Artikel

Rechtsbijstand voor in het verkeer

  • 12 mei 2021
  • Leestijd 1 min

Met een rechtsbijstandverzekering van VvAA bent u altijd verzekerd van juridische bijstand in het geval van conflict. De module ‘Verkeer en Letsel’ is speciaal ontwikkeld voor schades die ontstaan in het verkeer of bij een geschil met een garage. Waar moet u dan precies denken? Wij vertellen het u graag.

Rechtsbijstand: wat is het?

Een rechtsbijstandverzekering is een speciale verzekering die hulp biedt wanneer u tegen een juridisch probleem aanloopt. Een rechtsbijstandverzekering kan dekking bieden in verschillende situaties: bijvoorbeeld bij een geschil met de gemeente, de leverancier van telefonie, de buren, een arbeidsgeschil met uw werkgever, een verkeersongeval, een conflict met uw aannemer of schilder of natuurlijk een klacht van een patiënt. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u bijstand in natura, dat wil zeggen dat u bijstand krijgt in de vorm van ondersteuning van een van onze juristen of advocaten.

Module Verkeer en Letsel

Conflicten binnen het verkeer vinden regelmatig plaats. Volgens de Consumentenbond lopen er ieder jaar zelfs honderdduizenden Nederlanders letselschade op door een verkeersongeval. Ook bij VvAA zien we regelmatig hulpvragen binnenkomen om schade te verhalen in het verkeer. Hierbij kunt u denken aan:

  • Verkeersongevallen waarbij u als automobilist, fietser of voetganger letsel oploopt waardoor u een tijdlang niet kunt werken.
  • Beschadiging van uw auto na een aanrijding in binnen- of buitenland.
  • Aankoop van een nieuwe of gebruikte auto die allerlei gebreken vertoont.

Wanneer u kiest voor onze rechtsbijstandsverzekering met de module ‘Verkeer en Letsel’ bent u altijd verzekerd van de beste juridische hulp op dit vlak. Wij hebben een team van ruim 50 juridische experts en advocaten voor u klaarstaan om u te ondersteunen.
Wilt u ook altijd goed verzekerd de weg op? Bekijk dan de VvAA Rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstand­verzekering

Wilt u weten wat u betaalt voor de VvAA Rechtsbijstandverzekering? Bereken in slechts 3 minuten uw premie.

Bereken uw premie

Vragen?

Heeft u nog geen rechtsbijstandverzekering of bent u benieuwd naar wat er binnen de VvAA voor uw persoonlijke situatie mogelijk is? Neem dan contact op met Ledenservice.

Voor juridisch inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de Juridische helpdesk.

Ledenservice
030 247 47 89
Bel ons
Juridische helpdesk
030 247 49 99

Meer lezen?

Jonge dame met rood haar checkt haar zorgapp
18 oktober 2023
  • 18 oktober 2023
  • Leestijd 29 sec

Verbeterde MijnVvAAZorgverzekering

Gebruikt u MijnVvAAZorgverzekering al? Dan heeft u misschien gemerkt dat we de meestgebruikte mogelijkheden in een nieuw jasje hebben gestoken.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen