Inloggen

Zó werkt publieke gezondheidszorg

Nieuwe uitgave van platform Zo werkt de zorg verschijnt 21 november 2018

19 november 2018 - Wat hebben het alcoholverbod en gezondheidsbeleid met elkaar te maken? Wie is verantwoordelijk voor de bestrijding van infectieziekten? En welke wetten maken gezondheidsbeleid mogelijk? In Zó werkt publieke gezondheidszorg vinden zorgprofessionals (in spe), beleidsmakers, gemeenteambtenaren en andere geïnteresseerden het antwoord op deze en vele andere vragen.  

Met minder dan een miljard euro op de begroting van het ministerie van VWS, lijkt publieke gezondheidszorg een klein werkveld ten opzichte van de grote thema’s curatieve en langdurige zorg. De impact van publieke gezondheidszorg is echter groot. Elke Nederlander komt op meerdere momenten in zijn leven wel een vorm ervan tegen, zoals jeugdgezondheidszorg, vaccinatie of bevolkingsonderzoek. 

Visualisaties
Het boek Zó werkt publieke gezondheidszorg geeft – met korte teksten en heldere visualisaties – inzicht in het complexe speelveld. Van de kerntaken van publieke gezondheidszorg en de partijen die deze taken uitvoeren tot de wetten die deze taken regelen en de geldstromen die de uitvoering financieren. Een boek voor iedereen die meer wil weten over hoe in Nederland de bescherming en bevordering van gezondheid is geregeld.

Platform Zó werkt de zorg
Platform Zó werkt de zorg heeft als missie het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen door Nederland te voorzien van heldere en objectieve feiten. Het platform maakt informatie over het zorgstelsel inzichtelijk en begrijpelijk, samen met De Argumentenfabriek. De partners van het platform zijn: VvAA, NVZ, NFU, Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, LAD, Vilans, Erasmus iBMG, AAG, ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland en RIVM.
 
Cover Zo werkt publieke gezondheidszorg
Praktische informatie
Zie ook
  • Zo werkt de zorgverzekering (nieuw)
  • Eerder verschenen specials: Huisartsenzorg, Ouderenzorg
  • www.zowerktdezorg.nl