Nieuwsbericht

VvAA verlengt compensatie eigen risico zorgverzekering voor zorgverleners die getroffen zijn door corona

15 november 2021
Leestijd 1 min

VvAA blijft het verplichte eigen risico van 385 euro compenseren voor zorgverleners die als gevolg van hun werk in de zorg zijn getroffen door corona. Het gaat om een eenmalige gehele of gedeeltelijke compensatie voor zorgverleners met een VvAA zorgverzekering die getroffen worden door corona en als gevolg daarvan hun eigen risico geheel of gedeeltelijk (hebben) moeten aanspreken. Dit deden we in 2020 en 2021, en zetten we nu ook door naar 2022.

Zorgverleners lopen, vanwege hun beroep, veel meer risico om besmet te raken met COVID-19. Met dit gebaar wil VvAA voorkomen dat zij in dat geval ook nog eens voor extra kosten komen te staan. Afgelopen jaar kwamen er tientallen verzoeken binnen.

Bart Janknegt, voorzitter hoofddirectie VvAA: “Als collectief willen we onze waardering laten blijken voor zorgverleners en hen zo veel mogelijk steunen in deze uitzonderlijke tijden. Zij houden onze gezondheidszorg draaiende en doen dat met risico voor hun eigen gezondheid. Daarom willen wij een gebaar maken.”

Regeling

De regeling geldt eenmalig voor zorgverleners die in 2020, 2021 of 2022 besmet zijn geraakt door corona en daardoor het verplichte eigen risico moeten aanspreken. De regeling heeft betrekking op mensen die in het jaar van de besmetting verzekerd waren voor minimaal de VvAA basis-zorgverzekering en tegen betaling werkten in de zorg.

aanmelden compensatieregeling

Zorgverleners die voor de regeling in aanmerking komen, kunnen zich aanmelden voor de compensatieregeling. Aanvragen worden in vertrouwen behandeld door een medisch adviseur. Na goedkeuring volgt de compensatie.

Aanmelden compensatieregeling

Steun voor de zorg in uitzonderlijke tijden

Als collectief van ruim 125.000 zorgverleners ondersteunt VvAA haar leden tijdens de coronapandemie op allerlei manieren. Zo is tijdens de eerste golf een speciale COVID-19-helpdesk ingericht waar zorgverleners terechtkunnen met o.a. vragen over de effecten van COVID-19 op de dagelijkse praktijkvoering.

Tevens steunt VvAA de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Dit is een steunfonds voor (familieleden van) zorgverleners, zoals verpleegkundigen, operatieassistenten en ambulancebroeders, die als gevolg van werk in de frontlinie van de coronazorg op de IC zijn beland of zijn overleden.

Meer lezen?

Wietske Blom Ham
7 september 2021
Leestijd 4 min

ZWiC: alles op alles om álle zorgverleners die in aanmerking komen, te bereiken

Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC): alles op alles om álle zorgverleners die in aanmerking komen, te bereiken.

Fysiotherapeut helpt een oudere vrouw bij haar schouderoefening
26 januari 2021
Leestijd 3 min

Stichting Zorg na Werk in Coronazorg breidt doelgroep uit

Ook (familie van) zorgmedewerkers die als gevolg van hun werk corona krijgen en op de IC belanden, komen nu in aanmerking voor de bijdragen.

ZWIC logo
27 mei 2020
Leestijd 2 min

Nieuwe fase voor Stichting ZWiC: oproep getroffen zorgverleners om zich te melden

Stichting Zorg na Werk in Coronazorg stort de eerste financiële uitkeringen voor zorgverleners die zelf zijn getroffen.

Zorgverzekeraars Nederland logo
18 mei 2020
Leestijd 6 min

10 aandachts­punten Regeling Continuïteits­bijdrage

De Continuïteitsbijdrage van Zorgverzekeraars Nederland kan worden aangevraagd door zorgaanbieders die vanwege COVID-19 omzetdaling hadden.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen