Inloggen

VvAA steunt pamflet HRMO 'Zorg voor Samenhang'

17 juni 2019 - Afgelopen week luidde huisartsenactiecomité Het Roer Moet Om (HRMO), naast VvAA mede-initiatiefnemer van het programma (Ont)Regel de Zorg, opnieuw de noodklok. In haar pamflet doet HRMO een dringende oproep aan Den Haag om ‘samenhang door samenwerking in de zorg’ tot leidend principe te hanteren. De vraag is dit keer aan álle zorgverleners om deze oproep te ondersteunen.

Als beroepsgroepoverstijgend collectief van ruim 123.000 zorgverleners, doet VvAA dat ook. Want de zorg gaat niet over papierwerk, geld, gebouwen of regels, maar over echte mensen, die willen werken met hun hart. Reden waarom VvAA de bezieling van zorgverleners al jarenlang onderzoekt en zoveel mogelijk ondersteunt. Dat is hard nodig in een zorgsysteem waarin onderling vertrouwen, samenwerking en tijd en aandacht voor de patiënt onder druk staan. Ook de komende periode blijft VvAA zich inspannen om de problemen die zorgverleners ervaren te agenderen en de discussie over oplossingen te faciliteren.

Resultaten (Ont)Regelmonitor

Het door VvAA en HRMO geïnitieerde programma (Ont)Regel de Zorg is daar een goed voorbeeld van. Na het vaststellen van de schrapagenda’s met behulp van velen van u, en het overdragen ervan aan het Ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport, blijven wij de resultaten ervan volgen. Na de 0-meting eind 2018 en begin 2019, presenteren we in september de resultaten van de 1-meting. Dan kunnen we iets zeggen over de vraag of ten aanzien van de voornemens van het kabinet – namelijk door zorgverleners merkbaar minder ervaren regeldruk – al sprake is van enige vooruitgang.

Congres ‘Frisse blik op kwaliteit in de GGZ’

Er heerst veel onvrede over de huidige wijze van verantwoording in de GGZ. Daarom faciliteert VvAA zaterdag 6 juli a.s. het congres ‘Frisse blik op de GGZ’, in samenwerking met diverse zorgverleners én patiënten uit de GGZ.

Unieke inkijk in de zorg anno 2019

In juli komen wij bovendien bij u terug met een unieke inkijk in de wereld van de zorgverlener anno 2019. Een initiatief van fotograaf Wouter Zaalberg, dat VvAA met veel plezier ondersteunt en faciliteert.

Pamflet Het Roer Moet Om (HRMO)

Kortom: VvAA vindt het belangrijk dat uw stem wordt gehoord. Het pamflet ‘Zorg voor samenhang’ van HRMO levert daar eveneens een belangrijke bijdrage aan. Namens de initiatiefnemers van het Roer Moet Om, alvast dank voor uw stem!

Pamflet HRMO Zorg voor SamenhangTeken hier het pamflet

Aanmelden nieuwsbrief | VvAA

Op de hoogte blijven

Vindt u dit artikel interessant? Meld u dan aan voor onze e-mailservice. Daarmee blijft u op de hoogte van meer zaken die u persoonlijk én beroepsmatig raken.