Inloggen

Zó werkt de zorgverzekering

Inzicht in unieke en complexe Nederlandse zorgverzekering

19 november 2018 - Hoe werkt het verzekeren van zorg en waarom betalen we elke maand een zorgpremie? Welke zorgverzekeringen hebben we in Nederland? Hoe werkt de aanvullende verzekering? Wat betekent de Wet marktordening gezondheidszorg voor zorgverzekeraars? In Zó werkt de zorgverzekering vinden zorgprofessionals (in spe), bestuurders, beleidsmakers, zorginkopers en verzekerden het antwoord op deze en vele andere vragen.  

Toegang tot zorg voor alle Nederlanders, solidariteit via een voor iedereen verplichte en toegankelijke zorgverzekering, en goede kwaliteit van zorg: dat is het idee achter het verzekeren van zorg. Solidariteit, toegankelijkheid en kwaliteit zijn echter niet vanzelfsprekend en de zorgverzekering is in de praktijk best ingewikkeld. Hoog tijd dus voor een boek dat uitlegt hoe het zit.

Visualisaties
Het boek Zó werkt de zorgverzekering geeft – met korte teksten en heldere visualisaties – inzicht in de wereld achter de zorgverzekeringen. De gedachte achter het zorgstelsel, de werking van de Zorgverzekeringswet en de baten en lasten van zorgverzekeraars; het komt allemaal voorbij.  Voor iedereen die meer wil weten over het verzekeren van zorg, en voor alle zorgprofessionals en zorginkopers (in spe) die er iedere dag mee te maken hebben. 

Platform Zó werkt de zorg
Platform Zó werkt de zorg heeft als missie het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen door Nederland te voorzien van heldere en objectieve feiten. Het platform maakt informatie over het zorgstelsel inzichtelijk en begrijpelijk, samen met De Argumentenfabriek. De partners van het platform zijn: VvAA, NVZ, NFU, Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, LAD, Vilans, Erasmus iBMG, AAG, ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland en RIVM.
 
Cover Zo werkt de zorgverzekering
Praktische informatie
Zie ook