Inloggen

Zó werkt de zorg

5 juni 2018 - Hoe werkt ons zorgstelsel? Wie is waarvoor verantwoordelijk, welke wetten gelden er en hoe lopen de geldstromen? Als VvAA-lid hebt u kosteloos toegang tot de producten van het Platform Zó werkt de zorg en de specials over ouderenzorg, huisartsenzorg en (in ontwikkeling) ggz en medicijnmarkt.

VvAA maakte in 2015 samen met de Argumentenfabriek het boek Zó werkt de zorg, dat overzichtelijke, eenduidige en objectieve feiten over de Nederlandse gezondheidszorg verstrekt. Een goed gesprek over de zorg kan immers alleen worden gevoerd op basis van een juist en gemeenschappelijk beeld. De informatie uit het boek wordt steeds ververst en is ook beschikbaar als webapp


Twee nieuwe uitgaven gelanceerd

Op 5 juni 2018 verschenen twee nieuwe boeken van Platform Zó werkt de zorg: de geactualiseerde uitgave van Zó werkt de zorg in Nederland en de special Zó werkt de ouderenzorg:

Zó werkt de ouderenzorg

De nieuwe special Zó werkt de ouderenzorg geeft inzicht in de arbeidsmarkt, geldstromen, wetten en spelers in de ouderenzorg. Het boek laat onder meer zien dat het aantal werknemers in de ouderenzorg in 2017 voor het eerst in jaren weer gestegen is. Ondanks de stijging werken er nu nog 24.000 mensen minder in de ouderenzorg dan in 2014. Uit Zó werkt de ouderenzorg blijkt dat er vooral behoefte is aan verpleegkundigen en verzorgenden.  

Specials inzien

Als VvAA-lid kunt u met uw persoonlijke code uit de prolongatiebrief inloggen op de specials, zoals die van de Huisartsenzorg. Code kwijt? Belt u dan met onze Ledenservice.  

Visualisaties Zó werkt de zorg

Voor inzage en gebruik van de visualisaties uit het boek ‘Zó werkt de zorg’, is inloggen niet nodig


Cover Zo werkt de ouderenzorg
Het nieuwe boek 'Zo werkt de ouderenzorg'
Lees hier het persbericht over de publicatieContact

Hebt u vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact met ons op.
Edwin Brugman | VvAA

Edwin Brugman

directeur Vereniging VvAA

“De afgelopen jaren zijn er binnen de zorg rigoureuze maatregelen doorgevoerd. Vaak op basis van informatie die slechts voor weinigen toegankelijk en begrijpelijk is. Voor een genuanceerde discussie is kennis nodig. Die ontsluiten we met Zo werkt de zorg.”

Platform en partners

Het platform werkt onafhankelijk, maar wordt ondersteund door partners, waaronder de Patiëntenfederatie Nederland, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), VvAA, Erasmus iBMG (Instituut Beleid & Management Gezondheidszorg) en de LAD. 

Meer weten, of suggesties?

Kijk op zowerktdezorg.nl. Hebt u vragen die u graag uitgewerkt en gevisualiseerd ziet? Laat het weten via @zowerktdezorg op Twitter of stuur een mail naar info@zowerktdezorg.nl.
Geraline Leusink

Geraline Leusink

Arts MBA & bestuurslid Vereniging VvAA

“De informatie op dit Platform is een must voor iedereen die in, om en met de zorg werkt. Als een van de initiatiefnemers is VvAA verheugd dat we met steeds meer partners zorgdragen voor permanent heldere en objectieve informatie, nodig om regelgeving goed uit te leggen en draagvlak te creëren voor veranderingen. De zorg is tenslotte nooit af.”