Inloggen

Hoe krijgen we de menselijke maat terug in de zorg?

Dit BNR Zorgdebat is voorbij. Op de de pagina op BNR.nl vindt u de uitzending, foto's en het verslag. 

‘Hoe overwint de menselijke maat de bureaucratie?’ Die vraag staat centraal in het nieuwe boek Het Alternatief voor de Zorg, dat dinsdag 17 november wordt gepresenteerd in 't Hart in Utrecht. Hierna volgt het BNR Zorgdebat met hetzelfde thema: 
 
Dots en dbc’s, inkoopvoorwaarden, minutenregistratie, kwaliteitsindicatoren. Patiëntencontact is inmiddels gereguleerd tot achter de komma. Zijn we niet veel te ver doorgeslagen en (hoe) moet de ‘menselijke maat’ weer terug in de zorg?

In de verpleeghuiszorg zijn er inmiddels experimenten met regelvrije zorg, en zorgverleners lonken naar contractvrije zorg. Gaat dit ver genoeg? Of moeten we nog een stap verder gaan en patiënt actief betrekken bij het beter maken van de zorg?

Kan het ook anders, is er een alternatief? Ja. De patiënt moet weer centraal … om te beginnen tijdens het BNR Zorgdebat op dinsdagavond 17 november in 't Hart Utrecht. Onder leiding van Harmke Pijpers praten patiënten, zorgverleners, bestuurders, wetenschappers en zorgverzekeraars over de vraag: ‘Hoe overwint de menselijke maat de bureaucratie?’

Sprekers Zorgdebat 17 november

Boekpresentatie

Cover Het Alternatief defVoorafgaand aan het BNR Zorgdebat is om 17.00 uur de presentatie van het boek ‘Het alternatief voor de Zorg – Humaniteit boven bureaucratie’. Een initiatief van Thijs Jansen van de Stichting Beroepseer in samenwerking met Jos de Blok, Herman Suichies en Lewi Vogelpoel. 

Het boek Het Alternatief voor de Zorg bestellen?

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email
BNR
Updates op BNR.nl

Praktisch

17 november 2015,
Orteliuslaan 750 in Utrecht

  • 17:00 uur: presentatie 'Het Alternatief voor de Zorg'
  • 18.00 uur: inloop Zorgdebat met drank en broodje
  • 19.15 uur: zaal sluit
  • 19.30 uur: radio-uitzending tot 20.30 uur. Hierna volgt een nagesprek.
  • 21.00 uur: borrel