Ik wil mijzelf ontwikkelen:

VvAA Master of Business Administration (MBA)

Meer informatie

Vergroot je loopbaanperspectief

Wil je je als professional in de zorg ontplooien tot een professioneel manager of bestuurder, persoonlijke groei realiseren of jouw loopbaanperspectief vergroten omdat je door uitbreiding van jouw bedrijfskundige kennis meer voor jouw instelling gaat betekenen? VvAA heeft specifiek voor zorgprofessionals de Master of Business Administration (MBA) ontwikkeld. Met gerenommeerde docenten uit de universitaire wereld en het bedrijfsleven. Start op 23 september 2019.

Meer informatie

Master of Business Administration (MBA) voor zorgprofessionals

De gezondheidszorg en al haar deelmarkten zijn aan veranderingen onderhevig. De vrijheidsgraden voor eigen ondernemerschap in de zorg nemen toe, concurrentie doet haar intrede, financieringsmogelijkheden als “venture capital” nemen ook toe. Deze veranderingen vergen dus meer bedrijfskundige kennis en inzicht van de manager van morgen!

Daarom ben je op zoek naar verdere groei tot topprofessional in de zorg door verbreding van je bedrijfskundige kennis en ontplooiing als manager en bestuurder? Wil je reflectie op jouw eigen managementpraktijk en leren van praktijkkennis, die direct toepasbaar is? Of wil je jouw loopbaanperspectief vergroten omdat je meer voor jouw zorgbedrijf en voor jezelf gaat betekenen?

De VvAA Business School biedt professionals in de zorg de topopleiding in de zorg in Nederland: het Master of Business Administration (MBA) programma. Dit bedrijfskunde programma onderscheidt zich door:

  • Je samen met andere zorgprofessionals deelneemt, discussieert en leert!
  • Topdocenten (met ervaring in de zorg) die interessante zorgcases behandelen!
  • Programma inhoud is direct toepasbaar in de praktijk en je rol als manager of professional wordt meteen en herkenbaar versterkt!
  • Jouw afstudeeropdracht innovatief is: “het ontwerpen van een nieuw zorgbedrijf”, dat werkelijk gelanceerd kan worden in de zorgmarkt.

Ons MBA in het bijzonder

De claim van het MBA programma is in een zin samengevat: “anders leren kijken”. Want ons breed programma aanbod, is integratief en state-of-the-art. En geeft breed inzicht en overzicht en expliciteert samenhang die de ervaren manager intuïtief aanvoelt. Maar is vooral praktijkgericht. Belangrijkste assets van onze MBA opleiding zijn de professoren en top-docenten met academisch kennisniveau, ruime praktijkervaring en sterke didactische vaardigheden, de zorg gerelateerde cases, uitmuntende faciliteiten in Slot Zeist, action learning onderwijs en begeleiding gedurende de studie. En je werkt met gelijkgestemde collega deelnemers uit de zorg sector. Het programma kan goed ingepast worden in dynamiek van werk en privéleven.

Je ontwerpt jouw masterpiece

Als afstudeer opdracht in het tweede jaar maak je, in plaats van een theoretische thesis, een echt te operationaliseren bedrijfsplan voor een nieuw zorgbedrijf, met een nieuw zorg product in een nieuw segment van de zorg markt met mededeelnemers. Jij of jouw werkgever zijn in de gelegenheid zich te ontwikkelen als aandeelhouder van dat nieuwe bedrijf. In de afstudeer-commissie, naast onze professoren, neemt een venture capitalist van een zakenbank plaats, een potentiële investeerder in uw nieuwe zorgbedrijf.

Uitgangspunten voor uw MBA programma:

Het programma bestaat uit 10 bedrijfskundige modules, 8 persoonlijke ontwikkeling modules om toepassing in het managementleven te bevorderen en 7 thema modules over actuele onderwerpen. In het eerste jaar wordt de management groepsopdracht uitgevoerd, resulterend in jouw groepswerkstuk. Het Masterpiece bedrijfsplan wordt ook per groep gemaakt in het 2e jaar resulterend in de verdediging voor de afstudeercommissie. De 10 bedrijfskundige modules worden wel individueel getentamineerd; hiervoor en voor de 2 groeps-werkstukken moeten voldoende beoordelingen worden behaald om de bul te kunnen behalen. De changemanagement module vindt plaats in Ashridge UK en wordt in het Engels gedoceerd.

