Inloggen

Dienstverlening VvAA Schade­verzekeringen in top 3

Klanttevredenheidsonderzoek 2020

10 december 2020 - VvAA-leden met een VvAA schadeverzekering waarderen de schade­dienst­verlening van hun ledenorganisatie met een 7,92. Dat blijkt uit het klanttevreden­heids­onderzoek VerzekeraarsInBeeld over 2020

Het onderzoek werd in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd onder tientallen verzekeringsmaatschappijen. De waardering van en 7,92 kwam in 2020 weer iets hoger uit dan vorig jaar en bezet hiermee een mooie derde plek binnen de schade­verzekerings­branche in de top van meest klantgerichte verzekeraars in Nederland.

2020

Klanttevredenheid VvAA Schadeverzekeringen 2020 | VvAA

2019

Klanttevredenheid VvAA Schadeverzekeringen 2019 | VvAA

2018

Klanttevredenheid VvAA Schadeverzekeringen 2018 | VvAA

Empathie

Marcel Weijman, manager VvAA Schadeservice: “We trainen ons continu om goed naar onze leden te luisteren met als doel om snel, professioneel en adequaat de behoefte van onze leden in te vullen en onze beloftes waar te maken. Vanuit die gedachte hebben we een werkklimaat gecreëerd waarin collega’s en teams proactief van elkaar leren. Dit resultaat, wederom een positie in de top 3, bevestigt dat onze service en dienstverlening aansluiten bij de behoeften van ons leden. Daar zijn we trots op."

"Het is onze missie om onze leden positief te verrassen met onze service en dienstverlening. Vooral om zorgverleners in deze impactvolle corona-tijd al het gedoe rondom verzekeren (en claims) uit handen te nemen. Daarmee kunnen onze leden zich volledig richten op de zorg voor hun patiënten.”
Marcel Weijman | VvAA

Blijvend kwaliteit verbeteren over de afdelingen heen

Om als ledenorganisatie tot de absolute top binnen de verzekeringsbranche te blijven behoren en het collectief van leden optimaal te blijven bedienen, blijft VvAA processen verbeteren en leren van feedback.

Marcel Weijman: “We benaderen onze leden actief als ze aangeven dat er iets niet volgens verwachtingen verliep. We gebruiken de ontvangen feedback om binnen afdelingen verbeteringen door te voeren en wellicht nog belangrijker is dat we de samenwerking tussen afdelingen sterk verbeteren." 

Luisteren en doen

"Neemt de druk bezette zorgprofessional de tijd en de moeite om ons van feedback te voorzien? Dan laten we in gedrag zien dat we ook echt iets doen met de feedback. Hoe we dat doen, ziet u in de rubriek: “Wat kan beter en zijn we nu mee aan de slag?”

Over het onderzoek

Klanten van verzekeraars gaven voor het klanttevredenheidsonderzoek van VerzekeraarsInBeeld scores aan zes aspecten van klantbediening: klantgerichtheid, deskundigheid, contact, duidelijkheid, vertrouwen en tevredenheid. Helaas liet de gehele verzekeringsbranche een lichte daling van de waardering op het punt van “contact met de verzekeraar” zien. Ook bij VvAA zien we een lichte daling van 8,16 in 2019 naar een 7,76 in 2020.

Wellicht is dit direct te herleiden naar de corona-perikelen die zorgen dat we ons werk vanuit huis moeten organiseren. Inmiddels is het thuiswerken volledig omarmd binnen VvAA en worden onze teamleden goed gefaciliteerd om hun werk uit te voeren. Het onderdeel “Nakomen van afspraken” steeg bij VvAA met 0,23 punten van 8,02 in 2019 naar 8,25 in 2020. Dit is voor ons een bevestiging dat we echt vorm geven aan onze missie.
Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email