VWS presenteert regiegroep (Ont)Regel de Zorg

Onder leiding van Gerlach Cerfontaine

Utrecht, 26 november - In het Reinier de Graaf Ziekenhuis heeft minister Bruno Bruins vandaag de regiegroep (Ont)Regel de Zorg gepresenteerd. Onder leiding van Gerlach Cerfontaine gaat de regiegroep aan de slag om de uitvoering van het actieplan (Ont)Regel de Zorg verder aan te jagen en te zorgen dat zorgverleners zo snel mogelijk merken dat de regeldruk daadwerkelijk afneemt.

Naast Cerfontaine (voorzitter) bestaat de regiegroep uit Marcel Daniëls (vanuit medisch specialisten), Rob Dillmann (ziekenhuizen), David Voetelink (umc’s), Ella Kalsbeek (huisartsen), Jacobine Geel (ggz), Gerben Klein Nulent (apothekers), Henk Bakker ((wijk)verpleegkundigen), Theo van der Bom (paramedici), Guido van Woerkom(fysiotherapeuten), Dianda Veldman (patiënten), André Rouvoet (zorgverzekeraars), Ronnie van Diemen (IGJ), Marian Kaljouw (NZa), Sjaak Wijma (Zorginsitituut) en Bas van den Dungen (VWS).

Alle sectoren in de curatieve zorg zijn vertegenwoordigd in de regiegroep, samen met de IGJ, NZa en ZIN. De individuele leden zetten zich als ambassadeur in om de regeldruk in de zorg, zowel op landelijk niveau als in de lokale praktijk, te verminderen.


Regeldruk moet fors afnemen

Als mede-initiatiefnemer van (Ont)Regel de Zorg is VvAA blij met de introductie van de regiegroep. Edwin Brugman, directeur vereniging VvAA: “Hoewel de urgentie nog nooit zo breed gevoeld en gedragen is, zijn we er nog lang niet. De partijen die onderdeel zijn van het onderliggende probleem en dus ook onderdeel van de oplossing vormen, zitten nu met elkaar aan tafel en kunnen elkaar daar op aanspreken. Zodat de regeldruk voor zorgprofessionals daadwerkelijk fors afneemt. Het doel is nog steeds: 50% minder regeldruk. Natuurlijk zijn we ook positief over het feit dat onze voorzitter, die met veel passie heeft meegewerkt aan het resultaat van (Ont)Regel de Zorg tot dusver, op persoonlijke titel is gevraagd de regiegroep voor te zitten.”

Over (Ont)Regel de Zorg

Het afgelopen jaar is de beweging (Ont)Regel de Zorg uitgegroeid tot een brede beweging waarin duizenden zorgverleners, samen met stakeholders in het veld, van beroepsorganisaties tot toezichthouders en verzekeraars – concrete actiepunten hebben gesignaleerd en geconcretiseerd in 7 schrapagenda’s. Deze schrapagenda’s vormen de basis voor het Actieplan (Ont)Regel de Zorg dat op 23 mei jl. werd gepresenteerd.
Regiestoel VWS 360x260
Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email