De faculteit van het MBA programma

Het grootste goed van het MBA programma van de VvAA Business School is de faculteit, de professoren en docenten van de modules in het programma. U zult gaan genieten van:

1. Strategie management

Prof. Dr. Pieter Klaas Jagersma

VU Amsterdam

2. Marketing management

Prof. Ger Hofstee MBA

IBO/IAE Aix

3. Supply Chain management

Jhr. Dr. Ploos van Amstel

UvA

4. Inkoop management

Dr. Jacques Reiniers MBA

Nyenrode

5. Financieel management

Drs. Gijs Hilterman

Nyenrode

6. Leiderschap

Prof. Dr. Jaap van Muijen

Nyenrode

7. Sales Management

Mr. Harry Stol

Vectis

8. ICT en web management

Dr. William Goossen

Windesheim

9. Organisatie en integratie

Prof. Drs. Sybren Tiemstra

IAE Aix

10. Change Management

Porf. Dr. Guy Lubitsch

Ashridge

11. Management in de zorg

Drs. Dirk Jan Verbeek

MC Leeuwarden

12. Financial Strategy

Drs. Frans Boumans MBA

HU / VU / Webster University

13. Innovatie en economie

Prof. Dr. Alfred Kleinknecht

TU Delft

14. Project management

Ir. Vrisou Vrisou van Eck

Cadence

15. Wees creatief

Drs. Jim van der Beuken

Creative Power

16. Organisatie lezen

Anton Wiggers MBA

QC FBMthemis

17. Teams motiveren

Joop Alberda

Ned. Volleybalbond

18. Waarde & Risk management

Prof. Dr. Jan Vis

Erasmus

19. Digital Tooling

Levi Hofstee

More2Many

20. Bruggen bouwen

Drs. Charles Laurey

Hictoloog

21. Financial Strategy

Drs. Frans Boumans MBA

HU / VU / Webster University

22. Searchengine optimization

Drs. Bas van der Belt

State of Search

23. Marketing 3.0

Drs. Peter Sprenger MBA

Techonomy

24. The boardroom

Dr. Wim van der Meeren CZ

25. Presenteren/verdedigen

Anne Spies

Spies&Spreken


Contacturen in jouw programma 

Onze MBA-programma’s starten twee keer per jaar, het eerstvolgende startmoment is op 23 september 2019. Het programma duurt 20 kalendermaanden waarin - naast zelfstudie en groepswerk - de bovenstaande 25 collegemodules de voornaamste plaats innemen. Daarnaast wordt tijd ingeruimd voor teambuilding, planbegeleiding en planverdediging. Een module vindt gemiddeld een keer per maand plaats en bestaat dan uit 3 dagen. Het totale MBA programma biedt u 483 contacturen. Het curriculum en/of het rooster kan je op verzoek worden gemaild.

Jouw profiel als MBA programma deelnemer

Je hebt natuurlijk HBO plus/Academisch werk- en denkniveau, enige jaren managementervaring of ervaring als zorgprofessional en je wilt je laten inspireren voor jouw verdere loopbaan. Eigenlijk ben je ambitieus om je verder te ontwikkelen en te toetsen. De gemiddelde leeftijd van onze deelnemers ligt tussen de 27 en 62 jaar. Een intake gesprek met de decaan behoort tot de mogelijkheden.


Prijsstelling van jouw programma

De investering in jouw master bedraagt € 29.990,- (exclusief € 3.350,- accommodatiekosten). Dit tarief is vrijgesteld van BTW. Reis- en overnachtingskosten naar en in Ashridge zijn inbegrepen, evenals literatuur en studie materiaal. De VvAA Business School stelt de deelnemers als service in de gelegenheid gespreid over de programma periode heen te betalen.

Inschrijven of deelnemen aan informatie avonden

Ben je al overtuigd van de waarde van onze Master in Business Administration dan kun je je al inschrijven. Wil je deelnemen aan een van de komende informatieavonden op onze campus op Slot Zeist, schrijf je dan snel in. Of heb je nu al vragen bel dan onze decaan Ger Hofstee 06-53944434 of mail hem op ger.hofstee@vvaabusinessschool.nl.

 Bekijk de video   Download de brochure 

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de MBA?

Share op Whatsapp Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email

Download de MBA-brochure

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de MBA?

Allan Vafi

vaatchirurg

“Leemten in mijn opleiding en de behoefte aan verdieping en professionalisering van bestaande kennis over management en bedrijfsvoering. Dat zijn mijn belangrijkste redenen om met een MBA te beginnen.”


Meer over onze Business School