Veilig Incidenten Melden

Veilig online uw (bijna) incidenten melden

Een apotheker is bezig met administratie en meldt online veilig de incidenten.
Het VIM Platform helpt u met veilige administratie die voldoet aan de wettelijke eisen. Krijg eenvoudig inzicht in oorzaak, gevolg, ernst en impact, en ontvang elk kwartaal trends, casuïstiek en preventieadvies.
Probeer 6 maanden gratis

Waarom VIM Platform?

Via het VIM Platform meldt u gemakkelijk en veilig online uw (bijna) incidenten. U ontvangt ieder kwartaal trends, casuïstiek en preventieadvies van onze preventiespecialisten. Op die manier voldoet u aan de Wkkgz-verplichting en profiteert u optimaal van de collectieve leerervaring van alle aangesloten deelnemers.

Uw gegevens zijn gegarandeerd beschermd

Uw persoonsgegevens en incidentinformatie zijn beschermd, omdat uw gegevens veilig worden opgeslagen bij onze VIM-partner The Patient Safety Company (TPSC). TPSC levert in binnen- en buitenland al meer dan 10 jaar ICT-oplossingen voor het veilig incidenten melden in organisaties binnen de gezondheidszorg.

Meldingen delen met een collega

U kunt eenvoudig uw VIM-meldingen delen met een collega. Verder kunt u gebruikmaken van een online bibliotheek (kenniscentrum) waar u handige TPSC Ebooks en artikelen vindt.

Start gratis proefperiode

Het is makkelijk om incidenten van anderen te zien, maar moeilijk om eigen fouten te erkennen. Het VIM Platform biedt (anoniem) inzicht in incidenten, zodat we de kans krijgen om van onze eigen fouten te leren.

Vergeten uitslagen van het laboratorium

Een bloeduitslag die te lang bij de post blijft liggen en een vergeten telefoontje naar een patiënt over zijn laboratoriumuitslag. Uit de binnengekomen meldingen op het VIM Platform blijkt dat laboratoriumuitslagen soms blijven liggen of zelfs worden vergeten.

Voorkomen is beter dan genezen

Klachten en claimsBellende dokter achter een laptop
Diagnosefouten, het komt vaker voor dan je denkt

VIM-melding maken

Al deelnemer van het VIM Platform? Log in om een VIM-melding te maken.

Nog geen account?
Probeer vrijblijvend het VIM Platform nu de eerste 6 maanden gratis. U zit niet aan een abonnement vast. U bent vrij om vervolgens te kiezen voor een jaarabonnement van slechts € 6 per maand per persoon (exclusief btw).

Direct inloggen

Het VIM-team

Vayip Öztürk

Senior consultant

Vayip Öztürk

Sabine Muntinga

Gezondheidsjurist VvAA