Persbericht

VvAA draagt Business School over aan HMBS

  • 21 juni 2021
  • Leestijd 1 min

VvAA draagt de VvAA Business School (VBS) over aan de nieuw opgerichte onderwijsinstelling Hofstee Medical Business School B.V. (HMBS) en focust zich op zakelijke, juridische en financieel georiënteerde producten en diensten. HMBS is een onafhankelijk onderwijsinstituut dat geheel losstaat van VvAA.

HMBS gaat vergelijkbare opleidingen aanbieden als VBS en is een volledig zelfstandig functionerend instituut. De Business School zal geleid worden door Wes Wierda, directeur van onderwijsadviesbureau Hobeon en Ger Hofstee, de oprichter en huidige decaan van de VBS. De staf van de Business School blijft aan en wordt verstevigd. Het onderwijsaanbod blijft vooralsnog ongewijzigd.

Het besluit tot overdracht sluit aan bij de huidige strategie van VvAA die zich richt op het ondersteunen van zorgverleners in elke fase van hun bestaan, zodat zij onbezorgd kunnen werken. De focus ligt daarbij op zakelijke, juridische en financieel georiënteerde producten en dienstverlening. Een onderwijsinstituut als de VBS past daar volgens de directie van VvAA niet meer bij. VvAA draagt daarom de activiteiten van de Business School over aan HMBS. VvAA zal na overdracht niet meer betrokken zijn bij de activiteiten van de Business School.

Logische stap

De verkoop van de Business School is volgens Bart Janknegt, directeur van VvAA, een logische stap in het licht van de huidige strategie van de organisatie: "VvAA focust zich op haar taak als stem en steun voor zorgverlenend Nederland. Het onderwijsinstituut past niet meer in deze strategie en komt in de nieuwe setting beter tot haar recht. Wel blijven we zorgverleners uiteraard voorzien van korte, meer praktijkgerichte, niet-medische opleidingen en trainingen, blijven we teamcoaching aanbieden en continueren we onze deelname in de Academie voor medisch specialisten."

Volgens decaan Ger Hofstee biedt de nieuwe school door samenwerking met de University of Applied Sciences (UE) veel kansen voor studenten, die werkzaam zijn in de zorg: "Met UE hebben we de mogelijkheid om internationaal te groeien en dat is interessant voor onze studenten. We kunnen op Europees niveau veel van elkaar leren als het gaat om hervormingen van de zorg in Nederland. De uitdagingen die zorgverleners hier ervaren, heeft men in het buitenland ook. Straks kunnen we onze opleidingen verrijken met een pan-Europees perspectief."

VvAA zal zorgdragen voor de afronding van lopende onderwijstrajecten van de VBS. Dat betreft de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg (pre-Master) en de MBA-opleiding. Studenten die zich hebben ingeschreven voor nog te starten opleidingen, biedt VvAA volledige keuzevrijheid.

De komende tijd informeren VvAA en HMBS de stakeholders uitgebreid omtrent de overdracht en de ambities van HMBS.

Vragen?

Neem voor meer informatie hierover contact op met Corporate communicatie. Wij helpen u graag.
Corporate communicatie
06 53 29 14 05
Bel ons
E-mail
communicatie@vvaa.nl

Meer lezen?

Oud VvAA-kantoor
29 november 2023
  • 29 november 2023
  • Leestijd 1 min

Terugblik 100 jaar VvAA: de Watersnoodramp en meer

Het is weer tijd voor een nieuwe VvAA-door-de-decennia-heen, in aanloop naar ons jubileum in 2024. Deze keer: de Watersnoodramp en meer.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen