Nieuwsbericht

VvAA start voorbereidingen voor actie rond behoud vrije artsenkeuze

  • 16 juni 2020
  • Leestijd 31 sec

De vrije artsenkeuze staat opnieuw ter discussie. Al enige tijd is er sprake van dat minister De Jonge een voorstel voor een wetswijziging in behandeling heeft waarin de vrije artsenkeuze, zoals vastgelegd in artikel 13 van de Zorgverzekeringswet, opnieuw aan banden wordt gelegd.

In samenwerking met vele partners in de zorg heeft VvAA zich in 2014 sterk gemaakt voor het behoud van de vrijheid van patiënten, op basis van artikel 13 van de zorgverzekeringswet, om een arts naar keuze te kiezen. Ook nu weer zal VvAA zich sterk maken voor het behoud van dit grondrecht.

Welke actie precies wordt ondernomen, baseren we op de inhoud van het wetsvoorstel. Echter, nu duidelijk is dat het wetsvoorstel naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn wordt voorgelegd aan de Tweede Kamer, zijn de voorbereidingen voor actie, in samenwerking met zoveel mogelijk partijen in de zorg, gestart. Wij houden u op de hoogte.

Meer lezen?

Mensen in de wachtruimte bij de dokterJuridisch
Juridisch
4 januari 2023
  • 4 januari 2023
  • Leestijd 2 min

Verhoging van de huurprijs bij praktijkruimte: mag dit?

Verhoging van de huurprijs bij praktijkruimte: mag dit? Er bestaat veel onduidelijkheid over huurverhogingen. Wat zijn de regels eigenlijk?