VvAA opent 90ste jubileumjaar met VvAA-eed

Tijdens een speciale jubileumnieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari hebben alle collega’s van VvAA de VvAA-eed/belofte afgelegd. Dit is een eigen variant op de zogeheten bankierseed, een moreel-ethische verklaring die sinds 2013 verplicht is voor bestuurders en commissarissen van een financiële onderneming.

Na de eerste handtekening verklaarde VvAA-verenigingsvoorzitter Gerlach Cerfontaine - als representant van alle 113.000 VvAA-leden en van de maatschappelijke omgeving waarin VvAA als ledenorganisatie in de Nederlandse gezondheidszorg opereert - het 90-jarig jubileumjaar van VvAA voor geopend.

Zeer hoog gekwalificeerde en ambitieuze doelgroep

Volgens Cerfontaine past het uitstekend bij VvAA om een toch wat generieke bankierseed 'eigen’ te maken en niet door alleen bestuurders en beleidsmakers te laten ondertekenen, maar juist ook door de hele organisatie: "VvAA komt voort uit én werkt voor een zeer hoog gekwalificeerde en ambitieuze doelgroep: alle zorgprofessionals in de Nederlandse gezondheidszorg. Dat betekent dat je als organisatie - zeker in het huidige concurrentieveld - continu de lat hoog moet leggen op het gebied van integriteit en van kwaliteit van dienstverlening. Zowel op het terrein van producten en diensten, als op het terrein van serviceverlening door mensen en systemen. VvAA heeft die oriëntatie in de genen.”

Meedenken over de inhoud

Alle collega’s werden eerder opgeroepen mee te denken over de inhoud van de eigen bankierseed. Hoofddirecteur van VvAA Kees Brouwer: “Een dergelijke belofte heeft alleen waarde en betekenis als de hele organisatie er met hart en ziel achter staat.” De directie en Raad van Commissarissen van VvAA legden de eed in 2013 al af.

Integer handelen

De collectieve ondertekening vond plaats tijdens de speciale jubileumnieuwjaarsbijeenkomst in het hoofdkantoor 't Hart in Utrecht met alle 745 collega's. Met de ondertekening van de VvAA-eed/belofte door alle collega’s wil de organisatie op een actieve en gemeenschappelijke manier uitdragen dat kwalitatief, klantgericht en integer handelen voor haar leden centraal staan in een tijd waarin ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de financiële wereld elkaar in een razend tempo opvolgen. Vanaf 2015 wordt de bankierseed verplicht voor alle medewerkers met klantcontact.

Ondertekenen van VvAA-eed

Contact met VvAA

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk de video