Inloggen

ZorgCompetentieBank: 2.000 zorgverleners melden zich aan

Oproep aan zorgorganisaties met behoefte aan hulp: meld u aan

8 april 2020 - Ruim een week na de start van de ZorgCompetentieBank, het online platform dat zorgverleners koppelt aan zorgorganisaties in nood, hebben zich ruim 2.000 zorgverleners gemeld die willen helpen. Diverse zorgorganisaties in het land hebben aangegeven deze extra handen goed te kunnen gebruiken, waaronder zorgorganisatie InteraktContour en zorginstelling ’s Heerenloo. De eerste zorgverleners zijn inmiddels aan de slag.

Via haar online platform koppelt de ZorgCompetentieBank zorgverleners die willen helpen, snel – en op basis van hun competenties - aan zorgorganisaties in nood. Met hulp van VvAA, is de ZorgCompetentieBank eind maart versneld en kosteloos beschikbaar gesteld.

Breed scala aan competenties

Sinds de start hebben zich in totaal 2007 zorgverleners gemeld bij de ZorgCompetentieBank. De zorgverleners die willen helpen vertegenwoordigen een breed scala aan competenties en functies in de zorg. Zo bevinden zich onder de deelnemende artsen tientallen gepensioneerde IC-artsen die hun hulp aanbieden.

Fysiotherapeuten zijn goed vertegenwoordigd: zo’n 400 fysiotherapeuten hebben aangegeven te willen bijspringen in zorginstellingen in hun regio. Ook ruim 200 huisartsen en 200 tandartsen hebben zich gemeld. De zorgverleners zijn afkomstig uit het hele land, met een lichte concentratie in de regio’s midden-Nederland en de Randstad.

Oproep zorgorganisaties: meld u aan

De eerste matches zijn tot stand gebracht, in samenwerking met onder meer zorginstelling ’s Heerenloo. Er zijn gesprekken gaande met een groot aantal zorginstellingen en ziekenhuizen over samenwerking en plaatsing van beschikbare zorgverleners.

Vincent de Schepper, medeoprichter van de ZorgCompetentieBank: “Het valt op hoe gemotiveerd en uiterst serieus de deelnemende zorgverleners zijn. We slagen er goed in om de zorgorganisaties in nood te koppelen aan zorgverleners met díe specifieke vaardigheden die ze nu goed kunnen gebruiken. We roepen zorgorganisaties in nood dan ook nadrukkelijk op zich bij ons te melden. Hoe meer zorginstellingen we gericht en snel kunnen helpen, hoe beter we de druk op de sector kunnen verlichten.”

Over de ZorgCompetentieBank

In een tijd waarin de zorgsector als gevolg van COVID-19 onder grote druk staat, koppelt de ZorgCompetentieBank zorgverleners die willen helpen, aan zorgorganisaties in nood. Via haar online platform zorgt de ZorgCompetentieBank voor een snelle, inhoudelijk sterke match doordat niet de functie, maar de competenties van de zorgverlener het uitgangspunt vormen.

Zorgverleners in alle beroepsgroepen, van studenten tot praktiserende, uitgetreden en gepensioneerde zorgverleners, met of zonder BIG-registratie, zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven op ZorgCompetentieBank.nl. Ook krachten met ervaring in de ondersteuning, zoals administratie- of servicemedewerkers, zijn welkom.

De ZorgCompetentieBank is ontwikkeld door OOXOO, een bedrijf van twee ondernemende zorgverleners die al jaren actief zijn op het gebied van online arbeidsbemiddeling in de zorg. Met hulp van VvAA is de ZorgCompetentieBank nu versneld en kosteloos beschikbaar gesteld.
Beeld-zcb