Zó werkt de zorg

1 december 2017 - Hoe werkt ons zorgstelsel? Wie is waarvoor verantwoordelijk, welke wetten gelden er en hoe lopen de geldstromen? Als VvAA-lid krijgt u kosteloos toegang tot de producten van het Platform Zó werkt de zorg en de specials over huisartsenzorg en (in ontwikkeling) ouderenzorg, ggz en medicijnmarkt.

VvAA maakte in 2015 samen met de Argumentenfabriek het boek Zó werkt de zorg, dat overzichtelijke, eenduidige en objectieve feiten over de Nederlandse gezondheidszorg verstrekt. Een goed gesprek over de zorg kan immers alleen worden gevoerd op basis van een juist en gemeenschappelijk beeld. De informatie uit het boek wordt steeds ververst en is ook beschikbaar als webapp

Het platform Zo werkt de zorg borduurt voort op het gelijknamige boek, en wil relevante informatie inzichtelijk (blijven) maken op de website zowerktdezorg.nl en via de app. 

Specials inzien

Met uw persoonlijke code uit de prolongatiebrief, logt u in op de specials, zoals die van de Huisartsenzorg. Code kwijt? Belt u dan met onze Ledenservice.  

Visualisaties Zó werkt de zorg

Voor inzage en gebruik van de visualisaties uit het boek ‘Zó werkt de zorg’, is inloggen niet nodig
Geraline Leusink

Geraline Leusink

Arts MBA & bestuurslid Vereniging VvAA

“De informatie op dit Platform is een must voor iedereen die in, om en met de zorg werkt. Als een van de initiatiefnemers is VvAA verheugd dat we met steeds meer partners zorgdragen voor permanent heldere en objectieve informatie, nodig om regelgeving goed uit te leggen en draagvlak te creëren voor veranderingen. De zorg is tenslotte nooit af.”

Platform en partners

Het platform werkt onafhankelijk, maar wordt ondersteund door partners, waaronder de Patiëntenfederatie Nederland, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), VvAA, Erasmus iBMG (Instituut Beleid & Management Gezondheidszorg) en de LAD. 

Meer weten, of suggesties?

Kijk op zowerktdezorg.nl. Hebt u vragen die u graag uitgewerkt en gevisualiseerd ziet? Laat het weten via @zowerktdezorg op Twitter of stuur een mail naar info@zowerktdezorg.nl.

Edwin Brugman

directeur Vereniging VvAA

“De afgelopen jaren zijn er binnen de zorg rigoureuze maatregelen doorgevoerd. Vaak op basis van informatie die slechts voor weinigen toegankelijk en begrijpelijk is. Voor een genuanceerde discussie is kennis nodig. Die ontsluiten we met Zo werkt de zorg.”

Contact

Hebt u vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact met ons op.