Buikpijn over ziekteverzuim in uw praktijk? VvAA heeft alles in huis om u te ontzorgen

  • 29 maart 2023
  • Leestijd 2 min

Als een medewerker ziek wordt, heeft u daar last van. ‘Hoe vind ik snel een goede vervanger?’, is vaak de eerste gedachte. Maar daarna komen de verplichte meldingen en de wettelijke regels. En wat zegt de cao over de doorbetaling van het salaris en (reis)kosten bij ziekte? VvAA heeft alles in huis om u als werkgever te ontzorgen. Alex Kaya en Hans Herkendaal, adviseurs Werkgeverszaken bij VvAA, vertellen erover.

Alex Kaya
Hans Herkendaal

Buikpijn wegnemen

“Ziekteverzuim betekent buikpijn voor elke werkgever”, zegt Alex Kaya. “Als een medewerker ziek wordt, ontstaat er meteen druk op het leveren van zorg. Maar de administratieve druk rond ziekteverzuim is ook heel hoog. De meldingen in de systemen van de arbodienst, de verzuimverzekeraar of het UWV. En vergeet de wijzigingen voor de salarisadministratie niet. Als werkgever wil je hier het liefst helemáál niet mee bezig zijn. Dan is het goed te weten dat VvAA al dit soort zaken uit handen kan nemen. De buikpijn wegnemen, noem ik dat.”

Volledige ontzorging op gebied van verzuim

“Veel van onze klanten weten niet dat wij een volledig pakket aanbieden voor alle administratieve en andere verplichtingen rondom ziekteverzuim”, vervolgt Hans Herkendaal. “Het gaat dan om een pakket van salaris- en personeelsadministratie in combinatie met ziekteverzuimadministratie. Dit is een volledige ontzorging op administratief gebied. Als werkgever geef je aan ons door welke medewerker ziek is en VvAA regelt alle meldingen. Wij kennen bovendien als geen ander de regels rondom ziekteverzuim in alle cao’s binnen de zorg en borgen zo een correcte (loon)doorbetaling.”

Onnodige kosten vermijden

“Dat laatste is heel belangrijk”, vindt Alex Kaya. “We zien te vaak gebeuren dat werkgevers ten onrechte een te hoog salaris en teveel (reis)kostenvergoedingen doorbetalen. Dat zijn gewoon onnodige kosten die je kunt voorkomen door de verzuim-, salaris- en personeelsadministratie gezamenlijk uit te besteden bij VvAA. Veel werkgevers krijgen bovendien onnodige boetes van het UWV door te laat melden van ziekte of herstel. Of ze lopen juist uitkeringen mis. Ook dat is verleden tijd met onze gecombineerde dienstverlening.”

Vraagbaak voor werkgevers

Uniek aan die dienstverlening is dat werkgevers een beroep kunnen doen op de VvAA verzuimexpert. Hans Herkendaal: “Dat is onze collega Arianne Theesing. Wilt u weten hoe het ook alweer zit met de wettelijke bepalingen bij ziekte? Zij kent alle regels, niet alleen de wettelijke maar ook die van uw cao. Bent u het niet eens met het plan van aanpak van de arbodienst? Zij adviseert u over hoe u dat kunt bijsturen. Ook voor vragen over preventie en begeleiding kunt u bij haar terecht. Arianne is echt dé vraagbaak bij ziekteverzuim voor werkgevers in de zorg.”

Goede begeleiding bij overstappen

Hans en Alex realiseren zich dat overstappen met de salaris- en personeelsadministratie naar VvAA niet in een paar weken rond is. “Maar wij steken veel tijd in de begeleiding van zo’n overstap. Ook hier betaalt het zich uit dat wij de verschillende cao’s binnen de zorg goed kennen. De koppeling met de financiële administratie is tegenwoordig ook geen enkel probleem meer. Wij zijn ervan overtuigd dat een overstap zich uitbetaalt. Het betekent gewoon veel minder gedoe, minder kosten en dus minder buikpijn voor een werkgever. Wij staan klaar voor werkgevers die hierover in gesprek willen gaan.”

VvAA Werkgeverszaken ont­zorgt werk­gevers in de zorg volledig

Wij bieden een compleet HR-dienst­verlenings­pakket. Naast salaris-, personeels- en ziekte­verzuim­administratie stellen wij voor u arbeids­overeenkomsten op, helpen we bij de uitvoering van cao’s of bij het opzetten van personeels­regelingen. Ook geven wij (juridisch) advies op het gebied van dossier­vorming, functioneren en ontslag. Tot slot kunt u bij ons terecht voor de ontwikkeling en training van uw medewerkers, inclusief team­coaching.

Meer informatie

Vragen?

Wij helpen graag. Op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur zijn wij telefonisch bereikbaar. Of stuur ons een mail.

VvAA Verzuimadvies
030 247 49 10
Bel ons
VvAA Verzuimadvies
verzuimadvies@vvaa.nl

Meer lezen?

Verpleegkundigen lopen door de gang van een ziekenhuis
Wet- en regelgeving??
Wet- en regelgeving
17 mei 2023
  • 17 mei 2023
  • Leestijd 3 min

Zonder horizontaal en verticaal vertrouwen gaat het IZA niet werken

We mogen trots zijn op het IZA. Een compliment aan alle partijen is op zijn plek, maar er is vertrouwen nodig voor een goede uitvoering.