Nieuwsbericht

VvAA start voorbereidingen voor actie rond behoud vrije artsenkeuze

  • 16 juni 2020
  • Leestijd 31 sec

De vrije artsenkeuze staat opnieuw ter discussie. Al enige tijd is er sprake van dat minister De Jonge een voorstel voor een wetswijziging in behandeling heeft waarin de vrije artsenkeuze, zoals vastgelegd in artikel 13 van de Zorgverzekeringswet, opnieuw aan banden wordt gelegd.

In samenwerking met vele partners in de zorg heeft VvAA zich in 2014 sterk gemaakt voor het behoud van de vrijheid van patiënten, op basis van artikel 13 van de zorgverzekeringswet, om een arts naar keuze te kiezen. Ook nu weer zal VvAA zich sterk maken voor het behoud van dit grondrecht.

Welke actie precies wordt ondernomen, baseren we op de inhoud van het wetsvoorstel. Echter, nu duidelijk is dat het wetsvoorstel naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn wordt voorgelegd aan de Tweede Kamer, zijn de voorbereidingen voor actie, in samenwerking met zoveel mogelijk partijen in de zorg, gestart. Wij houden u op de hoogte.

Meer lezen?

Samenwerken in de zorg: leg het juridisch goed vast
20 oktober 2023
  • 20 oktober 2023
  • Leestijd 3 min

Samenwerken in de zorg? Leg alles juridisch goed vast

Zorg rondom de patiënt gaat steeds meer over de grenzen van zorgorganisaties heen. Het is belangrijk deze netwerkzorg van tevoren juridisch goed te regelen.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen