Persbericht

(Online) themamagazine over klachten en claims

  • 16 december 2020
  • Leestijd 1 min

Met trots presenteren wij u het online themamagazine 'Betrokken' over het omgaan met, en het voorkomen van, klachten en claims in de zorg.

Betrokken zorgverleners

In artikelen, podcasts en video’s spreken zorgverleners openhartig over zaken die anders liepen dan gewenst en over de persoonlijke impact die dat kan hebben. Zo vertellen 3 huisartsen over hun ervaring met een uitgebreide euthanasietoetsing, een dierenarts maakte een tuchtzaak mee en een tandarts deelt de lessen van (bijna-)incidenten.

Magazine betrokken

Betrokken deskundigen

Deze persoonlijke verhalen worden afgewisseld met praktische informatie en tips van ervaren VvAA-deskundigen. Zij staan zorgverleners financieel, praktisch, juridisch en mentaal bij. In het magazine geven zij onder andere informatie over hoe om te gaan met (nieuwe) wetgeving die de behandelrelatie met de patiënt kan beïnvloeden, preventieve maatregelen en over wat zorgverleners moeten regelen als ze te maken krijgen met een klacht of claim.

Betrokken verzekeren

VvAA blijft zich zonder winstoogmerk inzetten voor het duurzaam verzekeren van beroepsaansprakelijkheid en rechtsbijstand. Dan zijn zorgverleners en patiënten beschermd als het onverhoopt (bijna) misgaat. Ook blijven we verhalen van zorgverleners en analyses van klacht- en claimdata delen. Zo kunnen we u op onze manier ook ondersteunen bij het continu verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Magazine Klachten en claims

Lees en bekijk alle verhalen uit het online magazine 'Betrokken', over het omgaan met, en het voorkomen van, klachten en claims in de zorg.

Bekijk het magazine

Meer lezen?

patiënt en huisarts in gesprek
29 november 2023
  • 29 november 2023
  • Leestijd 2 min

Een ontevreden patiënt, wat nu?

Wat doet u wanneer u te maken krijgt met een klacht of claim van een ontevreden patiënt? En hoe kunt u hier het beste mee omgaan?

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen