Inloggen

Waar vindt u de leukste wijnbars in Parijs?

 

Een nieuwe lichting wijnbars verovert het Parijse uitgaansleven. Ze noemen zich bar à vins of cave à manger en ze zijn er in talloze varianten. En léuk dat ze zijn, vindt wijnjournalist Han Sjakes. Voor een heerlijk weekend geeft hij u graag de adressen van de 10 leukste wijnbars van Parijs. Santé!

 

Tips voor een wijnweekend Parijs

We zitten in cave à manger Le Rouge et le Verre. Flessen wijn vullen alle wanden. Op de krakende vloer staan wijnkisten en geopende wijndozen. Een handjevol tweepersoons tafeltjes doet zijn best niet in de weg te staan. Achterin vult een lange houten tafel een smalle ruimte waarin ooit een houtgestookte bakkersoven stond. Geen design te bespeuren. Le Rouge et Le Verre is een tot wijnbar gepromoveerde wijnwinkel, niets meer en niets minder. Huiselijk en knus met een dagelijks wisselend plattelandsmenu en een wijnkaart met alle vierhonderd wijnen van de winkel erop. Wat te kiezen bij kip met bloedworst? Ik laat me verrassen. Daar komt Nathalie al aan met rode bourgogne. “Dit is lekker bij wat u heeft besteld.”

Kenmerkend voor het nieuwe type Parijse wijnbar is dat bezoekers zowel wijn kunnen kopen voor thuis (of hotel), als deze ter plaatse laten uitschenken, per fles of per glas. Maar het is vooral de persoonlijke betrokkenheid van de uitbater die het bijzonder maakt. De wijn is immers naar eigen smaak en inzicht rechtstreeks ingekocht bij kleine, ambachtelijke producenten. Veel zaken focussen zich op biologische en biodynamische wijn en zogenoemde natuurwijn (wijn met zo min mogelijk correcties en toevoegingen zoals sulfiet).

Ook het gastronomische aanbod profiteert van de liefde voor het product, want als de wijn zo speciaal is, dan snijdt u daar geen ordinaire fabrieksworst of doorsnee supermarktkaas bij aan. De wijn komt op tafel voor een bescheiden opslag op de winkelprijs. Het zogenoemde kurkgeld voor een fles is vaak maar vijf of zeven euro. Sommige zaken rekenen zelfs niets extra.

 

Lees het complete artikel op de website van ArtsenAuto.nl. Daar ziet u de complete top 10 met Parijse wijnadresjes. Ook in een speciaal daarvoor gemaakte Googlekaart.

 

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email