Inloggen

Wintersport: wie betaalt de medische kosten?

14 februari 2020 - In de voorjaarsvakantie en in maart vertrekken honderdduizenden Nederlanders richting de bergen voor een ski- of snowboardvakantie. De toch al dure wintersportvakantie kan nog duurder uitvallen wanneer uw ski's beschadigd raken of u na een ongelukkige botsing met een banaan de berg af moet. Hoe kunt u zich het beste verzekeren voor een zorgeloze week in de sneeuw?

Pas op met alleen een zorgverzekering

Het is wettelijk vastgelegd dat alle zorgverzekeraars in Nederland vanuit de basisverzekering spoedeisende medische zorg in het buitenland moeten vergoeden. Maar met alleen een basisverzekering bent u niet voor alle medische kosten in het buitenland gedekt. De zorgverzekering keert namelijk het in Nederland geldende tarief uit.

Als u uw arm breekt kost dat in Nederland bijvoorbeeld € 3.000,-. Maar als dat tijdens een skiongeluk in Oostenrijk zou gebeuren, is de kans groot dat u in een banaan of met een helikopter van de piste wordt gehaald en naar een privékliniek wordt gebracht. Daar kost diezelfde behandeling zomaar € 10.000,-. Vanuit de basisverzekering krijgt u dan € 3.000,-  vergoed en die overige € 7.000,- moet u zelf betalen. 

Om alle medische kosten vergoed te krijgen, kunt u twee dingen doen: een aanvullende verzekering voor medische kosten in het buitenland (Zorg op reis) afsluiten bij uw zorgverzekering, of een aanvullende dekking voor medische kosten bij de reisverzekering sluiten. 

Met Zorg op reis worden alle spoedeisende medische kosten in het buitenland vergoed. Ook worden de kosten van repatriëring, eerder terugkomen, opsporing en redding vergoed. U hebt altijd dekking, ook als u op de piste staat. 

Gaat het puur om de kosten die u eventueel tijdens uw wintersportvakantie zou kunnen maken, dan kunt u ook prima voor een reisverzekering met wintersportdekking kiezen. 

Reisverzekering met wintersportdekking

Bij een reisverzekering is het van belang te kiezen voor een dekking voor medische kosten in buitenland én wintersport en bijzondere sporten. Die combinatie is erg belangrijk, want risicovolle sporten, zoals skiën, zijn niet standaard verzekerd. Dat kan alleen met een uitgebreide dekking voor wintersport.

Een reisverzekering met dekking voor wintersport vergoedt bovendien ook (gedeeltelijk) andere kosten, zoals voor extra hotelovernachtingen of de huur van vervangende ski's of een snowboard wanneer er iets gebeurt met uw eigen uitrusting. Ook de kosten voor uw skipas en al betaalde skilessen waar u onverhoopt geen gebruik meer van kan maken krijgt u dan terug.
Wintersport: wie betaalt de medische kosten? | VvAA

VvAA ledenservice

Hebt u vragen of wilt u advies? Bel ons op werkdagen. Wij helpen u graag.
Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email