladvies
 • Communicatiemateriaal

Starten met GRIP voor uw team

Maak werk van uw mensen

Met GRIP in uw team, in de praktijk of vakgroep hebt u een tool dat écht inzicht geeft, teams verbindt en verbetert.

 • Met online ontwikkeling en teamcoaching of persoonlijke coaching
 • Positief, praktisch, effectief en wetenschappelijk onderbouwd
 • Met GRIP als teamonderzoek en benchmark tussen bijvoorbeeld vakgroepen
 • Inzicht in duurzame inzetbaarheid en performance

Om GRIP in uw praktijk, vakgroep en/of organisatie te krijgen nemen wij graag binnen twee werkdagen contact met u op om uw wensen door te spreken. Zodat u snel een offerte op maat ontvangt.

Stuur mij een offerte
Zelfcoaching met GRIP | VvAA

Wie zijn uw coaches voor GRIP?

Trainer GRIP Marcel Adriaanse | VvAA

Marcel Adriaanse

  

“Als coach help ik mensen hun eigen koers te varen. Coaching is een beproefde vorm van begeleiding die uitgaat van de kracht tot verandering: jouw verandering. Vanuit een open, no-nonsense houding sluit ik aan bij jouw behoefte op dit moment. Ik daag je uit naar binnen te kijken, op veilige afstand van jouw dagelijkse realiteit. Coaching is een investering in jezelf: ruimte creëren die beweging mogelijk maakt.”

Trainer GRIP Moniek de Boer | VvAA

Moniek de Boer

  

“Nadat ik zelf ernstig ziek ben geweest begreep ik dat de huidige tijd een ander soort gezondheidszorg nodig heeft. Georganiseerd vanuit waarden, zingeving en menselijkheid. Waarin de professionals beter stilstaan bij wat voor hen belangrijk is, zodat zij met liefde hun vak blijven uitoefenen.”

Jeannette van Bragt | VvAA

Jeannette van Bragt

  

“Mijn hart ligt bij het leren en ontwikkelen, het persoonlijk ontwikkelen van de professional. Het ontwikkelen, datgene wat ingewikkeld is uit de knoop halen. Ik ben overtuigd van de waarde van reflectie en het stilstaan in de hectiek van de dag. Steeds weer word ik hierin bevestigd. Iedere professional heeft baat bij reflectie op het eigen functioneren. Het getuigt van kracht, lef om echt naar het eigen functioneren te kijken, hierdoor ben je vaak in staat die volgende stap te zetten.”

Trainer GRIP Tineke Detering | VvAA

Tineke Detering

  

“Als coach wil ik je graag helpen inzicht te krijgen in wat jou drijft in je vak en je daarbij ondersteunen, stimuleren en motiveren, zodat je je vak meer ontspannen kunt blijven uitoefenen.”

Trainer GRIP Annette van Ginkel | VvAA

Annette van Ginkel

  

“In de gesprekken die ik voer, ervaar ik telkens hoeveel veranderkracht in mensen schuilt. Die kracht op constructieve en menselijke wijze naar boven halen in het gesprek is belangrijk in de begeleiding bij coachtrajecten. Mijn ervaring en visie is dat je eerst zelf moet begrijpen wat je te accepteren hebt. Zodat er op een positieve manier ruimte ontstaat voor de nieuwe weg naar welzijn en energie in je (werkende) leven.”

Marga Gooren | VvAA

Marga Gooren

  

“Ik leer artsen die dreigen vast te lopen in de hoeveelheid taken, zowel op het werk en thuis, om weer grip op hun leven te krijgen zodat ze gezond, ontspannen en met plezier kunnen blijven werken en genieten van het leven. In mijn coaching en trainingen maak ik dankbaar gebruik van tools uit de positieve psychologie, neurowetenschappen, mindfulness, zelfcompassie en NLP. Zelfzorg staat op de eerste plaats, want je kunt alleen voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt.”

Jules Pieters | VvAA

Jules Pieters

  

“Leven en werken in de verticale tijdsdimensie betekent stoppen met peinzen over gisteren en streven naar morgen. Het betekent balans tussen hoofd, hart en onderbuik. Het betekent passie voor vandaag. Vanuit deze visie begeleid ik je met het te weten komen wat jouw volgende stap wordt, waar jij regie over je leven neemt.”

Peter Ribbens | VvAA

Peter Ribbens

  

“Mijn missie is mensen en teams te leren omdenken; van beperkingen naar mogelijkheden, van knelpunten naar kansen en van overleven naar levensgeluk. Coaching op zelfregie leidt tot openstaan voor nieuwe inzichten, reflectie, creatief denken, geloof in eigen kracht en keuzes durven maken. Zo haal je meer energie uit werk en privéleven en heb je meer controle over je eigen leven.”

Trainer GRIP Martine Timmermans | VvAA

Martine Timmermans

 

“Mijn stijl van coachen en trainen is gebaseerd op het zo snel mogelijk tot de kern komen van waar het om draait. Als je zelf in beweging komt, en verantwoordelijkheid neemt voor je eigen geluk, dan merk je dat je omgeving daar op reageert. Op deze manier kom je in een positieve flow en merk je dat je weer grip op de zaak krijgt. Take Charge!”

Trainer GRIP Judith Westen | VvAA

Judith Westen

  

“Het mooiste dat coaching kan bereiken is dat de cliënt weer de ruimte, energie en overtuiging vindt om zijn of haar eigen keuzes te maken. Op het moment dat iemand daartoe weer in staat is op één gebied, volgt als vanzelf de ontwikkeling op de andere aspecten van het leven.”