Zó werkt de zorg

23 maart 2017 - Hoe werkt ons zorgstelsel? Wie is waarvoor verantwoordelijk, welke wetten gelden er en hoe lopen de geldstromen? Het Platform ‘Zó werkt de zorg’ geeft zorgprofessionals en patiënten inzicht in het Nederlands zorgstelsel, met overzichtelijke, eenduidige en objectieve feiten. Bovendien zijn alle visualisaties uit het boek 'Zó werkt de zorg in Nederland' nu kosteloos te downloaden en te gebruiken.

Het platform 'Zó werkt de zorg' is een vervolg op het boek ‘Zó werkt de zorg in Nederland’ (2015) van de Argumentenfabriek en VvAA. 

>> Download de visualisaties hier

Geraline LeusinkDe informatie op dit Platform is eigenlijk een must. Niet alleen voor onze leden (120.000 medici, paramedici en studenten), maar voor iedereen die in om en met de zorg werkt! Als een van de initiatiefnemers is VvAA verheugd dat we inmiddels kunnen spreken van een heus Platform: met steeds meer partners dragen we zorg voor permanente heldere en objectieve informatie, nodig om regelgeving goed uit te leggen en draagvlak te creëren voor veranderingen. De zorg is tenslotte nooit ‘af’.” 

dr. Geraline Leusink, arts MBA en bestuurslid van Vereniging VvAA 

Partners

Het platform borduurt voort op het boek, en wil relevante informatie inzichtelijk (blijven) maken op de website zowerktdezorg.nl. Het platform werkt onafhankelijk, maar wordt ondersteund door partners, waaronder de Patiëntenfederatie Nederland, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), VvAA, Erasmus iBMG (Instituut Beleid & Management Gezondheidszorg) en de LAD.

Special Zó werkt de huisartsenzorg en app

Naast de site volgt medio dit jaar een app. Verder ontwikkelt het platform verdiepende specials. Over de eerste, Zó werkt de huisartsenzorg, lees je hier meer. Er volgen onder andere specials over de ouderenzorg, ggz en medicijnmarkt.

Meer weten, of suggesties?

Kijk op zowerktdezorg.nl. Hebt u vragen die u graag uitgewerkt en gevisualiseerd ziet? Laat het weten via @zowerktdezorg op Twitter of stuur een mail naar info@zowerktdezorg.nl.
Zowerktdezorg250x250